torstaina, lokakuuta 04, 2007

Broileripyörykät

En ole saanut viime päivinä keittiön puolella aikaan oikein mitään esittelykelpoista. Yhtenä iltana laatimastani kanelisesta kanapadasta tuli sen verran liemevää, että kanelin maku häipyi kokonaan kadoksiin, enkä ollut kuvassa esiintyviin kanapulliinkaan kovin tyytyväinen. Tosin kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun pyörittelin lihapullia jauhetusta broilerista - ja kun koitin säveltää sekaan vielä thaimaalaista makuyhdistelmää hieman epämääräisehkön ohjeistuksen varassa (ilman että taikinaa pystyi pahemmin maistelemaan), ei ihmekään, ettei mennyt ihan nappiin.

Broileripyöryköiden ohje on sovellettu kesäkuun koottujen kirjasitaattien kanapullakohdasta. Vajaan puolen kilon painoisen jauhelihaköntin joukkoon sekoitettiin kaksi silputtua sipulia, neljä hienonnettua valkosipulinkynttä sekä chiliä, raastettua inkivääriä, tuoretta korianteria, muutama lusikallinen seesamiöljyä, loraus kalakastiketta sekä ripaus maissijauhoa, jonka merkitystä jäin hieman hämmästelemään. Tarkoitetaanko maissijauholla tämmöisessä yhteydessä maizenaa, polentajauhoja vaiko kenties jotain ihan muuta?

Pullat keiteltiin kypsäksi kalafondilla maustetussa kookosmaidossa. Viidessä minuutissa olisi pitänyt ilmeisesti tulla valmista, mutta yhden palleron halkaistuani jatkoin kypsentelyä suosiolla vielä muutaman minuutin ajan. (Broilerin liha kun kannattaa käsittääkseni aina paistaa kypsäksi asti.) Pyörykät tarjoiltiin keitetyn basmatiriisin kanssa, ja salaattiakin olisi voinut laittaa tarjolle, jos olisin vain suinkin muistanut ostaa sitä kaupasta.

8 Comments:

At 4/10/07 22:01, Blogger Rosmariini said...

Itse itseäni kommentoiden: Seuraavalla kerralla kanapullia laatiessani voisin kokeilla vaikka uusimman Ruokamaailman hedelmäisten broileripyöryköiden ohjetta. Mitenköhän sinihomejuusto mahtaisi passata tämmöisiin palleroihin?

 
At 5/10/07 10:31, Blogger Kajsa said...

Njam, kuulostaapa hyvältä nämä pullaset ja erityisesti tuon kommentin linkki. Harmi vaan, että ylimpänä sinihomejuuston ystävänä en voi enää syödä sitä. Mikä rangaistus ;)

 
At 5/10/07 11:47, Anonymous Anonyymi said...

Huh, eivätpä ole oikein miellyttävän näköisiä. Jotenkin toi broikku vaaleane lihaneen ei iske meikäläiseen, samoin kuin bratwurstit jne on ällötystä pelkästään värinsä vuoksi :)

Maku on kuitenkn varmaan ihan hyvä!

 
At 5/10/07 13:02, Blogger Anna said...

Mun broileriruoat on yleensä kamalaa purkkaa, kuten blogissanikin olen todennut. Tämä siksi, että olen tuon kypsyyden kanssa ehkä hieman hysteerinen. Broiskunjauhelihaa en ole uskaltanut edes kokeilla, vaikka se vaikuttaa mielenkiintoiselta.

Mikä näissä pullissa oli tarkalleen se ei-niin-nappi- juttu? Tämä ihan uteliaisuudesta, superhyvää potentiaalista broileripullareseptiä etsiskellessä :)

(Taikinan maisteluun voi muuten hyödyntää mikroaaltouunia!)

 
At 5/10/07 17:02, Blogger Rosmariini said...

Kieltämättä noista tuli melkoisen kelmeitä, kun eivät päässeet edes paistinpannulle tai uuniin missään vaiheessa - ja kun niitä vielä keiteltiin kookosmaidossa, jota valelin lautasellekin annoksen päälle. Korianteria kun olisi laittanut enemmän, niin olisi tullut ainakin vihreämpiä.

Hassua, kun on niin ruskeisiin peruslihapulliin tottunut, että Köyhien ritarienkin taannoiset haukipullat näyttivät jotenkin hätkähdyttävän valkoisilta. Värillä on kyllä väliä – tomaatinkin viehätys taitaa kohdallani johtua osittain myös raikkaan punaisesta väristä. Keltaisia tomaatteja en osaa jotenkin ostaa ollenkaan (tosin niissä taitaa olla ilmeisesti myös punaisia tomaatteja miedompi maku?).

Jokin noista ainesosista peitti liikaa muita alleen, olisiko sitten kalakastiketta (tai seesamiöljyä) hurahtanut joukkoon vähän turhan paljon. Tai sitten se oli se maissijauho! Yllättävän hyviä tosin olivat joka tapauksessa, mutta pientä tuotekehittelyä vaatisivat. Ainakin suolaa voisi lisätä sekaan (laitoin nyt vaan ihan hippusen).

 
At 5/10/07 19:04, Blogger Una said...

Kurjaa jos nuo pullerot tuottivat pettymyksen - reseptin ainesosat nimittäin kuulostavat ihan taivaallisen hyviltä! Jospa ne olisivat sitten parempia ja kauniimpia, jos ne paistaisi pannulla tai uunissa?? Kookosmaitokastike on kieltämättä usein vähän luotaantyöntävän väristä. Täytyypä silti kokeilla ohjettanne joku kerta! Suurena kotitekoisten broilerpyöryköiden ystävänä olen muuten itsekin katsellut kuolaten myös tuota uusimman Ruokamaailman hedelmäistä reseptiä. :)

 
At 5/10/07 19:27, Blogger Rosmariini said...

Uusimmassa Pirkassakin taisi olla jonkinlainen broileripyörykkäohje, mutta tuo Ruokamaailman versio jäi paremmin mieleeni. Ja jostain toisaaltakin netistä taitaa löytyä hyviä pyörykkäreseptejä. :) Enpä muuten hoksannutkaan, että näitä tämmöisiä voisi virittää tarjolle kylmänäkin (viitaten noihin yrttipyöryköihin).

Mutta pitää näitä thai-pyöryköitäkin kokeilla joskus toisellakin kertaa. Ainesosat ovat nimittäin minunkin mielestäni ihan lyömättömät, mutta tällä kertaa en vaan saanut makuja kunnolla tasapainoon. Seuraavalla kerralla pitää vaan paistaa yksi testipallero, niin kyllä se siitä!

Olivat nuo tekeleeni sentään kiljoona kertaa herkullisempia kuin muinaiset kouluruokalan kanapyörykät, jotka olivat meikäläiselle kyllä varsinainen koettelemus. :) Etenkään, kun en tenavana tykännyt broileriruuista muutenkaan.

 
At 7/8/11 09:48, Anonymous Anonyymi said...

Viitaten jonkun aikaisemmin ilmoittamaan vinkkiin niin MIKROAALTOUUNI toimii vallan mainiosti testi pullanpaistossa. pieni pulla tulee n 40s. kannattaa kääntää kerran.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails