Berliinin makkara
Lidlin curry ja wursti muuntuivat kotona tietenkin currywurstiksi, joka oli kotona tehtynä ehkä vielä pikkuisen parempaa kuin Berliinin kadulla viime lokakuussa. Annokseen kuuluva pikkuinen haarukka vaan jäi puuttumaan.
Aivan loistavaa syötävää arki-iltaan, kun nälkä on kiljuva ja aikaakin vähän. Ohje on Uneliaalta Annalta:
Aivan loistavaa syötävää arki-iltaan, kun nälkä on kiljuva ja aikaakin vähän. Ohje on Uneliaalta Annalta:
Currywurst (2-3:lle)
4 bratwurstia
nokare voita tai tilkka öljyä
1 sipuli
1 tlk (70g) tomaattipyreetä
1/2 dl Heinzin ketsuppia
1-1 1/2 dl vettä
1 rkl vaaleaa balsamicoa
1 tl hunajaa
1 tl soijakastiketta
1 rkl curryjauhetta
pinnalle curryjauhetta
Viipaloi bratwurstit ohuiksi viipaleiksi. Paista viipaleisiin ruskea väri kuumalla pannulla rasvatilkassa, ja siirrä makkaraviipaleet sitten sivuun odottamaan.
Hienonna sipuli niin hienoksi silpuksi kuin mahdollista. Kippaa sipulisilppu pannuun, kuullota. Lisää tomaattipyree ja anna paistua hetken. Lisää sitten ketsuppi, vesi ja mausteet, anna kiehua hiljalleen hetken aikaa. Lisää lopuksi kastikkeeseen makkaraviipaleet.
Tarjoile ranskanperunoiden kanssa. Ripottele annoksen päälle curryjauhetta.
13 Comments:
Kiitos tästä ohjeesta! Arki-illan kiljuvan nälän selättäjiä tarvitaan aina. Tätä täytyy kokkeilla. Ja toivoa, että joskus pääsisi itsekin sinne Berliiniin asti muutenkin kuin haaveissa.
Niin tarvitaan. Edelleen on haaveissa järjestää reseptikisa arki-illan nopeista.
Ja tämä oli sekä nopsa että tomaattinen!
Tutustuitteko Berliinissä Leberkäse-nimiseen syötävään? Kuvitelmani saksan taidoistani sai kolauksen, kun kuvittelin sen olevan juustoa:)
Minun saksan kielen tajuni (joka ei tunnetusti ole kovin vahva) kääntää tuon sanan maksajuustoksi. :)
Mutta siis, ei soita kyllä kelloa.
Se on sellaista tiivistä ikäänkuin lihamureketta, joka on pitkän limpun muotoinen ja siitä leikataan viipale, syödään rapeakuorisen sämpylän välissä, oiva pikaeväs:) En muista enää, mitä siinä nimenomaisesti onkaan, saimme sitä kerran juhannuspäivälliselläkin tuttaviemme luona ja samalla kertomuksen sen syvimmästä olemuksesta. Harmi, etteivät nuo seikat jää mieleen.
Kuulostaa kyllä meikäläiselle sopivalta eväältä.
Miksei Suomesta saa rapeakuorisia sämpylöitä?
Leberkäse on mun mielestä vähän niinkuin lauantaimakkaraa, tai sen suuntaista :D Ja syödään lämmitettynä esim. sämpylän välissä, mutta myös perunasalaatin kanssa. Ja mun käsittääkseni kyseessä on enemmän baijerilainen herkku, eli siksi esim. Berliinissä ei välttämättä tule vastaan. (en ole aivan varma tästä, mutta itse Münchenissä asuessa tätä herkkua tuli syötyä :)).
Mä olen säännöllinen blogin lukija Oulun seudulta ja täytyy nyt kiittää, että tämä Berliini kertaus tuli juuri oikeaan saumaan.
En todennäköisesti söisi tuota makkaraa, mutta teidän juttujen jälkeen odotan innolla tuota ja muutenkin kaupungin pikaruokakulttuuria..Ja tänään siis lähtö Berliiniin viettämään pitkää viikonloppua :)
Kuulostaa nopealta ja ennen kaikkea hyvältä! Tätä pitää kokeilla varmaan jo maanantaina, kun on aikaa olla kotonakin. Tosin ostoksilla taidan kuitenkin käydä Prismassa enkä Lidlissä... :)
Leberkäse-makkaraa syödään myös Itävallassa, jossa se tarjoillaan molemminpuolin ruskistettuna. Maistuu ihan lauantaimakkaralle tai vastaavalle...:)
Ainiin, kiitos hyvästä currywurst-ohjeesta, tätä on kiva tehdä ja muistella Berliiniä...T:Johanna
Erinomaista! Vaimokin tykkäsi, vaikka ei yleensä bratwurstin päälle ymmärräkään. :)
Berliini on innostanut muunkinlaisiin kokkailuihin. Pitääpä tehdä postausta yhdestä toisestakin jutusta.
Lähetä kommentti
<< Home