Hilloja hyytelössä
Operaatio pakastimen tyhjennys jatkuu. Tällä kertaa etsinnässä oli lakkajälkiruoka, joita löytyi netistä ja keittokirjoista yllättävän vähän. Ilmeisesti hilla on sen verran arvossa pidetty marja, että se kannattaa syödä mahdollisimman paljaaltaan ilman mitään sen kummempia kommervenkkejä. Minulle hilla on varsin arkipäiväinen herkku, koska sitä oli kotikodissani aina pakastin pullollaan. Sen siitä saa, kun on kotoisin varsin soiselta seudulta - itsekin olen rämpinyt hillasuolla ämpärin kanssa lukemattomia tunteja. Nyt sitten päätin käyttää yhden pussillisen hilloja tällaiseen hyytelöhommeliin:
(Ohje on otettu kirjasta Rieskaa ja Rössypottuja. Maakuntaruokia Pohjois-Pohjanmaalta.)
Lakkahyytelö eli Hillahyytelö (5 annosta)Pari desiä mehua tuntuu tosi hintsulta määrältä viiteen hyytelöannokseen, ja loppujen lopuksi sain liemen riittämään ainoastaan pariin jälkkärikipolliseen. (Toki voi olla mahdollista, että annoksista olisi pitänyt tehdä hieman pienempiä.) Onneksi syömämiehiä oli ainoastaan kaksi, jottei kukaan joutunut jäämään ilman hillahyytelöään.
250 g lakkoja
2 dl omenatuoremehua
3/4 dl hyytelösokeria
1/2 dl lakkalikööriä
Annostele lakat viiteen jälkiruokamaljaan. Kiehauta kattilassa omenatuoremehu ja lisää siihen hyytelösokeri. Sekoita, kunnes sokeri liukenee ja liemi kirkastuu. Lisää lakkalikööri. Kaada kuuma liemi lakkojen päälle ja sekoita varovasti. Hyydytä kylmässä. Tarjoa sellaisenaan tai pursota hyytelön päälle hunajalla maustettua kermavaahtoa ja koristele lakoilla.
(Ohje on otettu kirjasta Rieskaa ja Rössypottuja. Maakuntaruokia Pohjois-Pohjanmaalta.)
2 Comments:
Tyhmä kysymys:
laitoitko lakat jäisinä vai sulatitko ennen hyytelöintiä?
Ihan hyvä kysymys. En itse tullut nimittäin ollenkaan ajatelleeksi moista.
Kyllä ne olivat jo melko lailla sulaneita. (mahdoinkohan mokata taas...:)
Lähetä kommentti
<< Home