tiistaina, lokakuuta 18, 2005

Kiva keittiöradio: Tivoli Audio PAL

Ruokaa laittaessa on kiva kuunnella musiikkia. Ongelmana on, että kun on sähkölaitenysvärinä opettanut itsensä ja vaimonsa edes suunnilleen siedettävälle äänenlaadulle, perinteisiin keittiökelloradioihin on vaikea tottua. Lisäksi olisi hyvä, jos radio kulkisi tarvittaessa mukana muuallekin.

Meidän tapauksessamme aika hyvä ratkaisu löytyi Tivoli Audion Personal Audio Laboratorysta eli PAL:sta. Kyseessä on pieni kulmikas palikka, jossa on radion ja CD/MP3-soitinliitännän lisäksi sisäänrakennettu nippu akkuja. Laite ladataan kännykän tavoin verkkovirrasta, minkä jälkeen sitä voi kuunnella tuntitolkulla ilman johtoja. Lisäksi radio on roiskevedenpitävä, eli sitä voi huoleti kuunnella kesällä ulkona tai sisällä kylpyhuoneessa.

PAL:ssa on maineikkaan (nyt jo edesmenneen) Henry Klossin suunnittelemaa viritin- ja kaiutintekniikkaa ja se kuulostaa ainakin omaan korvaani huomattavasti paremmalta kuin 2,5" monokaiuttimen voisi järjen rajoissa kuvitella kuulostavan. Mies- ja varsinkin naislaulajien ääni kuulostaa todella kuulaalta, kirkkaalta ja erottelevalta. Samoin esim. akustinen kitara toistuu mehukkaan avarana ja dynaamisena - vaikka kyseessä on monopeli!

Tivoli Audion aivan uusimmista tuotoksista on kuulunut ristiriitaisia kommentteja, mutta alkupään laitteet Model One ja PAL kannattaa kuunnella, jos haussa on simppeli no nonsense -äänikone.

Musiikkisuositus: Liekki: Pienokainen tai Päijänne.

7 Comments:

At 19/7/07 21:16, Blogger Jouni said...

Törmäsin tänne sivullenne sattumalta kun etsin kanapeston ohjeita. Silmiini sattui tuo maininta tästä Tivoli Audion PAL radiosta. Meillä on noita jo muutama. Jokainen perheenjäsen kun haluaa omansa. Laite on aivan uskomaton. Meillä semmoinen seuraa vapaaviikonloppuina mökille, johon useimmat asemat ei tahdo millään kuulua. PAL radio hakee kaukaisimmatkin asemat eleettömästi. Laite on unohtunut useita kertoja ulos yöksi. Edes sade ei ole saanut sitä vahingoittumaan. Ja sitten vielä se ääni. Ihan uskomaton noin pienestä purkista.

Tuosta pestokanasta vielä vähäsen. Siitä saa todella hyvää lasagnea. 800 gr maustamatonta kanaa pieninä paloina, purkki tai kaksi pestoa "bolognese" tyyliin muhitettuna ja rakennetaan kuten mikä hyvänsä lasagne (makaronilevyjä, juustoa ja bechamel-kastiketta). Tomaatit ja porkkanat vain on jätetty pois. Meillä on tapana tehdä maustekastikkeesta verraten suolaista mutta sitten toisaalta jätämme valkokastikkeesta suolan kokonaan pois.
Tosi hyvää.

 
At 13/8/07 12:22, Blogger Rosmariini said...

Tuo lasagneidea kuulostaa kyllä hyvältä, etenkin kun kanalasagne on muutenkin ollut suunnitelmissa jo tovin.

Ja kyllä. PAL toimii muuallakin kuin keittiössä. Tänäkin kesänä se on kulkenut mukana ahkerasti, kun olemme liikuskelleet tavallista enemmän kodin ulkopuolella.

 
At 31/8/09 17:58, Anonymous Kristian said...

Multa löytyy keittiöstä tuo Model One Tivoli Audio. Äänenlaatu on ihan loistava, mutta eniten häiritsee bassontoisto. Vehje kun korostaa melkoisesti bassoa. Surkea antenni ei myöskään ole vakuuttanut, mutta sen vaihtaminen lienee omaa laiskuutta :) Apple Expressillä tulee streamattua kotikoneelta sopivaa kokkausmusaa ja tasoja saa säädettyä koneelta.

 
At 31/8/09 21:43, Blogger Pippurimylly said...

Meillä tuo PAL tuntuu jostain syystä poimivan radioasemat hyvinkin herkästi jo ilman, että taakse ruuvattua antennia tarvitsee taitella auki. Voi tosin olla, että asutaan vain sopivan lähellä lähetinmastoja.

Meillekin muuten saapui sattumoisin ihan hiljan kaverilta käytettynä Airport Express. Ajatus tosin on käyttää sitä kirjoittimen jakamiseen, mutta poppiahan sillä tosiaan striimaisi yhtä lailla.

 
At 14/11/09 17:43, Blogger Lebako said...

Kuinka kauan tuo PAL:n akku kestää? Olen katsellut kolmea saman hintaluokan radiota (TA PAL, Tangent Uno 2Go, Roberts Radion joku vintage-malli) ja PAL on valikoitumassa tästä joukosta, mutta tuo akun kanssa pelaaminen huolettaa.

Tarkoituksena olisi siis viedä radiota paikkoihin, joissa verkkovirtaa ei ole. Muissa yo. malleissa voi vaihtaa paristot mutta PALissa tuota mahdollisuutta ei ole.

Jossain mainospuheessa luki että akussa on virtaa viikonlopuksi ja satunnaiseen käyttöön koko viikoksi. Totta vai tarua?

 
At 15/11/09 16:14, Blogger Pippurimylly said...

Eipä olla mitattu akun kestoa, mutta kyllä se päiväkausia pelaa satunnaisessa käytössä.

 
At 4/3/16 07:52, Blogger Jouko Alanko said...

Kyllä Tivolin akku on helposti vaihdettavissa

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails