perjantaina, kesäkuuta 17, 2016

Rakkautta ensi silmäyksellä: Ruusukaalikimchi



Jotkin asiat vaan tunnistaa omakseen. Kun hankimme keväällä oululaisen Kokit ja Potit -blogin Hannelen vasta ilmestyneen Suupaloja-keittokirjan, kirja avautui heti alkuun ruusukaalikimchin kohdalta. Sen jälkeen olen viettänyt kyseisen ruokalajin seurassa jo useampia herkullisia hetkiä:

Ruusukaalikimchi

400 g ruusukaalia
2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
½ tl suolaa
1 rkl vettä
1 rkl riisietikkaa
1 rkl kalakastiketta (tai soijakastiketta)
1 rkl korealaista chilitahnaa (Gochujang)
2 valkosipulinkynttä
1 tl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 tl hunajaa

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista ruusukaaleista kovat kannat sekä huonot lehdet. Puolita ruusukaalit ja laita ne leivinpaperin päälle pellille. Ripottele päälle hieman suolaa sekä öljyä. Paahda ruusukaaleja 200-asteisessa uunissa 10-13 minuuttia. Ruusukaalit saavat jäädä napakoiksi.
Ruusukaalien paahtuessa sekoita kastike. Hienonna tai raasta inkivääri ja kuoritut valkosipulinkynnet. Sekoita kastike tasaiseksi. Sekoita ruusukaalit ja kastike. Anna makujen tasaantua vähintään tunti, mielellään seuraavaan päivään. Säilytä jääkaapissa.

Ruusukaalikimchin voi tarjoilla esimerkiksi nyhtöpossun kanssa salaatinlehdeltä (Suupalojen oma tarjoiluehdotus), mutta minä olen tykännyt tarjota sitä yleensä ihan vaan makoisana lisukesalaattina.

Suupaloja! Pikkuruokia ja naposteltavaa maailmalta sisältää vaikka millä mitalla muita yhtä kiinnostavia ruokia, joista osaa olemme päässeet maistelemaan vuosien mittaan myös oululaisissa blogimiiteissä. Kirjan kantavana ajatuksena onkin kannustaa ihmisiä kokoontumaan yhteen kokkailemaan ja ruokailemaan.

Kirjaan koottujen pikkusyötävien seurassa pääsee samalla matkustamaan ympäri maailmaa: esimerkiksi Pohjois-Amerikasta kirjaan ovat päässeet jalapeño poppersit ja miniburgerit, Espanjaa edustavat suolaiset churrot sekä ryppyperunat, ja Italiasta ovat mukana muun muassa minipizzat sekä itse tehty ricottajuusto. Kun kirja on kaiken lisäksi tyylikäs ja kaikin puolin taitavasti toteutettu, ei ole siis oikeastaan mitään syytä olla hankkimatta sitä omaksi.

4 Comments:

At 17/6/16 23:18, Blogger Mallaspulla said...

Oi nam! Kimchi-innostukseni alkoi talvella Hongkongissa ja nyt olen etsiskellyt erilaisia, helppoja reseptejä sen tekemiseen itse. Tällainen ruusukaalinen versio kuulostaa mainiolta ja menee kyllä kokeiluun. :)

 
At 18/6/16 09:46, Blogger Rosmariini said...

Tämä on kyllä kätevän nopea hämäysversio vannoutuneelle kimchin (ja ruusukaalin) ystävälle. Ainesosatkin oppii nopeasti ulkoa. :)

 
At 20/6/16 14:00, Blogger Siiri / Pilkettä-blogi said...

Nami, tätä pitää kokeilla!

 
At 26/7/16 20:04, Blogger Hannele said...

Miten ihmeessä olen missannut tämän kirjoituksen! ANTEEKSI!

Kiitos, ihanat, miten tärkeää minulle on, että tykkäätte kirjasta.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails