sunnuntaina, heinäkuuta 02, 2006

Piknik!

Tänään käytiin Haapavesi Folkissa ja vietettiin samalla hieman piknikkiä. Parhaat eväsohjeet löytyvät luonnollisesti ruokablogeista. Sandwicheista kiitokset menevät Ketun keittiöön ja muffareista Marien Sekasoppaan. Juomana oli jääteetä.
Juusto&sipuli -sandwichit

vaaleaa vuokaleipää
n. 100 g kypsää cheddaria (esim. Pilgrim's Choice Matured Cheddar)
2 kevätsipulia
kevytmajoneesia

Silppua kevätsipulin varret ja raasta juusto. Sekoita sipuli ja juusto keskenään ja lisää majoneesia niin paljon, että lopputulos on tahnamainen ja helposti levittyvä. Levitä paksulti juusto-sipulitahnaa puolelle leipäviipaleista, ja laita toinen viipale päälle. Leikkaa terävällä veitsellä kolmioiksi.
Kinkku-ananas-aurajuustomuffinit

2 munaa (+1 rkl sokeria)
1 tlk ruokakermaa
1/2 dl öljyä
4 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 valkosipulinkynsi
1/2 tl suolaa, 1/2 maustemittaa mustapippuria ja maun mukaan pizzamaustetta
1 dl aurajuustomuruja
1 prk ananaspaloja
100 g kinkkusuikaleita
juustoraastetta

Sekoita kuivat aineet. Vatkaa sokeri ja munat. Sekoita varovasti öljyn ja kerman kanssa. Lisää valkosipulimurska ja mausteet. Siivilöi jauhot varovasti mutta huolellisesti sekoittaen. Valuta ananas. Lisää taikinaan ananaspalat, kinkkusuikaleet ja homejuustomurut. Sekoita nopeasti juuri ja juuri sekaisin. Jaa muotteihin ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.
Kumpainenkin ohje on siinä mielessä hyvin monikäyttöinen, että täytteitä muuntelemalla jokainen saa näistä varmasti mieleistään syötävää. Sandwicheihin voi muhentaa vaikka kinkkua tai tonnikalaa, ja muffareihin voi laittaa mitä ikinä päähän pälkähtää. Minä laitan seuraavalla kerralla rohkeammin valkosipulia ja aurajuustoa (se loppui nyt vähän kesken), ja ehkäpä voisin pilkkoa mukaan myös muutaman aurinkokuivatun tomaatin.

6 Comments:

At 5/7/06 15:53, Anonymous Anonyymi said...

Silminnäkjän silmin nähtynä ko. piknik oli sangen toimivaa settiä. Eväät sopivat tilanteeseen ja ne saatiin tuhottua sopivasti ennen Club for five -lauluyhtyeen settiä, joka myös oli erittäin sopiva. Muffinsien täytteesta keskusteltiin hyvässä hengessä . mieleen jäivät fraasit "enemmän valkosipulia" "savuisempaa kinkkua" ja "oliivi-feta-aurinkokuivattu tomaatti". Pisteet sommelierille juomavalinnasta, eväs-juoma-matchaus oli mestariluokkaa.

--bronx

 
At 5/7/06 16:23, Blogger Rosmariini said...

Eiköpä vaan ollutkin hyvää. Sekä ruoka, juoma että musiikki. Niin, ja seura tietenkin myös. :)

Seuraavalle piknikille saa isäntä näyttää taitojaan, josko hän saisi vaikka muffinsseihinsa enemmän makua. Minä voin keskittyä sillä välin vaikka siihen juomapuolen valitsemiseen.

 
At 6/7/06 14:43, Blogger Pippurimylly said...

Lisäksi pääteltiin, että noista muffinseista saa pienellä täyte- ja maustemuuntelulla kätevästi käytännössä pizzan muffinsivuoassa :)

 
At 6/7/06 15:18, Blogger Rosmariini said...

Mutta se vaatii sitten jo ketsuppikerroksenkin johonkin väliin.

 
At 14/7/06 18:12, Blogger Ketturouva said...

Kas, hauskaa että reseptimme on päässyt käyttöön ja leivät ilmeisesti maistuivat. :)

Kesäruokakilpa jäi väliin tällä kertaa. Nyt lomilta (jossa istuttiin valmiiseen pöytään) palattua ehkä tulee taas kokattuakin...

 
At 17/7/06 11:21, Blogger Rosmariini said...

Leivät olivat tosissaan ihania. Mahtavaa piknik-syötävää kohtuullisen yksinkertaisista raaka-aineista. Sipulin raikkaus ja majoneesin mehevyys - herkkua! Ketun keittiöstä taitaa löytyä muunkinlaisia kokeilemista odottavia piknik-ohjeita. :)

Suosittelen muuten kaikille (jälleen kerran) majoneesin tekemistä itse - lopputulos on huomattavan herkullinen, kun kauppamajoneesin teollinen sivumaku jää leivistä kokonaan pois.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails