lauantaina, syyskuuta 30, 2006

Punajuurikeitto

Keitot ovat jotenkin nyt tavallista enemmän maullaan. Ehkä turhan nopeasti kylmenevä ilma vaatii vastapainokseen lämpimiä liemiä. Tätä borssikeittoa keittelin alkuviikosta Pippurimyllyn ollessa työmatkalla, ja hyvin maistui. Ohje on uudehkosta ruokablogista nimeltään Pakkopulla:
Borssikeitto

n. 300 g punajuurta
2 porkkanaa
50-100 g juuriselleriä
n. 250 g valkokaalia
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
3 rkl ketsuppia (ei enempää, ettei tule liian makeaa!)
0,5 rkl etikkaa
maustepippureita
300 g nakkeja
0,5 kpl purjosipulia

Kuori ja suikaloi vihannekset ohuiksi tikuiksi. Kuumenna kasvisliemi ja lisää juurekset ja kaali, sekä mausteet. Keittele hiljalleen n. 20 minuuttia. Lisää purjosuikaleet ja nakkipalat (jotka voi halutessaan ruskistaa ennen lisäämistä). Keitä vielä 5-10 minuuttia. Huom! Kasvikset jäävät näin purutuntumaisiksi, jos haluat läpikypsiksi, keitä kauemmin. Tarjoa raejuuston (tai juhlavammin smetanan) kera.
Venäläiset sapuskat ovat pyörineet muutenkin viime päivinä meikäläisen mielessä. Olen nimittäin lueskellut ahkerasti Anna Kareninaa, jossa henkilöhahmot vetelevät venäläisiä herkkuruokia ihan yhtenään. Koita siinä sitten lukea, kun on vesi kielellä koko ajan.

4 Comments:

At 1/10/06 14:53, Anonymous Anonyymi said...

Hei vaan,

lurps, kylläpäs kuulosta ihanalta sopalta! Sitä vaan tiedustelisin, että käytitkö siis ihan käsittelemätöntä punajuurta? En ole pahemmin punajuuresta kokkaillut, joten blondina pohdin täällä, käytänkö kaupan laarin kuorittua ja keitettyä pehmeää tavaraa vai ostanko ihan sellaisenaan,kuorin ja heitän suikaloituna soppaan kiehumaan?:)

 
At 1/10/06 15:03, Blogger Rosmariini said...

Suikaloin itse purkkipunajuuria (jotka siis ovat valmiiksi keitettyjä), kun kaupasta ei löytynyt tuoreita. Sadattelinkin just vihannesosastolla, että tiskeistä löytyy kyllä kaikenmaailman kiivejä ja kumkvatteja, mutta ei kotoista punajuurta. Eli siis keitetyt punajuuret toimivat tässä sapuskassa mainiosti.

 
At 2/10/06 16:28, Anonymous Anonyymi said...

Heips, luulin jättäneeni tänne jo kommentin, mutta taisin panna sen johonkin sfääreihin! Kiva kun kokeilit soppaani. Itsekkin luin Anna Kareninan, mutta jäi mieleeni vaan viljaisat pellot...

 
At 2/10/06 16:36, Blogger Rosmariini said...

Tämä Bloggerin kommenttipuoli voi joskus vähän oikutella. Onneksi nyt tuli kuitenkin viesti perille.

Suurkiitokset mainiosta reseptistä! Blogisi on muutenkin kiintoisia ruokaohjeita pullollaan, joten suosittelen kyllä Pakkopulla-vierailuja muillekin.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails