lauantaina, syyskuuta 23, 2006

Tuplajuhla

Tänään vietetään paitsi syyspäiväntasausta myös Pastanjauhannan yksivuotissynttäriä. Enintä juhlallisuutta vähentää tosin jauhantatiimimme alati jatkuva niistäminen ja köhiminen, mutta jospa tässä illan mittaan saisi vielä jonkinlaisen riehan aikaiseksi.

Aikamoinen ruokavuosi tämä on kyllä ollutkin. Suuri osa vanhoista luottoresepteistämme samoin kuin uusista testailuistamme on kokattu ja kirjattu tänne talteen, mutta ennen kaikkea mieleen ovat jääneet moninaiset lukijoidemme suosittelemat ruokaohjeet, jotka ovat parhaimmillaan tarjonneet aivan huikeita makuelämyksiä. Ilman omaa sapuskablogia en olisi ehkä koskaan päässyt maistamaan Emman aurajuustoista punajuuripaistosta tai pekoni-rucolasalaattia taikka vaikka Paolan pestoista kana-pastasalaattia - ja monia muita ruokia, joita on tullut täällä hehkutettua.

Ruokabloggaus ei ole enää ollenkaan niin yksinäistä puuhaa kuin se oli Pastanjauhannan ensimmäisinä viikkoina ja kuukausina. Siinä vaiheessa ruokaan keskittyneet blogit – etenkin säännöllisesti päivittyvät – olivat vielä hyvinkin harvassa. Nyt omakin Blogilistan suosikkivalikoimani suorastaan pursuilee yksittäisten ihmisten pitämiä ruokapäiväkirjoja. Vaikka kaikista ei välttämättä reseptejä testaisikaan, minusta on mukava ihan vaan kurkistella, minkälaista sapuskaa ihmiset kokkaavat, mistä he ostavat ruokansa ja miten he laittavat sen esille. Ja kieltämättä on ollut ihan kutkuttavaa, että jotkin sanomalehdetkin ovat noteeranneet ruokablogit viime kuukausien aikana artikkeleissaan. Tosin neuleblogien saavuttamaan suosioon on vielä valovuosien verran matkaa.

Toiselle vuodelle siirtyminen asettaa tietenkin blogille melkoisia haasteita – etenkin kun meillä on ollut tapana tehdä tiettyjä ruokia tiettyihin aikoihin vuodesta, ja nyt joulukinkut ja juhannusporkkanat on jo kertaalleen esitelty. Bloggausaiheet eivät tosin mahda loppua ihan heti kesken, kun syömistä ja juomista on kuitenkin pakko harrastaa ainakin jossain määrin, joten eiköpähän päivitystahti jatku kohtuullisen tiheänä vielä vastaisuudessakin.

Tähän asti olemme kökkineet lähinnä kotipesämme suojissa, mutta seuraavan vuoden aikana voisimme kenties heittäytyä hieman yhteisöllisemmiksi. Kulissien takana onkin ideoitu jo ainakin osallistumista jonkun ammattilaisen luotsaamalle kokkikurssille jonkinlaisen mukavan porukan voimin. Joten jos joku tai jotkut lukijoistamme ovat vähänkään kiinnostuneita moisesta, niin pankaa ihmeessä viestiä sivupalkista löytyvään sähköpostiosoitteeseemme. Olisi nimittäin melkoisen hauska tutustua muihinkin innokkaisiin ruokaharrastajiin.

21 Comments:

At 23/9/06 17:29, Anonymous Anonyymi said...

Onnea! Tuollaiseen kokkikurssiin ja muuhunkin yhteisölliseen säheltämiseen voisi täältäkin löytyä innostusta, mikäli vain ujoudelta kehtaa.

 
At 23/9/06 17:41, Blogger Rosmariini said...

Kiitos, cele! Samainen ujous on vaivannut itseäkin ihan viime kuukausiin asti, mutta jospa tässä rohkaistuisi vähitellen. Ruoka voisi olla kuitenkin aika hyvä (teko)syy tutustua edes jokseenkin samanhenkisiin ihmisiin.

 
At 23/9/06 18:41, Blogger Pille said...

Onnea, Rosmariini & Pippurimylly! I've got couple of recipes on my to-do list from Pastanjauhantaa blog, and I'm looking forward to cooking them once I'm back in Estonia.

 
At 23/9/06 19:05, Anonymous Anonyymi said...

Onnea, onnea, onnea vaan! Itse voin kyllä yhtyä sanoihinne, monta herkkua olisi jäänyt kokkaamatta, jos niitä ei täällä olisi julkisesti kehuttu. Mainiota tämmöinen interaktiivisuus :)

Kokkauskurssi ja/tai muu yhteisöllinen toiminta kuulostaa hauskalta idealta! Oululainen versio sellaisesta jopa eksoottiselta ;)
(jos teillä ei ole enää tallessa mailiosoitettani, niin voin pistää sen tulemaan, kun nyt näin kansalaistottelemattomasti ilmaisin innostukseni täällä enkä postitse)

 
At 23/9/06 19:33, Blogger Rosmariini said...

Kiitokset, Pille ja Emma! Eiköpähän Emman sähköpostiosoite mahda olla vielä tallessa, kun emme ainakaan ole sitä tieten tahtoen gmailista poistaneet. Olisikin muuten hienoa, jos jaksaisit raahautua tänne pohjoiseen makumatkalle. Pitäisi vaan sitten tarkoituksella järjestää jotain oikein eksoottista ja mieleenpainuvaa. :) Pippurimylly on kerran osallistunut jollekin kotakokkauskurssille, joten miltä kuulostaisi pienet avotulimurkinat?

Niin, ja kansalaistottelemattomuus tuommoisissa asioissa kunniaan!

 
At 23/9/06 22:15, Anonymous Anonyymi said...

On sitä tullut hullumpiakin asioita tehtyä kuin illallistettua Oulussa :) Sitä paitsi perimä velvoittaa, geeneistä on puolet pohojaalaisia.

Kotakokkaus kuulostaa kyllä riittävän eksoottiselta... kai siellä riekutaan nuotion ympärillä neljäntuulenlakit päässä ja kalutaan poronlihaa... :)

 
At 23/9/06 22:48, Blogger Rosmariini said...

Muistelinkin, että osa sukuasi oli kotoisin täältä Oulun seudulta, joten siinä mielessä kulttuurishokki ei ehkä pääse liian suureksi. :) Palailen sähköpostitse asiaan, kunhan saamme jotain suunnitelluksi.

 
At 25/9/06 02:19, Blogger Maurelita said...

Huisaa; onnea !!!

=)

 
At 25/9/06 10:33, Blogger Rosmariini said...

Kiitos, merci! :)

 
At 25/9/06 11:35, Blogger Ville said...

Onnea yksivuotiaalle - tervetuloa kerhoon! :)

 
At 25/9/06 12:47, Anonymous Anonyymi said...

Onnittelut ja kiitokset mielenkiintoisesta blogista.

 
At 25/9/06 13:26, Blogger Rosmariini said...

Ville: Pitäisiköhän tässä perustaa ruokabloggaajien seniorijaosto, kun jo toista blogivuotta edetään. :) Se on näissä hommissa kyllä melkoisen pitkä aika.

Kari: Kiitoksia. Makoisalta näyttävät ruoka-annokset myös teidän blogissanne.

 
At 25/9/06 23:55, Blogger ainailona said...

Voih! Vasta nyt ehdin mukaan onnittelijoiden joukkoon! Ei mahda muuta kuin siteerata itseään: "Pastanjauhantaa on parasta mitä blogiskenessä on tapahtunut vuonna 2005." Kylä varma o niin.

Onnea ja pitkää ikää!

 
At 26/9/06 00:26, Blogger Rosmariini said...

Oi, kiitos ainailona! Tuo sitaatti kuulostaa kyllä aina vaan niin mukavalta, että kyllä sitä kelpaa toistella vielä tulevaisuudessakin. ;)

 
At 26/9/06 15:41, Anonymous Anonyymi said...

Onnittelut minunkin puolestani! Mullakin taitaa olla kohta vuosi täynnä, muistelin aloittaneeni neljänen lapsen ristiäisten aikoihin ja viikonloppuna taitaa niistä bileistä olla jo vuosi. Mulla alkaa olla kohta toinen blogi jo täynnä ja mietin kannattaako enää jatkaa, onko mulla enää mitään annettavaa. Sen verran paljon näin isossa perheessä pitää kokkailla, että on jo aika monet pöperöt tullut esiteltyä. Toisaalta tuntuu myös hukkaan heitetyltä työltä, kun pitää aloittaa uusi blogi, mietin usein käykö vanhassa enää ketään, vaikka sieltä löytyy kaikki parhaat reseptitkin.
Kokkailukurssi tapaamisineen kuulostaa ihanalta, mutta ihan liian hankalalta perheelliselle. Ensi perjantaina menen ilman vauvaa (joka on jo sentään reilun vuoden ikäinen) ekaa kertaa "pidemmälle", noin tunnin reissulle hammaslääkäriin, ihan kuin olisi matkoille lähdössä, jännittää jo valmiiksi, joten pitäkäähän kiva kokkausilta kunhan sen aika koittaa=)

 
At 26/9/06 17:05, Blogger Rosmariini said...

No niinpäs onkin Hellapoliisissakin kohta blogisynttärit. Hieno homma.

Tokihan sinulla on ruokablogien saralla vielä paljonkin annettavaa (idearikkautesi on ihan omaa luokkaansa!), mutta ymmärrän kyllä hyvin, jos välillä meinaa hiukan tökkiä. Minustakin tuntuu välillä, että omat juttuni kiertävät jo todella pahasti kehää, joten jossain vaiheessa voisi harkita jonkinlaista luovaa taukoa. Tai sitten voisin ehkä harventaa päivitystahtia ja keskittyä enemmän laatuun kuin määrään. Mutta saa nyt nähdä - olen niin pahasti blogiriippuvainen, ettei kumpikaan noista toteudu välttämättä ihan hetkeen.

Ihan vähän aikaa sitten muuten selailin vanhan blogisi reseptiarkistoja, ja eiköpähän siellä muutenkin pyöri porukkaa aika tavalla. Reseptiesi äärellä vaan meinaa iskeä pieni runsaudenpula - kun on niin paljon kaikkea kiinnostavaa, niin ei sitten osaa valita oikein mitään ja osa ohjeista jää varmasti väkisinkin huomaamatta. :) Ehkä voisit jossain vaiheessa listata kaikkein parhaat reseptisi tyyliin "kokeilkaa nyt ainakin näitä".

Niin, ja tsemppiä hammaslääkäriin! Rakkaista ihmisistä on hyväkin olla välillä erossa - ainakin jälleennäkeminen on sitten taas sitäkin hienompaa. :)

 
At 27/9/06 21:19, Anonymous Anonyymi said...

Mulla alkaa tosiaan olla sellainen olo, että toistan itseäni pahasti. Jos minä saisin päättää mitä syödään, se olisi hyvinkin erilaista, mutta kun pitää kai noita muitakin ajatella;)

Mulla onkin ollut viime aikoina vähän hiljaisempaa, toisinaan on mielenkiinto vähän hukassa, vaikka sitä sapuskaa pitääkin päivittäin vääntää. Äsken syötiin hyvällä ruokahalulla lasten ikisuosikkia spaghetti bolognesea=) Sitten on tietysti liuta ruokia, jotka kuuluvat aina jonkun suosikkeihin ja niitä sitten tehdään kuukausittain.

Kiitos vaan toivotuksista, on se hienoa lähteä matkalle hammaslääkäriin=))

 
At 27/9/06 21:55, Blogger Rosmariini said...

Teidän lapsilla on kyllä loistava ruokamaku! Spagetti bolognese on meikäläisenkin suosikkisapuska. :)

 
At 30/9/06 00:58, Blogger Ketturouva said...

Myöhästyneet synttärionnittelut yksivuotiaalle! Pitäisi taas kaivaa esiin se teidän burgundinpadan ohje, alkaa olla pata-aika vuodesta. Tuo oli muuten se ohje jota etsiessään Karhuherra bloginne löysi. Sen jälkeen täältä on eräätkin maistuvat reseptit löydetty. Joten ettehän vielä ainakaan tauolle vetäydy, mitä meillä sitten syödään? ;)

 
At 30/9/06 00:59, Blogger Ketturouva said...

Myöhästyneet synttärionnittelut yksivuotiaalle! Pitäisi taas kaivaa esiin se teidän burgundinpadan ohje, alkaa olla pata-aika vuodesta. Tuo oli muuten se ohje jota etsiessään Karhuherra bloginne löysi. Sen jälkeen täältä on eräätkin maistuvat reseptit löydetty. Joten ettehän vielä ainakaan tauolle vetäydy, mitä meillä sitten syödään? ;)

 
At 30/9/06 12:20, Blogger Rosmariini said...

Juu, ei tässä millään malta ihan heti taukoa pitää. :) Täällä kokataan ja blogataan toistaiseksi vielä hyvinkin tiiviisti. Uusia sapuskaideoita tulee kuitenkin koko ajan vastaan, ja kaikkea tekee mieli kokeilla ja maistella, niin nuo postaukset syntyvät sitten siinä sivussa.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails