lauantaina, maaliskuuta 17, 2012

Pyhän Patrickin päivän kahvi

Nyt oli Pernod Ricardin markkinamies (tai -nainen) keksinyt aivan pitelemättömän tempun: lähettää nyt ruokabloggaajalle Patrickin päiväksi iso limited edition -pullollinen irkkukahviin mitä mainioimmin sopivaa Jameson-viskiä! Olen tavannut aiemminkin tehdä irish coffeeni nimenomaan Jamesoniin, koska sen maku on viskiksi suhteellisen pehmeä ja neutraali. Sen tietää jo tässä vaiheessa, mitä vihreän päivän iltakahvin seasta löytyy.

Irish coffee

0,8 dl vahvaa kahvia
1 tl (fariini)sokeria
4 cl (irlantilaista) viskiä
kermaa

Keitä kahvi ja vispaa kerma löysäksi, juoksevaksi vaahdoksi. Kerman kanssa kannattaa olla suhteellisen tarkka, koska se vaikuttaa makuun ja juoman suutuntumaan varsin paljon. Liian jämäkkä kermavaahto tai kaupan pursotepullon valmisvaahdoke pilaa tunnelman eikä tule juodessa sopivalla tavalla ja oikeassa suhteessa suuhun.

Laita lasin tai mukin pohjalle teelusikallinen tummaa sokeria ja kaada päälle kahvi. Sekoita kunnes sokeri liukenee ja kaada sekaan viski. Valuta lopuksi kerma esim. lusikan avulla varovasti pinnalle niin, että siitä tulee kahvin päälle erillinen sentin-puolentoista paksuinen kerros.
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails