maanantaina, huhtikuuta 10, 2006

Alkuruoka katkaravuista

Katkarapucocktail on mielestäni alkuruokien helmi, ja siksipä olen syönyt sitä elämäni varrella yhdessä jos toisessakin ruokapaikassa (tosin viime aikoina olen pyrkinyt tilaamaan listalta usein jotain entuudestaan tuntematonta murkinaa ja laajentamaan sillä keinoin maailmankuvaani edes hitusen). Viikonloppuna teimme katkiscocktailia ensimmäistä kertaa itse, ja ihan hyvää siitä tulikin. Annoksen pinnalle aseteltu tilli oli tosin vähän väsähtänyttä, mutta emme antaneet sen haitata:
Katkarapucocktail

150 g kuorittuja pakastekatkarapuja
1–2 lehtisellerin vartta
pala tuoretta kurkkua
1 pussi pakasteherneitä
4 salaatinlehteä
tilliä
Kastike:
½ dl majoneesia
1 dl kermaviiliä
2–3 rkl chiliketsuppia
1 tl currya

Sulata pakastekatkararavut (ota muutama iso koristeeksi) ja herneet. Suikaloi lehtiselleri ja kurkku. Valmista kastike sekoittamalla kastikeaineet keskenään. Kaada kastike salaattiaineiden joukkoon ja kääntele varovasti.
Revi salaatinlehdet annosmaljojen pohjalle ja jaa salaatti päälle. Koristele annokset katkaravuilla ja tillillä. Tarjoa kylmänä.
Sapuska oli siinäkin mielessä mukava kokemus, että se antoi oivallisen tekosyyn uuden Heinz-ketsupin hankintaan. En ole muuten kovinkaan ihastunut tuohon nykyketsuppipullojen stay clean cap -systeemiin. Korkki saattaa pysyä puhtaana, mutta tälläkin kertaa alassuin seisoskellut purkki ruikkasi ensimmäisen satsin ketsuppia pitkin vaatteitani ja keittiön lattiaa.

6 Comments:

At 10/4/06 12:58, Blogger Polkkapossu said...

Erittäin samaa mieltä Heinzin ketsupista. Heinz on herkkua ja minulle ainoa oikea, mutta uudet purkit ovat jostain tosi syvältä.

 
At 10/4/06 14:25, Anonymous Anonyymi said...

minusta taas uudet purkit ovat hyviä, saa kaiken ketsupin käytettyä ilman hermoiluja ja ravisteluja, joissa ketsuppi päätyy kaikkialle muualle kuin siihen makaroonilaatikon päälle.

 
At 10/4/06 16:27, Blogger Rosmariini said...

Jospa tuo ruikkimisongelma koskisi vain täysinäisiä pulloja, ja purkit osoittaisivat kätevyytensä siinä vaiheessa, kun ne alkavat hieman tyhjentyä.

 
At 11/4/06 14:48, Anonymous Anonyymi said...

Minun kokemukseni Heinzin uudesta ketsuppipullosta ovat kautta käytön negatiivisia; pullo ruikkii ketsuppia miten ja minne sattuu huolimatta siitä oliko pullo tyhjä vai täysi.

Mahtava blogi teillä muuten! Onpa suunnitelmissa perustaa itsekin vastaava lähitulevaisuudessa!

 
At 11/4/06 16:50, Blogger Rosmariini said...

Hyvä etten ole ainoa, jolla pullo ruikkii. Hetken jo pelkäsin, etten vaan osaa käyttää niitä. :)

Suunnitelmasi kuulostaa erittäin hyvältä, ;) eli siitä vaan uutta blogia perustamaan!

 
At 8/9/07 20:46, Anonymous Anonyymi said...

Hei, minä säilytän purkit/pullot tavalliseen tapaan pystyasennossa ja ei ne ole pahemmin ruikkinut, ehkä olen suurkäyttäjä..? Ja pullon suu ei ennätä kuivua :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails