perjantaina, maaliskuuta 26, 2021

Korealaiset pannukakut

Joihinkin ruokiin sitä vaan rakastuu ensi silmäyksellä. Minulla kävi niin näiden korealaisten pannukakkujen kanssa, joiden ohje tuli vastaan Patalintu-blogin Instagram-tilillä (kyseiseltä tililtä löytyy muutenkin aina aivan mahtavia ruokaideoita, joten kannattaa ottaa seurantaan).

Myös maku oli sen verran hyvä (mehevän kasvispannukakun soijadippailu toimi hyvin), että tätä meillä tehdään varmasti toistekin:

Korealaiset pannukakut (pajeon)

Tee ensin dippikastike. Mittaa kattilaan:
1 dl vähäsuolaista soijakastiketta
3 rkl hunajaa
3 rkl riisiviinietikkaa
3 rkl vettä
1,5 rkl seesaminsiemeniä
2-3 valkosipulinkynttä raastettuna
1/2-1 tl chilihiutaleita

Keitä keskilämmöllä n. 5-7 minuuttia, niin että kastike hieman sakenee.

Pannukakkuihin:
3 kevätsipulia varsineen hienonnettuna
1 porkkana hienoina suikaleina
1/2 pieni kesäkurpitsa karkeana raasteena
1 valkosipulinkynsi raastettuna
5 dl vehnäjauhoja
4 rkl maissitärkkelystä
1/2 tl sokeria
1 tl suolaa
5 dl kuplivaa mineraalivettä
2 kananmunaa
n. 6 rkl öljyä paistamiseen

Sekoita kuivat aineet keskenään. Tee keskelle kuoppa, johon kaadat mineraaliveden, kananmunat ja valkosipulin. Sekoita, mutta älä vispaa, ainekset juuri ja juuri sekaisin. Lisää puolet kasviksista varovasti kääntämällä joukkoon. Paista isolla paistinpannulla keskilämmöllä. Taikinasta tulee neljä isoa pannukakkua. Kun olet annostellut ja levittänyt taikinan pannuun, lisää raa’an pannukakun päälle ylijääneitä kasviksia. Painele niitä vähän taikinan sisään, niin pysyvät paikoillaan pannukakkua kääntäessä. Paista n. 4-5 min/puoli. Kasviksiin saa tulla hyvin väriä. Tarjoile kuumina dippikastikkeen kera.


Koreasta puheen ollen. Tuntuupa aika kaukaiselta, että tasan kuusi vuotta sitten näihin aikoihin olimme suuntaamassa kohti Soulia. Onneksi nämä omassa kotikeittiössä tehdyt makumatkat ovat myös oikein antoisia.




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails