Juhannusruokaa 2021
Kun tekee monta viikkoa töitä käytännössä ilman yhtään vapaapäivää, on sanoinkuvaamattoman mahtavaa mennä pariksi päiväksi mökille, loikoilla auringossa ja syödä hyvin parhaassa mahdollisessa seurassa.
Viimeisetkin stressinmurut sulivat juhannussaunan lauteille.
Kun koossa oli tuttuun tapaan monta innokasta kotikokkia, ruokalajeja oli tarjolla taas moneen kattaukseen.
Vegeosastolla oli tänä vuonna tarjolla esimerkiksi vegaaniset muurinpohjalätyt (lopuksi), herkullinen vegaaninen nyhtökaura-voileipäkakku sekä kasvijauhiksesta tehdyt tuliset vegekebakot, joiden kaveriksi oli tehty marinoituja kirsikkatomaatteja (ohje Kalevan Kesä-Helmestä):
500 g kirsikkatomaatteja1/2 punasipuli1/4 ruukkua tuoretta basilikaa1 murskattu valkosipulinkynsimustapippuria myllystä2 tl sokeria1 tl suolaa2 dl oliiviöljyä2 rkl punaviinietikkaaLeikkaa tomaatit neljään osaan ja sipuli ohuiksi renkaan puolikkaiksi. Laita ne lasipurkkiin.Sekoita öljy, etikka ja mausteet pienessä kulhossa. Kaada tomaattien päälle. Laita jääkaappiin maustumaan.
Kasviskebakot sopivat hyvin yhteen myös octo-kastikkeen kanssa. Kastike oli alkujaan tarkoitettu ohueksi viipaloidun flank steakin kaveriksi (se katosi niin nopeasti, ettei siitä ehtinyt ottaa yhtään kuvaa).
Wingsit (tai vinksit) sen sijaan ehdin taltioida, vaikka niidenkään syömisessä ei kovin pitkään kestänyt:
Yhdeksänvuotias sukulaistyttökin totesi, että oli niin mukavaa, ettei millään malttaisi odottaa seuraavaa juhannusta.
Bonuksena jälleen kerran hävitty mölkkymestaruus, jokeen jätetty talviturkki, samaisessa joessa suoritettu soutuveneily sekä lukemattomia sääskien pistoja.
0 Comments:
Lähetä kommentti
<< Home