maanantaina, lokakuuta 31, 2005

...kokkaa, bloggaa ja rokkaa

Kun kerran Pippurimylly heitti taannoisessa Tivoli-postauksessaan ilmoille musiikkisuosituksensa, niin suosittelenpa sitten vuorostani minäkin.
Itse saan omiin kokkailuihini (samoin kuin moniin muihin toimiin) lisäpontta Franz Ferdinandista, jonka uusimman levyn You Could Have It So Much Better lisäsin pari viikkoa sitten soittolistalleni. (Löytyy se levy toki levyhyllystäkin: taannoinen iPodien hankkiminen on oikeasti lisännyt pastanjauhajien levyjen ostamista eikä päinvastoin.)

Tämä on parasta:
Find me and follow me through corridors
Refectories and files you must follow
Leave this academic factory
You will find me in the matinee, the dark of the matinee
It's better in the matinee
The dark of the matinee is mine, yes it's mine

2 Comments:

At 8/9/06 20:31, Anonymous Anonyymi said...

Kuule.....osaisitko sanoa hätääkärsivälle, miten pakasteravut valmistetaan? Meidät on kutsuttu ystävien rapujuhliin, jonne otetaan omat eläimet mukaan....Mitä minä niille teen?!

 
At 8/9/06 23:59, Blogger Rosmariini said...

Heipsan. Vastasin kysymykseesi jo "Tilli suussa, kruunu päässä" -postauksen kommenttiosiossa, löytyy elokuun 20. päivän kohdalta 2006. Mutta tässä vähän kertausta. :)

Eli periaatteessa pakasteravut voi vain sulattaa ja syödä, mutta niille voi tehdä myös makuliemen esim. näin:

Pakasterapujen elvytysliemi

1 kg pakasterapuja
2 l vettä
2 dl (tummaa) olutta
1/2 dl karkeaa merisuolaa
1/3 dl ruokokidesokeria
2-3 laakerinlehteä
Lisäksi: nippu tuoretta tilliä

Mittaa vesi, olut, suola, sokeri ja laakerinlehdet tilavaan kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä aineksia noin 5 minuuttia. Nosta kattila pois levyltä ja anna jäähtyä hetki. Siivilöi lämmin liemi jäisten pakasterapujen päälle. Silppua tilli ja lisää se rapuliemeen.
Anna rapujen sulaa ja maustua liemessä jääkaapissa vähintään 5 tuntia. Nosta jäähdytetyt ravut liemestään vadille ja tarjoa paahdetun leivän, voin ja tuoreen tillin kera.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails