torstaina, joulukuuta 06, 2007

Suklainen salaatti

Kohtuullisen paljon kaakaota sisältävä tumma suklaa on nykytietämyksen mukaan terveellistä, mutta ruuanlaitossa sitä käytetään kuitenkin enimmäkseen aika epäterveellisissä yhteyksissä.

Lokakuun ruokahaasteeseen sopivaa sapuskaa miettiessäni törmäsin jollakin ulkomaisella suklaasivustolla tämmöiseen yksinkertaiseen salaattiin, johon tulee lastuiksi leikatun tumman suklaan lisäksi mintunlehtiä sekä viipaloituja appelsiineja. Ei hullumpi keksintö ollenkaan - etenkin jos haluaa päästä kertaheitolla eroon hedelmäkorin pohjalle kertyneistä sitrushedelmistä.

Salaatin idea on siinä mielessä melko nerokas, että suklaahan sopii tunnetusti hyvin yhteen sekä mintun että appelsiinin kanssa. Silputtu chilikin sopisi tietenkin suklaalastujen joukkoon, mutta mahtaisikohan se riidellä tässä yhteydessä hieman tuon mintun kanssa, mene ja tiedä.

Appelsiinisalaatista itsenäisyyspäivän aikoihin näyttäisi olevan tulossa jauhantapajallamme jonkinasteinen perinne. Viime vuonna samaan aikaan yhdistin appelsiineja verigreippiin, taateliin sekä saksanpähkinään.

2 Comments:

At 7/4/09 18:00, Anonymous Nana said...

Jämähdin lukemaan blogia ja mahtavia ideoita ja nyt ajattelin udella onko kenelläkään vaistonvaraista ajatusta seuraavaan sovellukseen:

Tuo ihana salaattihan on kuin carpaccion makea ilmentymä, parmesaanin korvaa suklaalastut ja rucolan tilalle minttua. Ajattelin siis siivutella appelsiinit paperinohuiksi siivuiksi, mutta mietin voisiko niille kehittää jonkun kastikkeen komppaamaan oliiviöljy/balsamico -ripsauksia lihaosastossa? Ideoita? Vai keitteleekö sitä rohkeasti jotain cointreausiirappeja? Meneekö liian makeaksi?

 
At 10/4/09 19:16, Blogger Rosmariini said...

Kerrassaan huikea tuo carpaccio-ajatus tässä yhteydessä. Tämä salaatti vaatii selvästi pientä jatkokehittelyä!

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails