maanantaina, lokakuuta 27, 2014

Synttärituparit



Postaukseni laahaavat taas kerran jälkijunassa. Huomasin nimittäin, että taannoisista tupaantuliaisista (ja yhdistetystä jauhantablogin yhdeksänvuotissynttäristä) tulee tänään kuluneeksi kokonainen kuukausi.

Mutta olipa kyllä niin hauskat kemut, että niitä kelpaa muistella vielä näin jälkijunassakin.



Harmillisen harva bloggaaja pääsi paikalle, mutta menetys korvaantui tavallista suuremmalla hang around -joukolla. Bloggaajien joukkuetta paikalla edusti muun muassa Kotiharmi huonekuntansa kanssa, ja hyvä niin, koska muuten emme olisi päässeet maistamaan herkullista punajuuri-vuohenjuustopizzaa tai omatekoista giniä.

Virpi tuli myös (aviomiehineen) mukanaan ainekset täytettyihin ruissipseihin sekä mascarponevaahtoon karamellisoiduilla omenoilla.









Grilli kuumeni ahkerasti. Hiilien lämpöön päätyi muun muassa puolitoista kiloa naudan ulkofilettä.

Koska syömämiehiä oli lähemmäs parikymmentä, liha vedettiin viipaleiksi ja pyöräytettiin viipaleille pikapikaa kastikkeeksi mustekalakastiketta eli octoa (kokeilkaa ihmeessä, jos ette ole ennen tehneet) sekä chimichurri, joka on oivallinen seuralainen grillatulle lihalle:

2,4 dl lehtipersiljaa
1,2 dl oliiviöljyä
0,8 dl punaviinietikkaa
0,6 dl tuoretta korianteria
2 valkosipulinkynttä (kuorittuna)
1/2 tl juustokuminaa
1/2 tl suolaa
kuivattua chilirouhetta (voi maustaa myös esim. mustapippurilla, paprikamausteella, ripauksella sokeria)

Surauta ainekset sekaisin sauvasekoittimen avulla tai tehosekoittimessa. Anna tekeytyä ennen tarjoamista.

Sitten vaan dippailtiin.





Ghettolan panos oli tuttuun tapaan yltiöherkullinen, tällä kertaa suolaisella osastolla oli jerk-kanaa ja ananassalsaa. Yllä oleva salsakuva kertoo hyvin siitä, ettei kamera ehtinyt yleensä paikalle ennen kuin ruokalajit ehtivät huveta.

Hyvin kävi ruoka kaupaksi, eikä kukaan ainakaan valitellut tulevansa liian täyteen.



Meillä on harjoitettu viime aikoina pienimuotoista panimoteollisuutta. Vieraileva panimomestari perhekuntineen toi tupareihin omatekoisia maustemakkaroita, joille oli tarjolla myös suositusviini.

Pitäisi tosissaan hommata makkarantekovälineet; tekisi mieli tehdä kielbasaa ja kaikkea muutakin.



Jälkiruokapuhvetti oli tuttuun tapaan runsas. Omena esiintyi (edukseen) kahdessakin ruokalajissa. Nimimerkillä kannattaa järjestää kemut aina sadonkorjuuaikaan. Juustojakin oli, mutta niiden aikaan kameramies lienee ollut saunomassa.





Ghettolan Guinnessilla maustettuun suklaakakkuun pitäisi ehdottomasti jemmata ohje itsellekin talteen. Liian hyvää!

En ole itse tehnyt suklaakakkua vuosiin, mutta ehkä ensi vuoden blogisynttäreihin viimein pitäisi. Jos kaivaisi naftaliinista vaikka legendaarisen puolen voikilon blogireseptin menneiltä vuosilta.



Kiitos vielä kaikille tupaan tulleille parhaasta seurasta, herkullisista syötävistä, antoisasta musisoinnista ja kekseliäistä lahjoista!

10 Comments:

At 27/10/14 07:28, Blogger Hannele said...

Tähän kohtaa sopii se possulaulu.

 
At 27/10/14 07:32, Blogger Rosmariini said...

Minä voin laulaa taustat, nöf nöf nöf nöf nöf kvii!

Nimimerkillä en kai vaan joutunut heräämään tänään liian aikaisin. :)

 
At 27/10/14 17:42, Blogger Jael said...

HIenot kemut! Ja vau,9 vuotta!Minähän olen ihan "nuori" 6 vuodella;D

 
At 30/10/14 21:11, Anonymous Jonna / suolaa&hunajaa said...

Onnea yhdeksänvuotiaalle!

 
At 31/10/14 12:00, Anonymous www.lautadiaries.com said...

Näyttää muuten superilta!
Oottekos kokeillu jo Tofupizzaa?

Löytyy täältä:
http://lautadiaries.com/2014/10/tofupizza-resepti/

Kuva ei oo kaunis, oltii keretty jo syömää kun vasta havahduin, että tämä helmihän on jaettava koko maailmalle :D

 
At 1/11/14 09:31, Blogger Rosmariini said...

Jael: No kohta jo melkein kouluikäinen kuitenkin. :)

Jonna: Kiitosta!

Lautadiaries: Tofupizza on täysin uusi tuttavuus; pitääpä käydä tutkimassa ohjetta.

 
At 2/11/14 12:18, Blogger Anne said...

Onnea! Hyvät kemut varmasti !!!

 
At 2/11/14 17:29, Blogger Rosmariini said...

Kiitos. :)

 
At 9/11/14 15:08, Blogger Virpi said...

Harvoinpa on käsialanäyte päätynyt blogiin! :)

Ja näitä kemuja tosiaan kelpaa muistella jälkijunassakin.

 
At 18/11/14 23:45, Anonymous Anonyymi said...

Noniin, jotain edistystä Suomessakin! Vielä kun saataisiin aurinko porottamaan tehokkaammin tänne pohjoiseen, niin alkais viljakin kasvamaan sen mukaisesti ettei tarvis jenkeistä tilata vehnäjauhoja! Varmasti hyvä tulee, mutta tosiaan Suomesta et saa kunnon jauhoja, tällä kuumuus riittää varmaan jo 00-jauhoihin, mutta tämä ja kunnon proteiinipitoista jauhoa, niin voi olla, että tämäkin perfektionisti alkais hymyilemään. :) Täytyypä ostaa tommonen.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails