maanantaina, syyskuuta 19, 2016

Lohipastrami



En tiedä mikä siinä on, mutta minun mielestäni carpaccio ja pastrami kuulostavat aivan äärimmäisen herkullisilta ruokalajeilta. Siksi innostuinkin, kun taannoiset illanistujaisvieraat toivat mukanaan molempia.

Kuvassa näkyvää pastramia tulee tehtyä varmasti itsekin. Minulla on jatkuva pula sellaisten pikkusyötävien ohjeista, jotka voi tehdä jo edellisenä iltana jääkaappiin tekeytymään:

Lohipastrami ja wasabikastike (ohje otettu Anna-lehdestä)

400 g lohifileen paksua keskipalaa
3/4 rkl karkeaa suolaa
1/2 tl sokeria
1 tl rouhittuja valkopippureita

pastramiin:
2 tl rouhittuja mustapippureita
1 1/2 rkl wasabi-seesamimausteseosta (Santa Maria)
1–2 rkl (mustia) seesaminsiemeniä

kastike:
1 dl ranskankermaa
2 rkl majoneesia
2–3 tl wasabia
2 rkl silputtua tilliä
(sitruunamehua)

Pane lohi kelmun päälle nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle suola, sokeri ja pippurirouhe. Kääri kala tiukasti kelmuun ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Pyyhi lohen pinnalta pois mausteet. Leikkaa kalapala pitkittäin 3-4 nahattomaksi tangoksi.
Sekoita wasabi-mausteseos, seesaminsiemenet ja pippurirouhe keskenään. Ripottele seos kalatankojen pinnalle. Paahda lohitankoja kuumalla pannulla hetki niin, että kalan pinta kypsyy, mutta kala jää sisältä punaiseksi.
Kääri jokainen tanko erikseen kelmuun. Pane tangot jääkaappiin pariksi tunniksi. Sekoita kastike. Leikkaa lohesta parin sentin viipaleita ja tarjoa kastikkeen kanssa.

Muut ruokailijat pitivät lohta vähän turhan suolaisena, mutta minulle wasabilla maustettu pastrami upposi aivan erityisen hyvin.

7 Comments:

At 20/9/16 10:28, Blogger Selina said...

Tykkään pastramista, mutta teen sitä ihan liian harvoin! Täytyypä tehdä sitä nyt mahdollisimman nopeasti, kiitos kun muistutit ruokalajin olemassaolosta! :)

 
At 20/9/16 11:52, Blogger Nanna said...

Tähän ei oo muuta sanottavaa kuin, että lohipastrami on niiiiin hyvää!

 
At 21/9/16 13:17, Anonymous Riitta said...

Pastrami on todella hyvää, mmutta Selinan tavoin harvoin tulee tehtyä kotona. Ravintolassa onkin melkein aina pakko tilata, jos kävelee vastaan menulla.

 
At 21/9/16 13:48, Blogger Jael said...

Lohipastrami on suurta herkkua,olen joskus postannut blogin alkuaikoina.Tekisin usein ,ellei täällä asuinmaassani lohi olisi niin kallista.

 
At 21/9/16 17:31, Blogger Koti Harmi said...

Viisi vuotta sitten tein lohipastramia ensi kertaa ja tarkoitus oli tuoda sitä silloin bloggareiden pikkujouluihin! Tuli vaan muutos suunnitelmiin ja syötiin kotona juuresröstit ja lohipastrami :) Ne oli niin hyviä, että vois johonkin kemuihin ottaa uuden yrityksen...

 
At 22/9/16 19:23, Blogger Virpi said...

Mullekin ois varmasti maistunut, koska musta etenkin lohen kanssa pitääkin olla suolaa :)

Saako näitä tilata seuraavaan tapaamiseen tarjolle?! Näyttää niin herkuilta että tekisi mieli päästä maistamaan.

 
At 23/9/16 12:41, Blogger Rosmariini said...

Haa, virittelen pastramit oikein mieluusti tarjolle seuraavaan miittiin. Siihenhän ei enää kovin pitkä aika olekaan.

Tällä viikolla pääsin maistamaan lohipastramia ja piparjuurimajoneesia myös Turussa anniskelukahvila Tiirikkalassa, joka oli meikäläiselle kokonaan uusi tuttavuus. Tarjolla oli myös ylihyvää kurpitsachutneytä.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails