perjantaina, joulukuuta 23, 2016

Omenoiden hunajainen sinappihuntu



Jauhantakeittiön joulureseptit ovat vuosien varrella muotoutuneet varsin vakiintuneiksi, mutta joka vuosi tekee tietenkin mieli testata myös jotain uutta.

Toisinaan kokeilut epäonnistuvat. Panettone ei päätynyt jokunen vuosi sitten blogiinkaan asti, kun lopputulos ei ollut kovinkaan inspiroiva (kyseessä ei ole ilmeisesti kaikkein helpoin joululeivonnainen), mutta aina jokin kokeiluista päätyy tulevienkin joulujen ruokalistalle.

Kinkun kypsymistä odotellessa on hyvä suunnitella kinkun kaveriksi uudenlaisia kasvislisukkeita, joista yhteen otin ohjeen Ruokatorstain joulusta. Kauppahallin kasvispuodista tarttui mukaan harvinaisen makoisia omenia, ja muita aineksia on melkein aina varastossa:

Omenat uunissa

3 omenaa
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl karkeaa siemensinappia
2-3 rkl hunajaa
(yrttejä)

Pese omenat, halkaise ne ja poista siemenkodat. Leikkaa omenan pohjasta viipale, jotta omenanpuolikas pysyy pystyssä. Laita kulhoon öljyä ja pyöräytä omenat siinä.
Laita omenat pieneen uunivuokaan. Levitä pinnoille sienensinappia ja halutessasi yrttejä. Valuta päälle vielä hunajaa.
Laita 150-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi, kunnes omenat pehmenevät. Tarjoa kinkun lisäkkeenä.




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails