tiistaina, huhtikuuta 18, 2006

Jumalaisen hyvä juustokakku

Saimme tämän juustokakun ohjeen Dubaissa asuvalta Johannalta pari kuukautta sitten, kun pohdiskelimme sopivia tapoja käyttää (suklaajälkkäriä varten hommaamaamme) kermalikööriä. Resepti osoittautui pääsiäisen aikana testattaessa aivan lyömättömäksi. Jopa Pippurimylly, joka ei ole koskaan ollut mikään juustokakkuihminen (erikoinen kaveri), lusikoi tätä tohkeissaan sen jälkeen, kun oli ensin ennakkoluuloisena maistanut yhden nokareen omalta lautaseltani. Baileysin, mascarponen ja vaniljan yhdistelmä oli kerrassaan vastustamaton.

Pohjaohjeen sävelsin osittain omasta päästäni, mistä syystä se ei välttämättä ole paras mahdollinen:

Baileys-juustokakku

Pohja:
50 g voita
10 digestive-keksiä
pari lusikallista sokeria

Sulata voi ja sekoita siihen murskattujen keksien murut sekä sokeri. Painele seos voideltuun irtopohjavuokaan ja asettele vuoka jääkaappiin. (Pohjan voi halutessaan tehdä myös muunlaisista kekseistä taikka sitten vaikka ohuesta kakkupohjasta.)

Ja sitten se ihana täyte:
1 dl baileysia
400 g mascarponea
2 dl kuohukermaa, pehmeäksi vaahdotettuna
160 g tomusokeria
1 vaniljatangon siemenet
3 liivatelehteä

Annoin liivatteiden liota kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia, minkä jälkeen liuotin ne kuumaan baileysiin. Sitten hämmensin jäähtyneen liivateliemen muihin aineisiin, minkä jälkeen kumosin baileys-tahnan digestive-pohjan päälle. Hyydytellään jääkaapissa jokunen tunti ja nautitaan.

Kuvausvaiheessa kakku oli ehtinyt hyytyä vasta parisen tuntia. Lisäksi kakkuun tuli ohjeistettua määrää vähemmän mascarponea, kun eihän siinä kaupassa myytävässä peruspurnukassa ollut kuin ehkä joku 250 grammaa. Mutta hyvinpä tuo näytti onneksi maistuvan (hienoisista emännän aiheuttamista kommelluksista huolimatta) päiväkahvilla käyneelle vieraskynäilijällemmekin. Pöytäkeskustelumme ajautuivat taas aika lailla sapuskalinjalle, kuten arvata saattaa.

78 Comments:

At 18/4/06 16:47, Anonymous Anonyymi said...

Juustokakkuintoilijana pakko sanoa, että näyttää herkulliselta (eipä sillä, en ole montakaan pahan makuista juustokakkua tavannut). Pitää kokeilla joskus, mutta pitänee ensin keksiä mitä sille lopulle baileysille tekisi..

 
At 18/4/06 17:01, Blogger Rosmariini said...

Ja maku oli vielä rutkasti parempi kuin näkö! :) Kannattaa ilman muuta kokeilla.

 
At 19/4/06 01:27, Anonymous Anonyymi said...

Tämä talteen!

 
At 19/4/06 09:40, Blogger Rosmariini said...

Tuota pohjaa kannattaa tosiaan hieman säätää, kun minä en ole (vielä?) mikään juustokakkumestari, niin en tiedä, miten se olisi kaikkein parasta tehdä.

 
At 19/4/06 15:47, Anonymous Anonyymi said...

Aivan loistavaa etta maistui! Paalla tosiaan tuoreet vadelmat ovat kivoja, samoin ehka mustikatkin? Tosiaan eraan kerran tarjosin kakun jamia martiinilaseista tuoreiden vadelmien kera ja hyvin maistui, kenties joskus voisi hyydytellakin kauniisiin laseihin.

Joskus nappasin Kodin Kuvalehdesta viski-juustokakun reseptin ja hyvin sekin kelpasi, eraissa vappubileissa eras mieshenkilo totesi etta otti nelja kertaa lisaa ja jostain syysta itse en ehtinyt silla kertaa koko kakkua maistaa!

Tietysti nama alkoholikakut ovat aikuiseen makuun, viela en ole koittanut tehda muslimiystavallista versiota, pitaisikon likoorista keittaa alkoholi pois jotta voisi tarjota kaikille kollegoillekin?

 
At 19/4/06 16:10, Blogger Rosmariini said...

Heissan, ja kiitokset vielä kerran mahtavasta reseptistä! :) Ajattelinkin, että pitää kokeilla tuota kakkua uudestaan muutaman kuukauden kuluttua - sitten kun niitä tuoreita vadelmia on taas saatavilla. Se aika tuntuu vaan taas niin kaukaiselta, kun lämpimämmän pääsiäisen jälkeen täällä tuli taas eilen lunta.

Viskijuustokakku voisi täälläkin upota, etenkin tuolle miesosastolle. ;)

 
At 22/4/06 12:15, Blogger Ketturouva said...

Tätä täytyykin tehdä, meillä olisi jo digestive-keksitkin valmiina ja ne eivät tässä taloudessa oikein kelpaa muussa muodossa.

 
At 22/4/06 12:40, Blogger Rosmariini said...

Meilläkin jäi digestivejä tämän ohjeen jäljltä melkoinen pötkö, joten varmaan pakko tehdä lähiaikoina uusi juustokakku. :)

 
At 27/4/06 22:53, Anonymous Anonyymi said...

Joo siis tämä juustokakkuhan on nyt, kuten sanotaan, apinalla testattu. :-) Erinomaista settiä, etten sano. Asiallista kaffin painiketta.

Leivonnaisen intensiteettiä kuvaan siteeraten Mauri Kunnaksen sarjakuvaklassikon Nyrok Cityn erästä episodia, jossa ameriikan kyldyyrin mahtavuuteen tykästynyt nuori artikuloi kaverilleen alkukielellä: "Jeah beibi pliis. Ymmärräx jannu?"

--bronx

 
At 28/4/06 10:01, Blogger Rosmariini said...

Mukava kuulla, että koekaniini on kakun jäljiltä hyvissä voimissa.

Kotikokin pahin painajainen on kuitenkin aina se, että vieraat sairastuisivat keitosten jäljiltä ruokamyrkytykseen tai johonkin muuhun yhtä kivaan. Toistaiseksi ei ole onneksi sattunut mitään (tai sitten kukaan ei ole hennonut kertoa). Paitsi yhdellä tutulla turposi kerran huuli, kun siihen osui säilykechiliä, mutta sitä ei lasketa.

 
At 6/10/06 16:06, Anonymous Anonyymi said...

Mielettömän maukas kakku, joka on jo muutamalla kerralla todettu helpoksi ja toimivaksi. Kiitos reseptistä!

Minua tosin jäi vaivaamaan tuo hieman "pliisu" ulkonäkö, vaikka vadelmat tosin tuovat siihen väriä. Eli sulatin pienen erän tummaa suklaata, laitoin pakastepussiin, kulmaan pieni reikä ja sitten laajoilla taiteellisilla kaarilla suklaaraidat vielä hyytymättömän kakun päälle. Seuraavaksi näiden suuntiasesti poikittaiset kevyet raidat veitsen terällä ja tuloksena hauska tiikerikuvio.

 
At 6/10/06 18:12, Blogger Rosmariini said...

Kiitokset koristeluvinkistä! Tuo kakun ulkonäkö on kieltämättä (etenkin ilman vadelmia) hieman kelmeä.

Arkistoistamme löytyy muuten muitakin hyviä juustokakkuohjeita, esim. viime vuoden marraskuun lopulla postattu puolukkakakku on todellinen helmi.

 
At 9/12/06 20:53, Anonymous Anonyymi said...

Tein tätä ja hyvää tuli, mutta yksi kyssäri: onko tuo Bailey's pakko olla kuumennettua, jolloin siitä taitaa alkoholikin lähteä kävelemään aika helposti? Ei sillä, että olisi ketään tarkoitus syöttää känniin ;) Itse tein kuten liivatepussin ohje sanoo eli pistin liivatteet pieneen määrään vettä ja sitten lisäsin siihen sen Bailey'sin, jolloin Bailey's ei kuitenkaan ollut ikuisuuksia kuumuudessa. Mieleen myös tuli, että oliko ylipäänsä olennaista pistää Bailey'sia liivatekattilaan vai olisiko sen voinut kipata kylmänä suoraan taikinaankin.

 
At 9/12/06 22:39, Blogger Rosmariini said...

En valitettavasti tiedä yhtään, mutta näin äkkiseltään tietenkin kuvittelisi, ettei sitä baileysiä ole välttämättä pakko kuumentaa ollenkaan, jos täytteen saa muutenkin onnistumaan. Reseptin lähettäneellä Johannallakin on tätä nykyä oma blogi (http://murkinaa.vuodatus.net/), joten sieltä voisi kenties löytyä parempaa tietämystä aiheesta. Hänen ohjeistuksensa kyseiseen juustokakkuun löytyy täältä.

 
At 9/12/06 23:14, Anonymous Anonyymi said...

Kylläpäs oli loistava resepti. Oli pakko tehdä oikein kahtena viikonloppuna peräkkäin. =)

 
At 11/12/06 17:13, Anonymous Anonyymi said...

Pakkohan tätä oli kokeilla, ja hiukan soveltaa, joten digestive-keksit korvattiin pipareilla jotka antavat juustokakulle mukavan maun verrattuna suhteellisen mauttomiin digestiveihin. Pipareiden määrä tosin olisi saanut olla hiukan suurempi, nyt tuli laitettua n. 10 piparia.
Myös liivatetta olisi pitänyt käyttää ehkä hiukan enemmän, kun käytössä oli liivatejauhe.

 
At 11/12/06 17:47, Blogger Rosmariini said...

Tämä reseptihän on saavuttanut melkoisen suosion. Taitaa olla googletuksessa ensimmäisten juustokakku-osumien joukossa. :)

 
At 3/1/07 18:41, Anonymous Anonyymi said...

Baileyksen kuumennuksesta, lienee makuasia haluaako liköörin vain kuumentaa vai myös keittää jolloin alkoholi haihtuu... Itse kakkua tehdessani kuumensin likööriä sen verran että sain liivatteet liukeamaan siihen.

Mistä muuten johtuu että liivatteet aina liotetaan vedessä? Jossain kokkiohjelmassa liottivat liivatteita maidossa, sitten ottivat lehdet siitä pois ja kuumensivat maidon johon sitten myös liottivat liivatteet. Tekivät muistaakseni pannacottaa, hyva idea mielestäni!

 
At 9/2/07 16:28, Anonymous Anonyymi said...

Nyt kiireellisesti kertokaa joku (Rosmariini??) voiko noi vanilja tangon siemenet korvata vaniljasokerilla? Jos voi niin paljon sitä laitetaan? Ajattelin kokeilla ihanaa reseptiä huomiseen (10.2.07) tyttöjen iltaan :) baileyssistä löytyy kotoa iso pottu minttu-suklaa versiota :D

 
At 9/2/07 17:05, Blogger Rosmariini said...

Suosittelen käyttämään ihan oikeaa vaniljatankoa. Se on kyllä himputin kallista, mutta sillä saa jälkiruokiin juuri sen oikean vaniljaisen maun ja meiningin.

Tosin nyt kun googlettelin, niin on tätä reseptiä kokeiltu ilman vaniljatankoa (esimerkiksi Herkkupuodissa), ja ilmeisesti hyvin on maistunut. Ja näköjään jotkut ovat käyttäneet vaniljatuorejuustoa mascarponen sijasta vaniljaisen maun saamiseksi. Joten mikseipä sitä vaniljasokeriakin voi käyttää - kannattaa vaan maistella ahkerasti sekoitteluvaiheessa, niin saa omaan makuunsa parhaiten sopivan lopputuloksen.

Mukavaa tyttöjen iltaa teille!

 
At 9/2/07 19:08, Anonymous Anonyymi said...

Kiitos kaunis, Rosmariini! Ei se vaniljatangon hinta niin väliksi ole, mutta asun sen verran kaukana keskustasta, josta niitä tankoja saa, niin en millään viittisi lähteä tarpomaan tuonne hyytävään pakkaseen :I Kokeilempa siis nyt tuon vaniljamascarponen ja vaniljasokerin voimin tällä kertaa. Poikaystävä jo vaati saada maistiaisia, mutta pahoin pelkään ettei tuosta herkusta juurikaan ylimääräistä jää jotenka pitänee tehdä piakkoin hänellä oma kakku ja siihen sitten laitan niitä aitoja siemeniä :)

Kiitos reseptistä ja vinkeistäsi! :)

 
At 9/2/07 21:08, Blogger Rosmariini said...

Minäkään en yleensä kamalasti mieti hintoja ruokaa laittaessani (koitan selitellä itselleni, että meneehän sitä moniin muihinkin harrastuksiin rahaa;), mutta tuo vaniljatangon hinta meinaa toisinaan vähän tökkiä, kun se on kuitenkin periaatteessa vaan semmoinen purkissa oleva ruskea tikku. :D Mutta paahtovanukkaissa sun muissa siitä tulee vaan niin vastustamattoman ihana maku, etten yleensä voi vastustaa kiusausta.

Voisinpa itsekin tehdä tätä kakkua taas jolloinkin. Jos kokeilisi vaikka oikeaa taikinasta tehtyä kakkupohjaa vaihteeksi.

 
At 23/7/07 01:41, Anonymous Anonyymi said...

Tervehdys Helsinskistä! Piti vielä näin keskellä yötä tulla hehkuttamaan tätä Baileys-kakkua sekä kiittämään teitä ja reseptin alkuperäistä kehittelijää. Viikonloppuna tuli tätä ihanuutta taas leivottua pienen tauon jälkeen - ja yhtä mahtavaltahan se maistui kuin aina ennenkin :-)

Lisäsin muuten teidät juuri oman ruokablogini linkkilistalle, toivottavasti on ok.

 
At 24/7/07 13:33, Blogger Rosmariini said...

Juu, on ookoo! :) Paljon onnea uudelle blogille!

 
At 21/8/07 11:13, Anonymous Anonyymi said...

Kokeilkaapa muuten tuorejuuston ja kermavaahdon lisäksi sekoittaa juustokakun täytteeseen pari purkkia Dr. Oetkerin vanilijavanukkaita.. Tulee aivan ihana täyte ja paksu. :)

 
At 21/11/07 20:48, Anonymous Anonyymi said...

Hei vain Ranskasta!

Ajattelin piristää anoppiani tällä ihanannäköisellä kakulla, mutta olisi yksi kysymys: voiko liivatelehdet korvata liivatejauheella ja paljon sitä pitäisi laittaa? On nimittäin pari purkkia tuolla liivatejauhetta, jossa menee päiväys umpeen helmikuussa, tulisi edes vähän käytettyä. ;) Kiitos ihanista resepteistä!

Hanna.

 
At 21/11/07 21:22, Blogger Rosmariini said...

Juustokakun pitäisi onnistua mainiosti jauheellakin, ainakin tämä vadelmakakku on hyydytetty liivatejauheella.

Kurkkaa sitä jauhepurkkia, olisiko siinä kerrottu sopivia korvaussuhteita (kolmelle liivatelehdelle). (Tuohon vadelmakakkuun on näköjään käytetty 2 rkl liivatejauhoja ja tuorejuustoa siihen on tullut 500 g + kermaa 3 desiä.)

 
At 18/2/08 21:10, Anonymous Anonyymi said...

Avovaimo kokkailee parhaillaan burgundinpataa ja itseppä pyöräytin sitten siinä ohessa keittiön kauhuksi Dooleys-version tästä kyseisestä kakusta. Toivottavasti maistuu sekin variaatio. Burgundinpata ainakin maistuu, sen verran luottoa on. Kiitos hyvästä juustokakkuvinkistä!

 
At 26/2/08 13:01, Anonymous Anonyymi said...

Täältä kiitän minäkin tästä herkullisesta reseptistä jota kokeilin viime viikonloppuna soveltaen Vana Tallin Creamilla - nam! Niin tuli herkkua että onneksi tulee vieraita ensi viikonloppunakin niin saan taas herkun väsätä :) Kyllä tämä aika kärjessä tulee googlettamalla...

 
At 9/4/08 16:08, Blogger victoria said...

Tuohon ulkonäköön tässä hienoksi kehuttu vinkki: laita yksittäisen palan päälle pari-kolme sitruunamelissan lehteä ja kirsikka tm. punainen marja. Nätti on ja "pikantti" lisämaku ;-)

 
At 18/4/08 20:42, Anonymous Anonyymi said...

Voi elämä.. Liian monesti olen sortunut tämän blogin aivan ihania reseptejä tekemään ja tätäkin oli heti pakko lähteä kokeilemaan :D
innolla odottelen kakku maistajaisia :)

Tämä sivusto on kyllä melkein ensimmäinen mihin suuntaan kun jotain uutta tai vanhaakin tahtoo kokkailla! :)

 
At 8/5/08 22:33, Anonymous Anonyymi said...

Aivan mainio kakku oli kyllä! Itse lisäsin täytteeseen hieman tummaa kaakaojauhetta, niin ettei maistunut, mutta antoi kakulle kauniin aavistuksen vaalean ruskean "bailey's-värityksen". Lisäksi laitoin täytteeseen Fazerin viener nougaa -muruja, jotka sopivat erittäin hyvin . kiitokset reseptistä!

 
At 14/5/08 21:37, Anonymous Anonyymi said...

Terveiset Glasgowista, Skotlannista!

Kokeilin reseptiä muutama viikko sitten ja maistui kyllä taivaallisen hyvältä! Kämppikset kehuivat kilpaa, jopa se ranskalainen ;)

Pohja tuntui vähän kuivalta ja itse kun tykkään vähän jymäkämmästä niin kostutin sitä hieman maidolla, ja koostumuksesta tuli mukavan kiinteä ja kosteahko. Ensin pelkäsin että sitä lorahti vähän liikaa, sormilla painaen sitä tuntui pikkaisen pursuavan, mutta ilmeisesti keksit imasivat liian kosteuden loppujen lopuksi.

Oon tekemässä tätä perjantaina uudestaan, ja taidampa kokeilla tuota kaakaojauheen laittamista värin saamiseksi.

 
At 14/5/08 22:08, Blogger Rosmariini said...

Ranskalainenkin tykkäsi, kääk!! :) Harmi, etten itse pääse ihailemaan (ja maistamaan!) teidän muiden tuotoksia. (Eli suuret kiitokset kaikille kommenteista - en ollut ollenkaan hoksannut, että tänne on tullut näin paljon uusia juustokakkukertomuksia.)

Minä haaveilen tällä erää jonkinlaisesta sitruksisesta (esim. limellä maustetusta) juustokakusta. Jospa semmoiseen ohjeeseen törmäisi jossain vaiheessa.

 
At 24/5/08 10:40, Anonymous Anonyymi said...

Minäkin tein tätä juustokakkua eilen, ja hyvää oli! :)

 
At 24/5/08 11:50, Blogger Rosmariini said...

Askartelenpa suoran linkin postaukseesi, jotta muutkin pääsevät katsomaan aiheeseen liittyviä vinkkejä ja linkkejä, kas tässä. :)

 
At 24/5/08 17:49, Anonymous Anonyymi said...

Tuosta liivatteesta ja baileysin kuumentamisesta: ystäväsi 'dubai-reseptissä' on käytetty liivatejauhetta, jota käytetään hieman erilailla kuin liivatelevyjä (joihin en itse ole ainakaan ulkomailla asuessa törmännyt). Liivatejauhe liuotetaan yleensä suoraan käytettyyn nesteeseen (esim. kiisselissä mehuun tms.)
Tein itse tänään perinteisesti liottamalla kylmässä liotetut liivatelehdet pariin rkl kiehuvaa vettä, katsotaan miten onnistuu (jos Suomesta saa liivatejauhetta, kannattaa sitä kokeilla, lopputulos on usein vähemmän kokkareinen kuin liivatelehdillä- joskus...=)

 
At 21/8/08 08:11, Anonymous Anonyymi said...

Kaikki tätä kakkua kehuvat, mutta minä en vielä ole testannut. Ohje linkkeineen (siis tähän blogiin!) löytyi yllättäen tämän aamun Kymen Sanomista!

 
At 17/11/08 22:40, Anonymous Anonyymi said...

Tässä teille samankaltainen Irish coffee -tortun ohje:
POHJA
120 g Wilhelmiina tai kaurakeksejä
2 rkl sokeria
4 rkl sulaa voita
TÄYTE
300 g maustamatonta hovia tms. tuorejuustoa
2 keltuaista
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 minipullo kermalikööriä, konjakkia tai viskiä, parasta mielestäni kermalikööri
1 dl vahvaa kahvia
5 liivatetta
3 dl kuohukermaa
2 valkuaista
PÄÄLLE KORISTEEKSI
suklaanonparelleja, sulkaarouhetta tms.
VALMISTUS:
Hienonna ja sekoita pohjaan tulevat aineet. Laita matalareunaiseen lasi/keramiikkavuokaan ja paista 150 asteessa 10 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä ja tee täyte.
Liota liivatteet vedessä. Sekoita keskenään Hovi, keltuaiset, sokerit ja likööri. Kuumenna kahvi ja liota siihen liivatteet. Vatkaa kerma vaahdoksi, vatkaa myös valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää kermavaahto juustoseokseen, sitten valkuaisvaahto varovasti sekoittaen. Kaaada täyte vuokaan ja anna hyytyä kylmässä muutamia tunteja. Ripottele koristeet, kun täyte on vähän hyytynyt.

 
At 18/11/08 18:10, Blogger Rosmariini said...

Suuret kiitokset! Voisin itse koittaa kokeilla tuota viskiversiota.

 
At 13/1/09 12:22, Anonymous Anonyymi said...

Oijoi mikä kakku! Tätä tehdään lauantaisille synttäreille :> Voisiko vain joku ystävällinen sielu vähäsen neuvoa keittiövaa'atonta kokinalkua ja heittää jonkinlaisen arvion tuosta tomusokerin määrästä desilitroina? Kiitos ja kumarrus!

P.S. Kuinkahan monta päivää etukäteen tuon uskaltaa tehä? Työt painavat aika pahasti päälle varsinaisena juhlapäivänä..

 
At 13/1/09 13:08, Blogger Rosmariini said...

Jos oikein tulkitsen tätä leivontataulukkoa, niin desilitra tomusokeria näyttäisi painavan 60 grammaa.

Tuosta kakun leipomisajankohdasta en osaa sanoa mitään varmaa, mutta ehkä se olisi parhaimmillaan edellisenä iltana leivottuna.

 
At 15/1/09 14:09, Anonymous Anonyymi said...

Kiitos ja kumarrus! Ehkä voisin opetella googlettamaankin. :>

 
At 9/2/09 11:57, Anonymous Anonyymi said...

Itse laitoin kakkuun vain 1 desin tomusokeria ja pikkuisen vaniljasokeria ja vielä pikkulorauksen enemmän Baileyssiä (mausta kun tykkään :)) ja tosi hyvää tuli. En millään pystynyt uskomaan, että tuommoseen kakkuun voi edes laittaa noin paljoa sokeria. Ja tätä tuki kaverini, joka sanoi maistaneensa joskus tätä nimeomaista kakkua ja tykkäsi kyllä, mutta oli ollut hänen mielestään aika makea.
Makeus riippuu tietysti ihmisestä, jotku tykkää vaan makeammasta.

 
At 3/3/09 14:17, Anonymous Anonyymi said...

wauuu oli kyllä hieno kakku ku teki ni semmosia kommentteja tuli että ohhoh sehän on ku jostain hienosta ravintolasta, ite ei kyl voinu maistaa mutta semmonen kuva mulle tuli että oli tosi hyvä kakku jonka vois tehdä uudestaanki =) kiitos reseptistä!

 
At 19/3/09 19:01, Blogger Sharona said...

Moikka! Ajattelin vihdoin kommentoida, kun olen reseptin joskus vuosi sitten löytänyt, ja ehtiny jo ties minkälaisia varioita kehittää, tässä suosituin:
1 purkki Marcasponea, 1 purkki Philadelphiaa, muuten sama.
jaa täyte kahteen osaan, soseuta banaani toiseen puoleen, ja suklaavanukasta baileysin tilalle toiseen puoleen, kumoa sitten kerroksittain pohjan päälle.

NAM!

Olen myös tehnyt sitruunaisen version tästä käyttämällä Philadelphiaa marcarponen sijaan, ja lisäämällä 1dl sitruunamehua baileysin tilalle. Kakun päälle soseutin persikoita ja mangoa. Vaniljahan jää luonnollisesti tästä versiosta pois ;)

 
At 21/3/09 22:21, Blogger Rosmariini said...

Sitruunainen versio, namskis! <3 Tosissaan kiva saada uusia ideoita, kiitos! Ja kiitos muillekin kommenteista!

 
At 23/3/09 21:07, Blogger Manu Raivio said...

Musta on hienoa, että kohta tulee reseptin alkuperäisestä julkaisusta täyteen kolme vuotta ja vieläkin koko ajan kommentoidaan ja kehutaan. Voisi kolmevuotisjuhlan kunniaksi vaikka...tehdä Baileys-juustokakun.

Tai julkaista reseptin uudelleen, että uudetkin lukijat sen voisivat poimia rss-lukijoistaan. Ja toki lisätä perään "parhaat muokkaukset"-osion. Baileysiäkin on nykyään monia erilaisia, eli itse ehdottaisin "kolmen Baileysin kerrosjuustokakkua"...toimii ainakin paperilla. Siinä voisi olla ainesta juustokakkujen juustokakuksi. No nyt lähtee läppä käsistä!

 
At 23/3/09 21:34, Blogger Rosmariini said...

Kolme vuotta sitten pääsiäisenä tätä tosiaan tehtiin, aikamoista. Siinä ajassa on ehtinyt maistamaan niin monenlaista ja -makuista juustokakkua, että olisikin tosissaan kiinnostava nähdä, miten tämä nykymakuun putoaisikaan.

 
At 23/3/09 21:36, Blogger Rosmariini said...

Uusintapostauskerralla voisi panostaa vähän tuohon kakun ulkonäköönkin. :)

 
At 28/5/09 09:54, Anonymous Anonyymi said...

Moi kaikille! olen pari kertaa käynyt lukemassa tätä blogia ja kerran on jo tätä ko. juustokakkua tultu leivottua. Tänään meinaan toisen kerran, kun huomenna on valmistujaisjuhlani ja silloin aion sitä tarjota. Tosiaan jo edellisellä kerralla huomasin, että kakku mielestäni parani kun sai yön yli olla jääkaapissa. Ja vielä toisen vinkin haluaisin antaa; ulkonäöstä ja makeudesta on keskusteltu, ja minäpä sitten laadin seuraavanlaisen vadelmakastikkeen lisukkeeksi: otin pakkasesta pari pientä pakastuspurkillista vadelmia, aanoin sulaa ja laitoin tehosekoittimeen. Sitten siivilöin vadelmamurskan niin, että kaikki siemenet (jotka muuten inhottavasti jäävät hampaisiin) jäivät siivilään. Jonkun aikaa saa vadelmamuusia painella siivilässä jotta kaikki mehu valuu läpi. Sitten lisäsin lorauksen punssia, joka antoi ihanan pikantin maun! Ei yhtään sokeria, koska mielestäni kastike sai olla aikaa kirpsakkaa. Kastike tasoitti ihanasti kakun makeutta, ja antoi myös kivan värin! Suosittelen! :)

 
At 5/6/09 15:42, Anonymous Anonyymi said...

Suuri kiitos mainiosta ohjeesta! Huomenna juhlat tulossa, ja nyt on täysi työ pitää mies kakulta poissa ennen sitä:D tein sen virheen, että annoin hänen maistaa täytettä:D
Tulee tämä ohje varmasti jatkossakin käyttöön, ja leviää todennäköisesti myös ystäväpiirille:)

Hyvää kesää!

 
At 11/6/09 20:27, Anonymous Anonyymi said...

Heippa!

Nopeaa vastausta toivoen... Mietin tuota kakun alkoholipitoisuutta, kun mukana on Baileys' likööriä. Aiheuttaako se ongelmia kuskina toimivalle vieraallemme?

Kiitos!

 
At 11/6/09 23:47, Blogger Manu Raivio said...

Ei se baileys, mutta sokerihumalaan saattaa tulla... :D

 
At 12/6/09 11:59, Blogger Pippurimylly said...

Baileysissä on alkoholia 17%:n paikkeilla ja sitä tulee tuohon desi, eli vaikka vetäisi koko kakun kerralla, pitäisi aikuisen pysyä vielä ajokelpoisena. Kuumentaessa Baileysistä todennäköisesti vielä haihtuu hiukan alkoholia tiehensä.

 
At 29/8/09 08:54, Anonymous Anonyymi said...

Kylläpä jännittää kun tänään pitäisi viedä eilen väännetty Baileys-kakku juhliin (enkä ole aiemmin koittanut reseptiä!).. :) Itsellä vielä inhottava flunssa päällä niin makuaisti on aivan nollissa...piti luottaa miehen mielipiteeseen maistellessa... :D Tein vähän reilumman satsin (juustoa kaksi 250gr purkkia) ja silti mahtui koko mössö pienempään kakkuvuokaan.

Toiseksi kakuksi tein myös mansikkaisen version joka on jo aiemmin osoittautunut ihan lyömättömäksi. Muuten samat ainekset, mutta baileyssin tilalle kaivelin pakasteesta pari purkkia mansikoita valmiiksi pieneksi hakattuina. Eli niitä saa tulla ihan reilusti. Vähän muussasin vielä ettei jää kovin isoja paloja. Liivatteen sulatin sitruunamehuun joka antaa kivan kirpeyden. Olen joskus sulattanut myös Sorbukseen joka oli yllättävän hyvä valinta!

Säästin mansikoita myös hieman kuorrutukseen, eli sauvasekottimella mansikat tasaiseksi soseeksi ja taas pari liivatelehteä sitruunamehussa sekaan. Ei välttämättä tarvitse lisätä sokeria ollenkaan, oman maun mukaan. Kuorrutus saa olla kirpeä varsinkin jos kakku on muuten vähän makeampi. Jostain syystä tuntuu että mansikkaversio tarvitsee enemmän liivatettua hyytyäkseen kun tuo toinen. Laitoin tuohon isompaan määrään niitä 6. (iso kakkuvuoallinen)

Koristelua ei paljon tarvitse kun mansikkasose siinä päällä on kiiltävä ja kaunis itsessään. Hieman sitruunamelissaa reunoille niin on takuuvarmasti hienompaankin juhlaan tarpeeksi näyttävä!

Niin ja pohjasta sen verran, että laitan mausteeksi aina kanelia ja hieman chiliä, njam!

Eräs kommentoi kakkua kerran näin: Apua tämä on ihanaa, tämä maistuu enemmän mansikalle kun mansikka! :D

Kiitos muuten teidän blogista, tätä tulee selattua aina jos ei ole itsellä ohjetta valmiina tai haluaa koittaa jotain uutta! :)

 
At 29/8/09 13:04, Blogger Rosmariini said...

Voi, kun olisi kiva nähdä kuva tuosta mansikkakakusta! Kuulostaa mahtavalta.

 
At 10/10/09 08:42, Blogger Meri, Helsinki said...

Voi hyvää päivää ettei VOI olla tällaista! VIHDOIN kokeilin kakkua (toissailtana tein, nyt se keekoilee jääkaapissa ja odottaa syöjiään) ja kun maistoin täytettä, olisin voinut lusikoida sitä suoriltaan lusikalla suuhun :-O ENkä ole mikään erityinen makean ystävä, paitsi suklaan, josta siitäkään en erityisen makean :-D

Mutta tää on tajuttoman hyvä, helppo tehdä, takuuvarma kakku. Niinhän tässä kyllä luvataankin. Jee. Vau.

Toi jonkin kommentoijan versio jossa tulee banaania toiseen osaan täytettä kuulostaa kans niin eevertin kokeiltavalta että banaanijuustokakun tekoon syytä ootellessa... :-P

Kiitos jälleen!

 
At 10/1/10 19:16, Blogger Minttu said...

Nam. Tulipahan kokeiltua viikonloppuna ja maistui nimensä mukaisesti jumalaiselta :) Kuva aikaansaannoksestani löytyy blogistani. Kiitos hyvästä ohjeesta :)

 
At 7/2/10 14:46, Anonymous Anonyymi said...

Hei!

Kuulostaa ihanalta kakulta! Onko merkitystä, missä järjestyksessä ainekset sekoitaa (toisin sanoen, voinko epäonnistua sekoittamalla ainekset jotenkin väärin)?

 
At 9/2/10 12:26, Blogger Rosmariini said...

Hmmm, en usko, että sekoittamisjärjestyksellä on väliä. Vai mitä mieltä ovat muut: tässä ei kai ole mitään erityistä juoksettumisvaaraa tms.?

 
At 9/2/10 12:29, Blogger Rosmariini said...

Ja pakko vielä linkata Mintun juustokakkukuvaan, kun näyttää niin ihanalta.

Pitäisiköhän itsekin ryhtyä taas joku kerta juustokakun tekoon. Ohjekin olisi jo katsastettuna.

 
At 7/6/10 20:15, Anonymous Ameno said...

Joskus syssymmällä kun tein tätä kakkua, askartelin siihen kiilteen ihan baileysistä. Kuumensin osan baileystä ja liuotin siihen liivatteen. Sekaisin lopun baileysin kanssa ja hyytyneen kakun pintaan. Siitä tuli kivan näköinen ja vähän tuhdimpi kermaliköörin maku.. Nam.. Täytynee taas tehdä. Jos tällä kertaa maku-baileys olis käytössä...

 
At 26/7/10 16:34, Anonymous Anonyymi said...

Kärsiikö kakun koostumus, jos jäähdyttää pakastimessa?

 
At 19/9/10 21:27, Anonymous Anonyymi said...

Valmistin tänään tätä paljon kehuttua kakkua, ja pettymys oli kyllä suuri koska lopputulos oli niin makea, että hampaita alkoi vihloa. Kaikkien maistajien mielestä tomusokerimäärän voisi helposti puolittaa. Muuten oikein hyvää ja voin suositella kaikille.

 
At 24/1/11 07:52, Anonymous Anonyymi said...

Olikos toi tehty 24 cm vuokaan?

 
At 12/2/11 17:07, Blogger Rosmariini said...

Oli.

 
At 23/3/11 03:07, Anonymous Anonyymi said...

Tämä olis ehdottomasti tulossa seuraaviin suunnitteilla oleviin juhliin. Jonkinnäköistä koristusta pitäisi kakussa kuitenkin olla, mutta itse olen aivan tumpelo kaikessa koristelussa. Mietin, että miten kakun pinnalle tomutettu kaakaojauhe käyttäytyisi, jos tekisi muotilla vaikkapa sydämen kakun päälle?

 
At 23/3/11 12:15, Blogger Rosmariini said...

En ole itsekään mikään koristelun asiantuntija (todellakaan), mutta tuntuisi, että kaakao saattaisi huonolla tuurilla mennä pitemmän päälle vähän tuhruiseksi. Ellei kakkua sitten syödä pikapikaa pois.

Aiemmilla kommentoijilla on ollut hyviä ideoita, mm. happamuuden tuominen mukaan (sokeroimattomien) vadelmien avulla. Monille tämä kakku on selvästi tämmöisenään liian makea, joten sopivan päällysteen avulla makeudelle voisi saada mukavasti vastapainoa.

 
At 13/4/11 17:07, Anonymous Anonyymi said...

En millään jaksanut lukea kaikkia kommentteja, joten en tiedä onko tätä jo mainittu, mutta saat tästä kakusta vieläkin parempaa kun käytät digestive keksien sijaan minttu dominokeksejä ja jos laittaa siihen täytteeseen marianne crusheja niin aivan mahtava maku! Suosittelen kokeilemaan!!

 
At 21/4/11 09:37, Anonymous Anonyymi said...

Tama loistava juustokakku ahmittiin poikamme rippujuhlissa viime vuonna ja tulevana viikonloppuna herkuttelemme haittemme kunniaksi samalla! Ja toimii tavallisella vaniljasokerilla myos, kokeiltu on! maku toki voi olla hienostuneempi aidolla vaniljalla, mutta laiskan versio ihan muikea myos! Ja tata reseptia mennyt jakoon ja blogi mainostettu!Hienot sivut ja hyvat reseptit

 
At 30/6/11 08:21, Anonymous Kati said...

Vaikka ohje kuulosti hyvältä, niin huomasin kuitenkin kommentit liittyen kakun liialliseen makeuteen. Tämä pisti hetkeksi mietityttämään, mutta tein kakun kuitenkin täsmälleen ohjeen mukaan. Olimme miehen kanssa molemmat sitä mieltä, että kakku on toki makea, mutta ei todellakaan liikaa! Siis juurikin sopiva määrä sokeria. Vaniljan korvasin ensimmäisellä kerralla vaniljauutteella, tänään aion käyttää aitoa vaniljatankoa.. Saapa nähdä, vaikuttaako makuun :)

Kiitos ihanasta ohjeesta <3 Kakun päälle suunnittelin raastavani tummaa suklaata ja tarjoavani sen sulatettujen pakastevadelmien kera. Kirpeät marjat tai kastike sopivat tälle kuin nenä päähän.

 
At 18/9/11 18:47, Anonymous Anonyymi said...

Tykkään tästä ohjeesta, kun ei tarvi keltuaisten tai valkuaisten kans kikkailla.. En jostain syystä välitä raa´asta kananmunasta..Yritän vielä hyydyttää tämän ilman liivatetta (ehkä multi hyytelösokerilla) niin käy kasvissyöjillekin..

 
At 26/5/12 23:23, Anonymous Anonyymi said...

Innolla tein tämän untuvikkokokkailijana, resepti vaikutti tarpeeksi helpolta ja yksinkertaiselta. Tulos oli, että ehkä liiankin jumalainen mun makuun.
Mascaspone on kermaista + kermailikööri teki liian kermaisen kakun. (mm. kumpaakin voisi laittaa vähemmän tai ainakin baileysia)

Mutta vahingossa sain "sulaa kermajäätelöä", kun lämmitin uunissa täytekerroksen juoksevaksi.
Se oli kyllä todella hyvää.

Siitä pisteet, että suht "halpa" tehdä gourmen oloinen jälkiruoka.

 
At 25/8/12 14:42, Anonymous Leya said...

Oikein hyvä perusohje. Baileys- ym juustokakkuohjeita on paljon erilaisia, mutta tämä on muunneltavin. Paitsi Baileys, tähän sopii Amarula, Vana Talllinn creme ja tietysti hyvät suomalaiset marjat.
Taivaallista jälkiruokaakin tämä on, etenkin ilman pohjaa;)!

 
At 16/11/12 22:16, Anonymous Anonyymi said...

Ah, tämä pitkään kuolattu resepti tuli viimein testattua, kun pyöräytin avomiehelle yllärisynttärikakun. Toimi! Vähän hieman modasin reseptiä tosin. Pohjaan laitoin pötkön minttudominoita, niitä kun sattui olemaan, ja täytteeseen samoin kaapista löytynyttä minttu-Baileysia. Suosittelen kokeilemaan pohjaa tummista kekseistä! Tein myös kuorrutuksen suklaasta, johon sekoitin vähän konjakkia (joo, kokeilin ensin Baileysia, ja sehän jäsähdytti mössön). Täytteeseen laitoin itsekin vain 250 g mascarponea, loput korvasin turkkilaisella jugurtilla. Hyvää oli!

 
At 18/4/13 21:52, Anonymous johanna_dxb said...

Oi, piti katsoa kommentit taaltakin :). Baileys kakku viileassa, pohjan tein talla kertaa Oreo kekseista. Kaytin jotain liivatepulveria joten kaadoin Baileysta reilulla kadella (aikuisten kakku kyseessa).

Terkut Dubaista!

 
At 12/9/14 12:19, Blogger iloranta66 said...

Tämä ohje vaikuttaa lähes originaalilta. Olen oman ohjeen kadottanut ja yksi asia askarruttaa. Haluan tehdä korkeamman kakun eli mikä suhde on tuorejuustolla (Mascarbone) ja kermalla? Kuvittelisin 3 rasiaa juustoa (a´250 gr) ja kermaa 3 dl. Menisköhän oikein? Osaisiko joku neuvoa?

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails