torstaina, helmikuuta 09, 2012

Voitokas juustosalaatti

Ensinnäkin pahoittelut ennätyksellisen huonosta postaustahdistani. En ole unohtanut blogiani, mutta leipätyö on saanut minut hetkellisesti ihan kokonaan lumoihinsa.

Syömistä on kuitenkin harrastettu jo senkin takia, että taannoiselle juustokisalle oli löydettävä voittaja. Valinta osui lopulta Tomaatteja! Tomaatteja! -blogin Tigruun.

Juustosalaatti ilahdutti raatia paitsi makumaailmallaan myös vaihtelevilla tekstuureillaan. Tomaattipitoisen blogin nimellä ei - uskokaa tai älkää - ollut mitään tekemistä päätöksen kanssa:
Juusto kohtaa päärynän

1-2 päärynää
erilaisia salaatteja (tammenlehtisalaattia, rucolaa, punasalaattia ja vuonankaalia)
juustoa kuutioituna (voimakkaampi gouda sopii hyvin, samoin cheddar tai mieto emmental)
leipäkuutioita (öljyä, suolaa, valkosipulia)
paahdettuja siemeniä (pinjansiemeniä, auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä, öljyä ja hunajaa sekä suolaa)
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Valmista ensin paahdetut siemenet. Kuumenna uuni noin 150-200 asteeseen. Kaada reilusti siemeniä uunipellille hunajan, merisuolan ja öljyn kanssa. Pellilliselle siemeniä tarvitset n. 2-3 rkl öljyä, ripauksen suolaa ja 1 rkl hunajaa. (Öljyn asemesta voi käyttää voita ja hunajan asemasta jotain sokeria kuten ruoko tms). Sekoittele siemeniä välillä. Niiden paahtamiseen ei mene kovin kauaa ja ne ovat valmiita saatuaan kauniin kullanruskean värin.
Kun siemenet ovat uunissa voit aloittaa myös leipäkuutioiden valmistuksen: paloittele vaalea leipä kuutioiksi. Kuumenna öljyä pannulla. Lisää valkosipulia ja suolaa sekä leipäkuutiot. Paahda rapeiksi ja nosta jäähtymään.
Revi salaatit ja kuori sekä kuutioi päärynät. Kuutioi juustoa (reilusti). Sekoita kaikki ainekset. Lorauta joukkoon öljyä kastikkeeksi ja rouhi sekaan vielä suolaa sekä pippuria.

8 Comments:

At 9/2/12 09:18, Blogger Virpi said...

No tämä EI voi olla pahaa, koska siinä on ainoastaan kaikkea herkullista :)

 
At 9/2/12 18:48, Blogger Rosmariini said...

Heh, postasin tuon tekstin eilen umpiväsyneenä keskellä yötä. Nyt vähän jänskätti tulla katsomaan, että miltä se mahtaakaan näyttää. :)

 
At 9/2/12 21:42, Blogger Hannele said...

Lumoava leipätyö - ihana sanapari!
(kyllä juustosalaattikin on hyvännäköinen)

 
At 12/2/12 17:39, Blogger Tigru said...

Olipas kiva yllätys! Laittelen pastanjauhajien sähköpostiin viestiä aiheen tiimoilta.

 
At 17/2/12 13:34, Blogger Koo said...

Testattu vahvalla cheddarilla, ja hyvin toimi vaikka krutongit unohtui. Itse laitan kyllä seuraavalla kerralla sen kolme päärynää. Kiitos reseptistä!

 
At 19/2/12 19:38, Blogger Rosmariini said...

Hannele: Hih, minulla on pakkomielle siihen, että peräkkäiset sanat alkavat samalla alkukirjaimella. :)

Tigru: Onneksi olkoon vielä!

Koo: Hienoa, että onnistui ja maistui!

(Kamala, kun epäselvät nuo "todista ettet ole robotti" -sanavahvistussanat.)

 
At 26/3/12 12:22, Anonymous Anonyymi said...

Minkä merkkisiä/mallisia lautasia nuo valkoiset neliön muotoiset ovat? Itse olen koittanut metsästää moisia eikä oikein tunnu löytyvän

 
At 8/4/12 11:57, Blogger Rosmariini said...

Olikohan se nyt Arabia Nero.

 

Lähetä kommentti

<< Home




Instagram

pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails