sunnuntaina, huhtikuuta 08, 2012

Fetavuoka

En ole vastoin kaikkia olettamuksia kadonnut vielä kokonaan maailmankartalta. Töitä on riittänyt taas ylen määrin, mutta nyt alkaa pikkuhiljaa näkyä valoa tunnelin päästä. Että kyllä minä ehdin vielä joskus taas bloggaamaankin.

Töistä puheen ollen: Minulla on yksi työkaveri, joka leipoo ihan mahdottoman hyvää pullaa. Kerran hän kertoi tehneensä Taivaallinen munakoiso -kirjan munakoiso-fetavuokaa, jota en ihmetyksekseni ollut vielä itse kokeillut.

Kuten arvata saattaa, tykkäsin tästä. Munakoisoa, tomaatteja, fetaa ja kaikkea muutakin kestosuosikkia. Meiramiakin olisi voinut ehkä laittaa; se on minun tämänhetkinen suosikkiyrttini:

Munakoiso-fetavuoka
2 munakoisoa, yht. n. 700 g
hienoa merisuolaa
oliiviöljyä
1,5 dl kivettömiä mustia oliiveja
0,5 dl lehtipersiljaa
0,5 dl minttua
1 iso valkosipulinkynsi (suosittelen paria kynttä)
150 g fetajuustoa
1-2 tl kanelia
0,5 dl korppujauhoja
1 tölkillinen kirsikkatomaatteja

Pese munakoisot, poista kannat ja leikkaa ne poikittain ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet leikkulaudalle ja ripottele päälle suolaa. Anna vetäytyä puolisen tuntia, pyyhi neste pois talouspaperilla. Paista viipaleet molemmin puolin kullanruskeiksi ja nosta ne talouspaperin päälle. Halkaise oliivit, silppua yrtit, hienonna valkosipulinkynsi ja murustele feta.
Asettele kerros munakoisoviipaleita öljyttyyn uunivuokaan. Ripottele pinnalle kanelia ja korppujauhoja. Pilko tomaatit ja lisää ne vuokaan. Lisää sitten osa oliiveista, persiljasta, mintusta ja valkosipulista sekä fetasta. Jatka kerroksia ja asettele päällimmäiseksi munakoisoviipaleita. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla n. 20 min. kunnes munakoisot ovat aivan pehmeitä.
Seuraavalla kerralla laittaisin tomaattia ylimpiinkin kerroksiin, koska alakerta oli tölkkitomaattien liemestä vielä yläkertaakin mehevämpi. Ihan ylimmät munakoisoviipaleet jäivät hieman puumaisiksi, mutta alempana nekin olivat mukavan meheviä.

Tätä tekisi mieli tehdä saman tien uudestaan. Sopisi ihan mukavasti lampaankin kaveriksi.

10 Comments:

At 8/4/12 13:39, Blogger Campasimpukka said...

Kiva kuulla sinusta:) Hyvää pääsiäisenjatkoa!

 
At 8/4/12 13:58, Blogger Rosmariini said...

Joo, johan tuossa ehti mennä ikuisuus ilman postauksia. Kirjoitustöitä riittää tällekin päivälle, mutta onneksi on mukavia ja mielenkiintoisia juttuja, niin ei haittaa yhtään.

Mukavaa pääsiäistä myös teille!

 
At 8/4/12 23:51, Blogger Virpi said...

Muhevaaa varmasti ja sopisi tosiaan lambinkin pariksi. Mulle tuli nyt aivan lampaaton pääsiäinen, hassua :o

 
At 9/4/12 12:39, Anonymous Chantal said...

Hummm I like.
A french cooker Chantal
http://www.macuisineetvous.com

 
At 9/4/12 18:32, Blogger Rosmariini said...

Meikäläisen tuli syötyä lammasta useammassakin olomuodossa. Esim. kahvilla marinoitu oli melkoinen hitti. Lamburger jäi tänä vuonna väliin!

 
At 9/4/12 19:21, Blogger Haidi said...

Vau, ihanalta kullostaa!

 
At 10/4/12 14:28, Blogger Heidi said...

Taitaa mennä kokeiluun pikapuoliin. Hyviä munakoiso-ohjeita ei voi olla liikaa ;)

 
At 13/4/12 11:44, Blogger Rosmariini said...

Ei niin. Saa vihjaista omista lemppariresepteistä. :)

 
At 20/4/12 10:36, Anonymous Anonyymi said...

Nam! olisikohan tämä SE ruoka jolla saisin miehenkin ymmärtämään munakoison päälle? :)

annemi

http://www.lily.fi/palsta/52-weeks-deliciousness

 
At 12/5/12 19:02, Anonymous Säihky said...

Nam! Tosi hyvältä kuulostaa, täytyy kokeilla. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home




Instagram

pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails