Perjantai-illan ruokaa
Valkosipuliset katkarapuruoat sopivat puolestaan perjantai-illan juhlistamiseen. Tähän ruokaan otin eräänä perjantaina ohjeen mahtavasta Saariston Martta -blogista:
Gambas al ajillo
400 g kypsiä jättikatkaravunpyrstöjä (pakaste)
oliiviöljyä
yksi kokonainen valkosipuli
puolikkaan sitruunan mehu
1 tl savupaprikajauhetta
hieman chilihiutaleita tai tuoretta chiliä
ropsaus suolaa
persiljaa
maalaisleipää
Kaada valurautapannulle reilusti oliiviöljyä. Pilko rutkasti valkosipulia, suosittelen kokonaista sipulia. Lämmitä öljy ja nakkaa valkosipulisilppu pannulle, älä ruskista. Lisää joukkoon sulatetut, kuivahtaneet ravunpyrstöt. Anna pyrstöille lämpöä, älä kypsytä niitä liikaa sillä ne muuttuvat nopeasti sitkeiksi. Lisää sitruunan mehu, savupaprikajauhetta, suolaa sekä chiliä. Sekoita. Leikkaa koristeeksi päälle persiljaa. Maalaisleipää grillin kautta tai paahdettuna vielä kylkeen niin ateria on valmis.
0 Comments:
Lähetä kommentti
<< Home