keskiviikkona, tammikuuta 25, 2012

Jamien mozzarella-sienialkupala

Jamie Oliverin äärimmäisen yksinkertainen ja todella nopeasti valmistuva sieni-mozzarella -alkupala osoittautui maukkaaksi ja toimivaksi ruokalajiksi.

Sieni-mozzarella-timjami -alkupalat


pari kourallista tuoreita sieniä (herkkusienetkin käyvät hyvin), ohuiksi siivuiksi leikattuna
1-2 palloa mozzarellaa
tuoretta timjamia
suolaa, pippuria
ekstraneitsytoliiviöljyä

Leikkaa sienet ohuiksi siivuiksi ja asettele ne (huom! uuninkestävälle) tarjoiluvadille. Revi päälle mozzarellaa ja ripottele perään timjamipuskasta riivittyjä lehtiä.

Rouhi mausteeksi suolaa ja pippuria ja norota päällimmäiseksi oliiviöljyä. Paista uunissa grillivastusten alla, kunnes juusto kuplii ja ottaa hieman väriä. Jamien mukaan ruoka sopii tarjota esimerkiksi hyvän, rapeakuorisen maalaisleivän kanssa.

Uunimme vaan teki tenän juuri pahimmoilleen tämän ruokalajin kynnyksellä. Onneksi leivinuuni oli kuumimmillaan, valmiina vastaanottamaan illan pääruoaksi kaavailtuja pizzoja. Tulikuuma kiviarina oli kylmälle vadille kuitenkin liikaa: juusto suli ja ruskettui loistavasti, mutta ruoka saatiin lopulta kaapia kolmeen osaan haljenneelta lautaselta.

Makuun vastoinkäyminen ei onneksi kuitenkaan vaikuttanut. Suoraviivaisuudestaan ja nopeudestaan huolimatta tämä oli erinomaisen maukas alkupala!

9 Comments:

At 25/1/12 21:35, Blogger Niina Oivi said...

Varmasti on maukas alkupala. Iltapala. Välipala. MättöNAM. Mulle tää olis ihan päivän safkaKIN.
Koklaan nyt iltapalaks! Tavis herkkusienillä mennnään!
Kivat kalorit vs (V)yö. :)

 
At 25/1/12 22:11, Blogger Nanna said...

Varmasti niin herkullista. Taas se todistetaan, parhaimmat jutskat on niitä simppeleimpiä....Olishan tästäkin voinu tietysti tehdä kuutionmallisia mozzarellakohokkaita joiden päällä olis jotakin rapeaksi paahdettuja sienilastuja ja tipotella sitten timjami-öljyä pitkin lautasta...
joskus mä mietin kyllä että miksi?

 
At 25/1/12 22:59, Blogger The Finnish - American Artist. said...

Eih, tuo venyvä juusto....slurp!!!!

 
At 25/1/12 23:10, Blogger Rosmariini said...

Niin, oli tuossa juuston seassa vähän sieniäkin hämäyksenä. ;)

 
At 26/1/12 10:24, Blogger Hiidenuhma said...

Mielttömän hyvännäköistä, nam. Ei edes kokeiluu vaan suoraan käyttöön!

 
At 26/1/12 10:57, Blogger Virpi said...

Näyttääpä ihanalta! Pitää testata kyllä joku kerta :)

Naurahdus sanavahvistukselle: ressi! Onneksi hyvä ruoka auttaa stressiinkin ;)

 
At 29/1/12 20:01, Blogger Tupu said...

Tätähän täytyy kokeilla.

 
At 31/1/12 00:02, Blogger Rosmariini said...

Pssst, juustofanit: Vielä ehtii osallistua juustoiseen reseptikilpailuun. :)

 
At 2/2/12 17:50, Blogger Ketturouva said...

Namnam, kuulostaa hyvältä. Pitänee taas panna korvan taakse.

 

Lähetä kommentti

<< Home


pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails