Voitokas juustosalaatti
Ensinnäkin pahoittelut ennätyksellisen huonosta postaustahdistani. En ole unohtanut blogiani, mutta leipätyö on saanut minut hetkellisesti ihan kokonaan lumoihinsa.
Syömistä on kuitenkin harrastettu jo senkin takia, että taannoiselle juustokisalle oli löydettävä voittaja. Valinta osui lopulta Tomaatteja! Tomaatteja! -blogin Tigruun.
Juustosalaatti ilahdutti raatia paitsi makumaailmallaan myös vaihtelevilla tekstuureillaan. Tomaattipitoisen blogin nimellä ei - uskokaa tai älkää - ollut mitään tekemistä päätöksen kanssa:
Syömistä on kuitenkin harrastettu jo senkin takia, että taannoiselle juustokisalle oli löydettävä voittaja. Valinta osui lopulta Tomaatteja! Tomaatteja! -blogin Tigruun.
Juustosalaatti ilahdutti raatia paitsi makumaailmallaan myös vaihtelevilla tekstuureillaan. Tomaattipitoisen blogin nimellä ei - uskokaa tai älkää - ollut mitään tekemistä päätöksen kanssa:
Juusto kohtaa päärynän
1-2 päärynää
erilaisia salaatteja (tammenlehtisalaattia, rucolaa, punasalaattia ja vuonankaalia)
juustoa kuutioituna (voimakkaampi gouda sopii hyvin, samoin cheddar tai mieto emmental)
leipäkuutioita (öljyä, suolaa, valkosipulia)
paahdettuja siemeniä (pinjansiemeniä, auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä, öljyä ja hunajaa sekä suolaa)
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
Valmista ensin paahdetut siemenet. Kuumenna uuni noin 150-200 asteeseen. Kaada reilusti siemeniä uunipellille hunajan, merisuolan ja öljyn kanssa. Pellilliselle siemeniä tarvitset n. 2-3 rkl öljyä, ripauksen suolaa ja 1 rkl hunajaa. (Öljyn asemesta voi käyttää voita ja hunajan asemasta jotain sokeria kuten ruoko tms). Sekoittele siemeniä välillä. Niiden paahtamiseen ei mene kovin kauaa ja ne ovat valmiita saatuaan kauniin kullanruskean värin.
Kun siemenet ovat uunissa voit aloittaa myös leipäkuutioiden valmistuksen: paloittele vaalea leipä kuutioiksi. Kuumenna öljyä pannulla. Lisää valkosipulia ja suolaa sekä leipäkuutiot. Paahda rapeiksi ja nosta jäähtymään.
Revi salaatit ja kuori sekä kuutioi päärynät. Kuutioi juustoa (reilusti). Sekoita kaikki ainekset. Lorauta joukkoon öljyä kastikkeeksi ja rouhi sekaan vielä suolaa sekä pippuria.
8 Comments:
No tämä EI voi olla pahaa, koska siinä on ainoastaan kaikkea herkullista :)
Heh, postasin tuon tekstin eilen umpiväsyneenä keskellä yötä. Nyt vähän jänskätti tulla katsomaan, että miltä se mahtaakaan näyttää. :)
Lumoava leipätyö - ihana sanapari!
(kyllä juustosalaattikin on hyvännäköinen)
Olipas kiva yllätys! Laittelen pastanjauhajien sähköpostiin viestiä aiheen tiimoilta.
Testattu vahvalla cheddarilla, ja hyvin toimi vaikka krutongit unohtui. Itse laitan kyllä seuraavalla kerralla sen kolme päärynää. Kiitos reseptistä!
Hannele: Hih, minulla on pakkomielle siihen, että peräkkäiset sanat alkavat samalla alkukirjaimella. :)
Tigru: Onneksi olkoon vielä!
Koo: Hienoa, että onnistui ja maistui!
(Kamala, kun epäselvät nuo "todista ettet ole robotti" -sanavahvistussanat.)
Minkä merkkisiä/mallisia lautasia nuo valkoiset neliön muotoiset ovat? Itse olen koittanut metsästää moisia eikä oikein tunnu löytyvän
Olikohan se nyt Arabia Nero.
Lähetä kommentti
<< Home