sunnuntaina, kesäkuuta 10, 2012

Cajun-kanapasta

Tämän kanapastan valmistaa suhteellisen nopeasti, joten se soveltuu hyvin myös arki-illan ateriaksi. Cajun-mausteseos antaa sille kuitenkin vinkeää kulmaa - ja jos pitää tulisesta, voi mausteseoksen chilimäärää kasvattaa makunsa mukaan.

Cajun-kanapasta

120 g linguinipastaa
2 kananrintaa
2 tl cajun-mausteseosta (ohje alla)
2 rkl voita
1 punainen paprika, viipaloituna
1 vihreä paprika, viipaloituna
4 tuoretta herkkusientä, viipaloituna
1 vihersipuli silputtuna
2,4 dl kuohukermaa
1/4 tl kuivattua basilikaa
1/4 tl suolaa
1/8 tl valkosipulijauhetta
1/8 tl rouhittua mustapippuria
hieman raastettua sitruunankuorta
0,6 dl raastettua parmesaania

Keitä pasta ohjeen mukaan, tavallisesti 8-10 minuuttia väljässä vedessä isossa kattilassa. Valuta pasta. Suikaloi kananrinnat ja laita ne cajun-mausteseoksen kanssa muovipussiin. Ravistele pussia niin, että kana maustuu kauttaaltaan ja paista suikaleita sitten korkeareunaisella paistinpannulla voissa lähes kypsiksi (5-7 minuuttia).

Lisää pannulle paprikat, herkkusienet ja vihersipuli. Paista sekoitellen 2-3 minuuttia ja alenna sitten lämpöä. Kaada joukkoon kerma ja lisää basilika, sitruunankuori, suola, valkosipulijauhe sekä mustapippuri. Kuumenna kuumaksi ja lisää lopuksi pastakin pannulle. Sekoita ja kuumenna, mutta älä enää varsinaisesti keitä tai hauduttele. Tarjoa parmesan-raasteen kanssa.

Cajun-mausteseos

2 tl suolaa
2 tl valkosipulijauhetta
2 1/2 tl paprikajauhetta
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 tl cayennepippuria
1 1/4 tl kuivattua oreganoa
1 1/4 tl kuivattua timjamia
1/2 tl rouhittua kuivattua chiliä

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausteseos säilyy ilmatiiviissä rasiassa siinä missä muutkin mausteet, eli tätä voi halutessaan tehdä kerralla isommankin erän.

9 Comments:

At 11/6/12 10:41, Blogger sini said...

Näyttääpä kanapasta taas raikkaalta - jossain vaiheessa sitä tuli syötyä niin paljon, että alkoi tympiä! Cajun kuulostaa juuri sopivalta twistiltä pastaan paprikan kanssa, menee ehdottomasti kokeiluun joku arki-ilta! :)

 
At 11/6/12 12:19, Blogger Rosmariini said...

Pitäisi itsekin etsiskellä kastikeohje, johon tulisi sopivasti chiliä, hmmm.

 
At 12/6/12 16:00, Blogger ET said...

No nyt olen todella iloinen, että löysin blogiisi:) Siispä reseptejä kahlailemaan!

 
At 12/6/12 17:21, Anonymous Agatha said...

Kyllä mä nyt olen sitä mieltä, että teidän pitäisi blogata useammin, tää meni heti kokeiluun, eikä tarvinnut miettiä mitä tänään(eilen) syötäisiin :)

Ja oli hyvää.

 
At 21/6/12 14:25, Blogger Ville said...

Olipa aivan älyttömän hyvää! Tein tuota mausteseosta kokeilun jälkeen aika reippaan annoksen, kun tykkäsin niin paljon... ;)

 
At 28/6/12 23:19, Blogger Rosmariini said...

Mukava kuulla, että maistui! Kamalasti olisi bloggaamattomia ruokia keväältä ja kesältä, mutta kyllä tässä vielä ryhdistäydytään!

 
At 4/7/12 19:28, Blogger Katri said...

Tämä pasta vei kielen mennessään! Ja cajun-mausteseos oli ihan uus tuttavuus. Marinoitiin sillä myös hirvenlihaa, kun jäi yli (grillissä paistettiin) ja sopi myös siihen :)

 
At 6/7/12 13:53, Anonymous Anonyymi said...

Komppaan edellisiä - tosihyvää oli!
Terv.
Artisoakka

 
At 30/7/12 15:50, Anonymous Paula said...

Ooh. Ei auta yhtään tähän nälkään lukea tämä resepti! ;) Herkullisen oloinen annos.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails