maanantaina, lokakuuta 16, 2006

Omatekemät kaalikääryleet

Kaalikääryleiden värkkääminen on melkoisen terapeuttista toimintaa. Ja nyt niitä kelpaa tehdä, kun kääryleohjeita muutama viikko sitten huhuiltuani sain kaksi loistoreseptiä käyttööni.

Kuvassa esiintyvät kääryleet on tehty riutin ohjeistuksen mukaan. Enkä poikkeuksellisesti edes polttanut riisipuuroa pohjaan - hyvä minä! Olisikohan käyttämälläni täysmaidolla ollut osuutta asiaan. Rasvaton tai vähärasvainen maito kun tahtoo palaa yleensä helpommin. Lihana oli naudanlihalla jatkettua lampaan jauhelihaa. Turha varmaan sanoakaan, että hyvää oli.

Tuota toista reseptiä testaan heti, kunhan nyt tulisi vähänkään kiireettömämpi viikonloppu. Tämä sapuska kun ei kuitenkaan valmistu ihan parissa minuutissa.

8 Comments:

At 16/10/06 13:14, Anonymous Rappiotäti said...

Eih!Kuvat nähtyäni on sitten ihan pakko saada kaalikääryleitä:-)

Rakastan teidän blogianne juuri näiden herkullisten kuvien takia. Resepteissä ja ideoissakaan ei luonnollisesti ole mitään vikaa...

 
At 16/10/06 13:46, Blogger Rosmariini said...

Rappiotäti! Olen kohtuullisen tuore tilaajaasi, joten mukava nähdä sinua täällä oman blogin kommenttipuolellakin. :)

Kiva, jos kääryleet näyttävät herkkulisilta. Olen kuitenkin kääryletehtailijana aikamoinen vasta-alkaja, mistä syystä nuo tahtoivat jäädä vähän turhan löysiksi. Tulee tungettua aina ihan liikaa täytettä yhteen lehdykkään.

 
At 16/10/06 14:30, Anonymous Rappiotäti said...

Olen otettu, että Pastanjauhaja tilaa Rappiotätiä:-)

 
At 16/10/06 15:37, Blogger Polkkapossu said...

Erittäin törkeetä laittaa kaalikäärylejuttuja tänne kuvineen :)

Pakko saada tänään, ihan pakko. Ja taidanpa lorauttaa hieman smetanaa sekaan. Itse asiassa nicehousen sivuilta bongasin joku aika sitten hieman erilaisen kaalikääryleohjeen. Heitänpä sen tähän, jos joku innostuu. Ja kutsuu minutkin syömään.


Venäläiset kaalikääryleet ruukussa

(annos on kuudelle)

1 keskikokoinen valkokaalin kerä
2 dl kokonaisia keitettyjä ohrasuurimoita
4 paprikaa suikaleina
6 suolakurkkua suikaleina
5 dl smetanaa
700 g härän ulkofileetä suikaleina
3 valkosipulin kynttä
suolaa
valkopippuria myllystä
500 g vehnä- tai ruistaikinaa

Keitä kaali vedessä kypsäksi. Irrota lehdet.
Ruskista lihasuikaleet pannulla ja pane hetkeksi syrjään.
Kuullota paprika ja suolakurkku samassa pannussa.
Lisää smetana, mausteet ja ohrasuurimot ja hauduta
kypsäksi miedolla lämmöllä. (15 minuuttia)
Ota puolet seoksesta sivuun ja lisää loppuosaan liha ja hauduta vielä hetken aikaa.
Jäähdytä massaa hieman, lusikoi kaalinlehdille ja
kääri kuten kaalikääryleet. Älä tee kääryleistä kovin suuria.
Varaa noin 3 kpl ruokailijaa kohden.
Annostele kääryleet uuninkestäviin ruukkuihin ja lusikoi yli jäänyt massa kääryleiden päälle.
Kauli taikinasta ruukulle kansi ja koristele. Paista 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia kunnes leipätaikina on kypsä.
Tämä ruokalaji ei kärsi, jos illallisvieraat viivästyvät.
Ole huoleti, ruoka onnistuu vielä paremmin!

 
At 16/10/06 16:04, Blogger Rosmariini said...

Rappiotäti: Hih, toki tilaan! Olen vaan tätä nykyä harmillisen saamaton kommentoija. Haahuilen ympäri blogosfääriä enkä jätä juuri koskaan sanallisia jälkiä itsestäni - siitä huolimatta, että tietää, kuinka mukava blogikommentteja on saada.

Polkkis: Auuuh. Tuo ohjehan kuulostaa aivan jumalaiselta. Mihin minä nyt näiden kanssa joudun? Ilmeisesti pitää lopettaa työnteko ja ryhtyä päätoimiseksi kääryletehtailijaksi.

 
At 16/10/06 18:28, Anonymous cele said...

Täysmaito. <3

 
At 16/10/06 18:33, Anonymous riut said...

Iiih kuin ihanaa.. Olisinpa saanut olla teidän ruokapöydässänne. Kuola valuu. ;)

 
At 16/10/06 18:51, Blogger Rosmariini said...

cele: Tulikin muuten superhyvää puuroa!

riut: Kiitokset vielä kerran ohjeesta! Jospa sinäkin ennättäisit jossain välissä ryhtyä kääryletalkoisiin.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails