torstaina, huhtikuuta 06, 2006

Katsaus jääkaappiin

Maurelita paljasti taannoin lukijoilleen oman jääkaappinsa sisällön ja houkutteli meidätkin esittelemään omamme. Tehtävä oli näin loman jälkeen yllättävän kivuton, koska yleensä tupaten täyteen ahdettu kaaosmainen jääkaappi oli vielä tässä vaiheessa poikkeuksellisen ilmava syystä että raahasin ennen lomalle lähtöä ikivanhat maitopurkit ja puoliksi homehtuneet juustonkannikat roskikseen (sivuhuomautuksena mainittakoon, että jääkaapistamme on löytynyt joskus jopa kuukauden vanha maitotölkki, mistä syystä kukaan tutuistamme ei ole halukas juomaan meillä enää koskaan maitoa).

Keittiössämme on kaksi jääkaappia, jotka lienevät lähes yhtä vanhoja kuin omistajansakin. Toisesta en kerta kaikkiaan kehtaa julkaista Pastanjauhannassa yhtään kuvaa, ettei kukaan vaan huomaisi, minkälainen säilykefriikki oikeasti olen. Koko kaappi on nimittäin yhtä lasipurkkien ja maustekastikkeiden sekamelskaa. Alaosassa on tosin kasvisosasto, joka sekin on tällä hetkellä tavallista autiompi. Toinen jääkaappi on pyhitetty lähinnä juomapuolelle, meijerituotteille, lihatuotteille, ja näyttääpä tuolla majailevan pussillinen perunoitakin (perheen miehellä on insinöörin sielu, mistä syystä kaikille tavaroille on jääkaapissa periaatteessa omat paikkansa).

Kahden jääkaapin loukussa eläminen on tosissaan rasittavaa (en suosittele - energiasyöppöjäkin lienevät moiset vanhukset), mutta toisaalta niitä ei ehkä kannata uusiakaan ennen kuin jonain päivänä remontoimme koko keittiön (jos remontoimme - riippuu hieman siitä, kuinka kauan nykyistä kotiamme asutamme). Siihen asti saamme kärvistellä nykyisten kaappirumilustemme kanssa samassa taloudessa.

Mutta siis joo, asiaan. Jääkaapistamme ei löydy kaikistellen välttämättä yhtään mitään syötäväksi kelpaavaa, mutta minun kannaltani on ihanteellista, jos jääkaapin ovesta löytyy aina tonkallinen jugurttia. Vedän nimittäin tätä nykyä aamupalaksi mysliä, joka menee huomattavasti luistavammin alas, kun sekaan lorauttaa jonkinmoisen annoksen banaaneilla tai marjoilla höystettyä jugua. Myslin merkille ei ole niin väliä, kunhan siinä vain on pähkinöitä. Aamupalaan kuuluu myös lasillinen appelsiinituoremehua, jota täytyy olla aina saatavilla, sekä mukillinen mustaa kahvia. Jääkaapin ovesta löytyy myös omatekoista marjamehua, jota nautitaan flunssan yllättäessä.

Lisäksi jääkaapista on hyvä löytyä kalkkunaviipaleita sekä tomaatteja, koska otan niillä päällystettyä ruisleipää yleensä mukaani työpaikkalounaaksi (parasta ruisleipää on Katri Antellin RuisRuis). Myös jääkaappimme juomaosastolle hankittu pillimehupataljoona on lähinnä olemassa meikäläisen evästarpeita varten. Pippurimylly ei syö oikein koskaan mitään (paitsi ruoka-aikana tietysti), joten hänelle ei ihmeempiä tuotteita jääkaapistamme löydy.

Kuvaushetkellä vallitsi siinä mielessä poikkeustila, että joku (kotitonttu kenties?) oli lastannut jääkaapin juomapuolelle useampia energiajuomatölkkejä. Lisäksi paikalla oli jostain syystä käyttökelpoinen maito sekä margariini, jota meillä ei myöskään yleensä harrasteta. Ainakaan leivän päällä. (Oikealla vielä vakaasta päätöksestäni huolimatta pikavilkaisu jääkaappiosaston säilykepuolelle. Arvatkaa vaan, onko tuolta sekamelskasta helppo löytää yhtään mitään.)

10 Comments:

At 6/4/06 19:39, Blogger Samuli said...

Jostain syystä meillä on samanlainen sekamelska säilykeosastolla - siellä dijon-sinappi tekee tuttavuutta mansikkahillon ja currytahnojen kanssa... Ja kaappitila loppuu auttamatta kesken ;-)

 
At 6/4/06 20:24, Blogger Rosmariini said...

No onneksi en ole ainoa, jolla säilykkeet ovat vallanneet suuren osan jääkaappipinta-alasta. :) Oikeastaan juuri vähemmällä purkkimäärällä ei kovin hyvin pärjäisikään, kun kaikenmaailman litkujakin (=fondeja, soijaa sun muuta) tarvitsee kuitenkin kokkailuissa koko ajan.

 
At 6/4/06 21:22, Blogger ainailona said...

Hei! Parsat ovat laskeutuneet maamme ilmatilaan! Edes joku varma kevään merkki [kevät on jossain muualla jo]. Pakko oli ostaa pari pukettia. Jään kuolaamaan Pastiksen tajunnat räjäyttäviä parsavinkkuloita;))

 
At 6/4/06 22:22, Blogger Rosmariini said...

Hiphei! Jokohan ne olisivat mahtaneet lennähtää Ouluun asti!? Pitääpä kurkkia viikonloppuna vihannestiskiä toiveikkaana silmä silmällä.

(Juuri yhtenä iltana rupesimme muistelemaan, että milläköhän ohjeella sitä vuosi sitten päästiin parsan kanssa kaikkein parhaaseen lopputulokseen. Toivon tosissaan, että muistamme reseptit oikein, jotta saisimme tajuntamme räjäytettyä tällekin vuodelle.)

Mutta palaamme asiaan!

 
At 7/4/06 00:21, Anonymous Nimetön said...

Ah, sorsakeittiön jääkaappikin on täynnä säilyketölkkejä. Ja batteryyn olin koukussa graduaikana pahemman kerran. Se on kyllä hyvää silloin tällöin, mutta usein nautittuna ei.

Kevään merkeistä tuli mieleeni että olisiko pian yrtinviljelyn aloittamisen aika? Olematonta viherpeukaloani syyhyää jo.

 
At 7/4/06 08:22, Blogger Rosmariini said...

Olisi ilman muuta. Valoa riittää jo sen verran mukavasti täällä pohjolan perilläkin. :) Tarkoituksenamme olisi ehtiä istutuspuuhiin nyt viikonloppuna tai viimeistään pääsiäisen aikoihin.

 
At 7/4/06 08:31, Anonymous Nimetön said...

Kaikesta huolimatta erittäin edustuskelpoiset jääkaapit! Omastani en uskaltaisi ottaa kuvaa tai ainakaan julkaista sitä missään. Meilläkin tarvittaisiin joku sydämeltään insinööri. Huomattavasti isommalle jääkaapille olisi tarvetta myös.

Aah, parsaa ... Olen sen verran tylsä tyyppi, että minun mielestäni se ei tarvitse kuin voisulaa tai oliiviöljyä ja ehkä jotain ihanaa juustoraastetta.

 
At 7/4/06 09:00, Blogger Rosmariini said...

En minäkään olisi normaalitilanteessa edes harkinnut kuvien ottamista. Hankalaa, kun kaapista ei tahdo löytyä tilaa edes väliaikaisesti säilytettäville ruokapurnukoille (esim. eväsrasioille), kun jokainen neliösentti on muutenkin niin tehokkaassa käytössä.

Parsa ei kieltämättä tarvitse kovinkaan monimutkaisia virityksiä ympärilleen, koska maku on niin hieno ihan vaan semmoisenaan. Saas nähdä, miten parsakokkaukset onnistuvat tänä vuonna.

 
At 7/4/06 12:01, Blogger Maurelita said...

Haa, mä TIESIN että sieltä löytyy kaikkea houkuttelevaa !

Mmmm mikä valikoima kastike- ja maustepurkkeja. Ja sehän on tunnettua että kaappiin ei ikinä mahdu tarpeeksi kamaa...

=)

 
At 7/4/06 18:35, Blogger Rosmariini said...

Tuo oli nyt tuommoinen riisuttu versio. Ties mitä sieltä silloin löytyykään, kun on kokkailut kaikkein kiivaimmillaan. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails