tiistaina, heinäkuuta 12, 2016

Kohti kesälomaa



Loma, siellä se siintää. Melkoinen vuosi on kyllä taas ollut, kun kaiken muun tekemisen päälle muutuin vielä sivutoimiseksi opiskelijaksikin. Eipä siinä, mukavahan se on ollut palata taas koulunpenkille pitkästä aikaa.

Muutaman viikon kesärentoutuminen tulee siitä huolimatta tarpeeseen. Ajatuksena on tehdä pari pientä reissua naapurimaihin sekä osin Suomeenkin (lomavinkkejä Lappeenrannan suunnalle otetaan vastaan). Toivon mukaan aikaa jää edellisiä kesiä enemmän myös veneilyyn ja venekokkailuun.

Saimme vähän aikaa sitten kokeiltavaksemme ruotsalaisen Jennie Gillanderin kirjan Veneruokaa: Makunautintoja koko kesäksi, johon on koottu ohjeita kätevästi valmistuviin veneruokiin.

Kirjan resepteistä kokeiluun menevät ensi alkuun ainakin aasialainen lohikeitto, kesäkurpitsaletut sekä wokkaukseen tarkoitettu thaikastike, mutta alkuun päästiin tällä kahden henkilön tarpeisiin tarkoitetulla perunasalaatin ohjeella:

Uskomaton perunasalaatti

uusia perunoita kahdelle ihmiselle
1 kevätsipuli
10 sokeriherneen palkoa (itse laitoimme salaattiin palkojen sisältämät herneet)
2 rkl makeaa, väkevää sinappia
1 tl hunajaa
2 rkl crème fraichea
tuoretta timjamia
suolaa ja pippuria

Halutessasi voit lisätä joukkoon myös puolikkaan punasipulin silputtuna, ruokalusikallisen kapriksia tai muitakin tuoreita yrttejä timjamin lisäksi.

Keitä perunat reilusti suolatussa vedessä. Silppua sipuli ja sokeriherneen palot ja sekoita ne yhteen sinapin, hunajan, crème fraichen ja timjamin kera. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun perunat ovat kypsiä, sekoita kaikki ainekset yhteen. Salaatti sopii erinomaisesti kaikenlaisen grilliruoan lisukkeeksi.

Kätevä ruokaohje siinä mielessä, että salaattiin voi käyttää edellisenä päivänä tähteeksi jääneet uudet perunat, ja ohjetta on muutenkin helppo säätää mielensä mukaan. Itse voisin muokata ohjetta seuraavalla kerralla siten, että makeus tulisi salaattiin hunajasta ja väkevyys sinapista.

5 Comments:

At 14/7/16 08:23, Blogger Aurinkokujalla said...

Perunasalaatit on aina hyviä, kiitos ohjeesta.
Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

 
At 14/7/16 14:12, Blogger Rosmariini said...

Ooh, Kastehelmi-sarja on meikäläisen suosikki!

 
At 15/7/16 13:34, Anonymous Anonyymi said...

Hei! Lappeenrannassa kannattaa käydä maistamassa torin lihapiirakkakojujen antimia! Itse roudaan aina kotona käydessä Kesämäen lihiksiä pakkasen täyteen, näitä löytää joistain paikallisista kaupoista, ovat kai samoja kuin kojuissa :)

 
At 16/7/16 13:03, Blogger Rosmariini said...

Lappeenranta taitaa tosiaan olla tunnettu lihapiirakoistaan. Nyt pääsee viimein maistamaan!

 
At 1/8/16 19:16, Anonymous Anonyymi said...

Joko kävitte Lappeenrannassa vai vieläkö vinkkejä tarvitaan? 😊

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails