sunnuntaina, lokakuuta 29, 2006

Kreikkalainen pannukakku

Kuvassa ei ole piirakka eikä edes pannaripizza vaan Emman taannoin ohjeistama Kreikkalainen pannukakku. Eli kyseessä on sokeriton pannari, johon tuli täytteeksi kuutioitua fetajuustoa, viipaloituja oliiveja, kuivattua basilikaa sekä pakastettua pinaattia. Pinnalla oleva höty on raastettua parmesaania. Arvatkaapa vaan, oliko hyvää!

Pohja ei tosin onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla. Jääkaapista löytyi ainoastaan puoli litraa juomakelpoista maitoa (ihme, että niinkin paljon), mistä ei saanut aikaiseksi kovinkaan runsasta pannaripohjaa. Lisäksi en hoksannut laittaa taikinaan laisinkaan rasvaa, mistä syystä pohjasta tuli vähän kuiva, perinteistä pannaria ehkä hivenen leipämäisempi. Jos seuraavalla kerralla vaikka kaivelisi ohjeen jostakin eikä vain säätäisi aineksia omasta päästään.

Pahoittelen kehnoa kuvitusta. Pastanjauhannan kuvaajaksi valtuutettu Pippurimylly huiteli pannarintekohetkellä muualla Suomessa, joten koitin värkätä täällä kameran kanssa keskenäni.

6 Comments:

At 29/10/06 20:55, Blogger Kaura said...

Näyttää ihanalta! Pannaan idis heti korva taa!

Multa loppuu usein maito kesken, mutta roiskaisen tylysti vain vettä korvikkeeksi puuttuvan määrän eikä kukaan huomaa mitään (etenkään jos määrä ei ole yli 70 % ohjeessa mainitusta).

 
At 29/10/06 21:04, Blogger Rosmariini said...

Enhän minä hoksannut tuommoista ollenkaan! Maitokin oli vielä täysmaitoa (moussakasta jäänyt puolikaslitra), niin olisi toiminut varmasti todella hyvin.

Mikä ihme siinä on, ettei niin yksinkertaiseen asiaan kuin pannari/lättytaikinaan voi koskaan muistaa kaikkia aineksia. Milloin unohtuu munat ja milloin maito... Pitänee ostaa paketillinen maitojauhetta, niin eivät kaadu kokkailut sitten vähään aikaan ainakaan maidon puutteeseen.

 
At 29/10/06 23:02, Anonymous Anonyymi said...

onko pohjalla ja täytteellä tässä joku erityinen yhteys?
vai saanko laittaa kaikea mitä kaapista löytyy?

 
At 29/10/06 23:42, Blogger Rosmariini said...

Kaappien tyhjentelyyn vaan! Tämmöinen reseptihän tarjoaa aineksia vaikka minkälaisiin variaatioihin.

 
At 30/10/06 00:21, Blogger Ketturouva said...

Kas, tuttu ruokalaji. Teen tätä usein jos pitää tarjota pientä syötävää isommalle joukolle tai muuten vain saada jotain tarjottavaa aikaan nopeasti ja vaivattomasti. Laitan lorauksen oliiviöljyä taikinaan, ja lisäksi pussillisen pakastepinaattia. Oliivien ja fetan lisäksi olen käyttänyt täytteeseen aurinkokuivattua tomaattia.

 
At 30/10/06 08:20, Blogger Rosmariini said...

Tomaattia suunnittelin tuohon täytteeseen itsekin, arvatenkin. Pitää kokeilla seuraavalla kerralla tuota aurinkokuivattua osastoa.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails