perjantaina, joulukuuta 16, 2011

Sekoitelmalautanen

Kuten blogistamme on voinut kenties päätellä, kokkailuun on ollut viime viikkoina aikaa varsin vähän, eikä perinteistä pikaruokaamme eli pastaa tule jauhettua enää kovinkaan usein.

Arki-iltoina tulee kasattua silloin tällöin syötäväksi sekoitelmalautanen, johon voi vaikkapa viipaloida jääkaappiin unohtuneet juustonokareet, hedelmäkoriin jääneen avokadon sekä aiemmin päivällä tähteeksi jääneet pavut. Sekä tietenkin muutaman pakollisen tomaatin.


Viikonloppuna olisi kyllä kiva kokkailla jotain jouluista. Josko vaikka joululeivän ohje jostakin löytyisi.

9 Comments:

At 16/12/11 02:10, Anonymous Anonyymi said...

Heitänpä haasteen ilmoille... Miten olisi gluteeniton joululeipä?! Niitä kun ei meinaa millään mistään löytää ja varmasti hyviä raaka-aineita olisi käytettävissä.

 
At 16/12/11 07:36, Blogger Virpi said...

Sekoitelmalautanen näyttää erittäin syömäkelpoiselta sekin :)

Vähän on surkeita olleet kokkaukset arkisin täälläkin. Eilen väänsin pikaruokaa ruisleivästä, jonka väliin paistoin pikaisesti muutaman siivun pekonia ja kananmunan.

 
At 16/12/11 10:23, Anonymous Anonyymi said...

Oikeasta reunasta näyttäisi löytyvän saaristolaisleivän ohje :)
Samalla haluan kiittää hyvistä resepteistä. Monista on tullut vakioruokiamme ja monet vielä suunnitteilla.

 
At 16/12/11 14:04, Blogger Rosmariini said...

Anonyymi: Minä yhdessä välissä kokeilin miltei jauhottomia leipiä jyvistä ja siemenistä, mutta lopputulos ei ollut ihan kamalan vakuuttava.

Mutta hyvä haaste. Olisiko kenelläkään muulla hyviä ohjeita testaukseen?

Virpi: Sekoitelmalautanen on jotenkin kätevämpi kuin salaatti. :) Ei tarvitse niin miettiä, sopivatko maut yhteen tms. Ja tulee käytettyä hyvin kaikkia jämiä.

Anonyymi: Joo, saaristolaisleipä on meikäläiselle se perusjoululeipä.

Aina on yhtä yllättävä kuulla, että joku on löytänyt Jauhannasta vakioruokaohjeita. :)

 
At 16/12/11 17:20, Blogger Minna Ahvenainen said...

Tämä maku lehden viimeisimmäs numerossa ollut Joululimppu ohje oli taivaallista! Oli pakko pistää pakkaseen osa muuten olisi loppunut heti http://minnankeittokirja.blogspot.com/2011/12/herkullinen-joululimppu-ja-vuokaleipa.html

 
At 16/12/11 18:48, Anonymous Tuuli said...

Joskus ihan yksinkertainen näyttää niin täydelliseltä! Nam!

 
At 16/12/11 22:22, Anonymous Agatha said...

Jee, me ei ollakaan ainoita, jotka kasailee noita tollasia lautasia kun ei keksi mitään kokattavaa :)

Kiitos muuten muistutuksesta, täytyykin etsiä joululeivän ohje reseptivihosta ja tehdä leipää.

 
At 16/12/11 23:36, Blogger Nanna said...

Meillä tuollainen lautanen on ollut keällä aina uusien perunoiden kaveri!
Juontaa muuten meidän perheessä juurensa Sveitsistä, jossa puutarjottimelle aina kasattiin tämäntyyppisiä kylmiä leikkele/vihanneslautasia.

 
At 18/12/11 15:03, Blogger Rosmariini said...

Minäkin sain sekoitelmaidean Berliinissä, jossa aamupalalautasilla oli aina kaikkea mahdollista. Osaisi vaan kasata kaiken yhtä nätisti. :)

Minnalle isot kiitokset joululeipien ohjeista. Pitääpä viritellä ostoslista noiden pohjalta valmiiksi.

 

Lähetä kommentti

<< Home




Instagram

pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails