maanantaina, lokakuuta 23, 2006

Ruokamatka maailman ympäri: Kreikka

Aikana ennen Pastanjauhantaa tapanamme oli tutustua eri maiden ruokakulttuureihin kokkaamalla kunkin maan erikoisherkkuja ja maistelemalla samalla kyseisissä maissa tuotettuja viinejä. Homma oli sen verran hauskaa, että päätin ottaa uusiksi. Ensimmäiseksi maaksi valikoitui luontevasti Kreikka, koska sikäläiset sapuskat sattuvat olemaan tosissaan sydäntäni lähellä.

Illan päätähtenä komeili herkullinen moussaka, jossa onnistuin kerta kaikkiaan yli odotusten - siitä huolimatta, että se levisi lautasella tietenkin tuommoiseksi epämääräiseksi läjäksi. Palaan ohjeeseen tuonnempana.

Jälkiruoka, samoin kuin alkuruuaksi nautitut viininlehtikääryleet, lähtivät mukaan Kauppahallin kreikkalaishenkisimmästä kojusta eli Amirasta. Pakko tunnustaa, että ehdin autuaasti unohtaa tuon jälkkärin nimen - minulla ei itse asiassa ole aavistustakaan, onko kyseinen kookoshiutaleilla päällystetty marmeladikääryle koskaan Kreikkaa nähnytkään. Mutta ihan mukava päätös hyvälle aterialle joka tapauksessa. Sopivan pieni eikä turhan äkkimakea. Monet kreikkalaiset jälkiruuat (kuten baklava tai halva) kun tuppaavat olemaan vähän turhan tuhteja muutenkin ruokaisan aterian päätteeksi.

6 Comments:

At 23/10/06 21:49, Anonymous Nimetön said...

Tässä ihan sivuhuomiona linkki blogiin, jossa ruokamatkailu on otettu sangen vakavissaan eli aiheena on "Around the World in 243 Recipes":

http://curiositykilledthecook.blogspot.com/

Päivityksiä ei tosin ole tullut reiluun kuukauteen. Liekö uteliaisuus tosiaan koitunut kokin kohtaloksi...?

 
At 23/10/06 23:31, Blogger Rosmariini said...

Hyvältä näyttää tuo linkkaamasi ruokablogi. Tuolta voisi kenties etsiä ideoita tuleville makumatkoillemme - aika lailla eksoottisempaa osastoa kuin omamme.

 
At 23/10/06 23:43, Anonymous Nimetön said...

Moussaka on ehdoton kreikkalaiskeittiön ykkössuosikkini. Parisenkymmentä vuotta sitten sain Cyproksella tähän asti elämäni parasta moussakaa. Vaikka se on vain arkiruokaa ei sitä voita mikään kun sen osaa tehdä. Odotan innolla reseptiäsi. Itse en ole - monista yrityksistä huolimatta - onnistunut sen teossa.

 
At 24/10/06 00:08, Blogger Rosmariini said...

Voisinkin laittaa moussakapostausta tulemaan vaikka saman tien. Resepti on tavallista haastavampi tällä kertaa, kun tein sapuskaa tv-ohjelman perusteella eikä käytössä ollut varsinaisesti kirjallista ohjeistusta.

 
At 24/10/06 14:13, Anonymous Nimetön said...

noi pikku jälkkäripallerot on varmaankin lukumeja.. niitähän saa vaikka minkä muotosina ja makusina.. usein pölysokerissa olevina vähän epämääräsen nelion mallisina..

 
At 25/10/06 17:48, Blogger Rosmariini said...

Ällällä niiden nimi tosiaan alkoikin! Hienoa, kiitoksia tiedosta.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails