maanantaina, tammikuuta 05, 2015

Joulun muisto: hedelmäsalaatti



Kävimme ennen joulua merellisellä joululounaalla Ravintola Nallikarissa, jonka sijaintiin ihastuin aivan tosissaan. Oulussa pääsee harvoin katselemaan ruokailun aikana hienoa merinäköalaa.

Tarkoituksena oli hakea inspiraatiota omaan joulupöytään, ja sitä löytyikin sekä alkupalojen puolelta että jälkiruokavalikoimasta. Jälkiruokabuffetissa oli nimittäin harvinaisen makoisaa hedelmäsalaattia.

Olen aina vältellyt vähänkään eksoottisempien hedelmien ostamista, mutta tällä kertaa päätin rohkaistua ostamaan joulun kunniaksi pitahayan (eli lohikäärmehedelmän) ja pari hiukan tutumpaa hedelmää. Katja Bäcksbackan Ruokatorstain Joulu -kirjasta löytyi sopivasti ohje jouluiseen hedelmäsalaattiin:

Eksoottisia hedelmiä

eksoottisia hedelmiä
Liemi:
1 dl omenamehua
1 kanelitanko
2 tähtianista
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Mittaa liemen ainekset kattilaan. Keitä lientä, kunnes noin kolmannes siitä on haihtunut.
Jäähdytä lientä mausteineen yön yli viileässä.
Kuori ja pilko hedelmät neljään annosmaljaan. Valuta kylmää maustelientä päälle. Tarjoa heti.

8 Comments:

At 5/1/15 12:56, Blogger Nanna said...

Hedelmäsalaattijälkkärit on kyllä oiva valinta keventämään jouluruokailuja. Ja kaikille maistuupi!

 
At 5/1/15 13:06, Blogger Rosmariini said...

Joo, tuolla ravintolan joulubuffassakin oli kiva jälkiruokien kohdalla viimein vähän keventää (tuli hiukan villiinnyttyä kala-alkupalojen kanssa).

 
At 6/1/15 18:15, Blogger Peggy said...

Upean näköinen annos! Pitääkin itse hieman keventää ja mikä olisikaan sen parempi aloitus, kuin hedelmäsalaatti!

 
At 7/1/15 10:38, Blogger Maj said...

Tuo ravintola Nallikari taitaa olla uudempi tapaus? En muista, että tuolla mitään ravintolaa olisi ollut silloin kun itse Oulussa asuin - mistä on kyllä jo aika kauan...

 
At 9/1/15 09:40, Blogger Virpi said...

Ihana jälkkäri! Niin nätti ja värikäs :)

 
At 9/1/15 13:02, Blogger Rosmariini said...

Jälkikäteen ajateltuna annoksesta olisi tullut houkuttevampi, jos siihen olisi lisännyt kiiviä. Ja mikäs se onkaan se pieni tomaatin näköinen hedelmä, hmmm. (En ole oikein hyvä näissä.)

Ravintola Nallikari on tosiaan aika uusi tapaus; olisiko se avattu vasta viime kesänä tms.

 
At 9/1/15 13:31, Blogger Virpi said...

Poistin kommentin kun meni väärällä tunnuksella. Siis ananaskirsikka oisko tuo miettimäsi?

 
At 9/1/15 13:38, Blogger Rosmariini said...

Vai tavoittelinkohan persimonia.

Heh, ehkä meikäläisen on parempi keskittyä ihan vaan todellisiin tomaatteihin. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails