tiistaina, heinäkuuta 25, 2006

Missä sitä ollaan oltu?

Pitihän sitä päästä polttamaan bensaa omallakin autolla, joten harrastimme hiukan kotimaanmatkailua. Kuvassa Tampere by night.

Tampereella käydessä on tietenkin pakko päästä Plevnaan parille stoutille. Lisäksi muuntauduimme ruokaturisteiksi Finlaysonin tehdasalueen italialaisessa ravintolassa. Kauppahallissa kävimme myös (Tampereella järjestetään ilmeisesti paljon rapujuhlia, kun eläviä rapuja mönki yhden myyntikojun altaassa ihan kasapäin – täällä Oulussa ravut pitää tilata hallista erikseen), mutta italialaisia tuotteita Tammelantorin lähistöllä myyvä putiikki oli pankkiasioiden vuoksi poikkeuksellisesti suljettuna. Harmillisen huonoa tuuria.

Tässä vielä parasta, mitä meillä jäi käteen Oulun valkosipuliyöstä. Osa sipuleista on jo tuhottu, mutta vielä voisi kokeilla ainakin kermatonta versiota valkosipuliperunoista. Ohjetta moisiin ei taida tästä taloudesta löytyä, mutta epäilen, että voisi olla hyvää. Näin kerran jonkun tv-kokin paistavan perunaviipaleita voissa (ja valkosipulissa?), minkä jälkeen ne höystettiin valkosipulilla ja ladottiin ihan vaan kuiviltaan uunivuokaan ja uuniin paistumaan. Näiltä pohjilta ajattelimme mekin kokeilumme suorittaa.

Kaikenlaiset valkosipuliset vinkit (myös noihin perunoihin liittyvät) ovat erittäin tervetulleita.

11 Comments:

At 26/7/06 02:22, Anonymous Anonyymi said...

Voi, oliko sapori suljettu? Se kun on minun lähikauppani... :) Parasta (tuotteiden ohella) kaupassa on Berlusconin kuva tikkataulussa kassan takana, johon napakympin osumalla saa 10% alennusta ostoksista. Kuvan alla taitaa lukea "Berlusconi kaputt". Parhaimmat valikoimat löytyy erilaisista juustoista, esim. kolmea erilaista Pecorionoa on ollut, sekä pastakastikkeista ("pestomaisia" sooseja, www.dalfredo.it). Plevnassa teidän olisi pitänyt maistaa makkara-annoksia, nälkä lähtee varmasti.

 
At 26/7/06 08:40, Anonymous Anonyymi said...

Hyviä perunoita tulee ainakin latomalla kohtuu paksuja perunaviipaleita pellille, päälle voinokareita, valkosipulinkynsiä kuorimattomina sekä maun mukaan suolaa ja pippuria. Sitten vaan uuniin pariin sataan asteeseen pariksi kymmeneksi minuutiksi niin, että perunat vähän ruskistuu. Muistaakseni oli hyviä, maistamisesta kun on jo monta vuotta;) Jostain telkkariohjelmasta tämäkin ohje on jäänyt muistiin!
-ES-

 
At 26/7/06 11:36, Blogger Rosmariini said...

Aarto: Hauska lähikauppa teikäläisellä. :D Olisi ollut kyllä hauska päästä shoppaamaan. Italialaisista jauhoista haaveilimme jo etukäteenkin, ja ties mitä kaikkea olisi matkaan tarttunut. No, tulipa ainakin halvaksi se käynti. ;)

ES: Kiitos ohjeesta! Jännä, että nuo valkosipulinkynnet laitetaan joukkoon kuorimattomina. Valkosipulisilppu saattaa kyllä kokemusteni mukaan kärähtää uunissa varsin helposti, joten siinä mielessä ihan järkevää.

 
At 26/7/06 12:05, Blogger Pippurimylly said...

Itse asiassa Plevnan mainiota makkarapannua on tullut testattua useampaankin otteeseen aiemmin. Se on mainio annos: hyvä valikoima erilaisia makkaroita maisteltavaksi - eikä nälkä jää ikinä! Muut makkara-annokset ovat valitettavasti jääneet testaamatta, kun tuo pannu on vetänyt aina pisimmän korren.

 
At 26/7/06 12:55, Blogger katinkontti said...

Mäkin asustan Saporin lähistöllä, käyn aina silloin tällöin turisemassa Rinon kanssa italiaa ettei kieli vallan unhoitu. Leikkele- ja juustotiski on loistava, hintatasokaan ei paha, esim. prosciutto crudo n. 10e halvempaa kuin Stockalla. Ensi kerralla parempaa tuuria!

 
At 26/7/06 13:16, Blogger Rosmariini said...

Jep. Siinähän se oli sopivasti aseman lähistöllä. Pitää joskus piipahtaa vaikka ohi junaillessaan. :)

 
At 26/7/06 16:20, Blogger Pirjo said...

Tässä herkullinen valkosipuliperunarespti jolla on tosin hieman harhaanjohtava nimi ;-) Resepti on peräisin Keith Floydin kirjasta kaikki kankkusesta ja hän taas on löytänyt reseptin Pyreneiltä jostain tienvarsikuppilasta.

Sitruunaperunat

650 g perunoita
2 rkl oliiviöljyä
10 pilkottua valkosipulin kynttä
1 sitruunan mehu ja ja hienoksi raastettu kuori (puolikas sitruunikin riittää jos ei kamalan happamasta tykkää)
1 rkl vettä
6 laakerinlehteä
1 tl timjamia
1/2 tl kuivattua oreganoa
4 rosmariininoksaa
1/2 tl sokeria
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
nippu persiljaa karkeaksi hakattuna

Perunat leikataan reiluiksi suupaloiksi ja laitetaan uunivuokaan (voi esikiehauttaa ensin jos haluaa lyhentää kypsennysaikaa uunissa). Lisää kaikki muut ainekset paitsi persilja ja pari rosmariinin oksaa ja kääntele hyvin sekaisin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min kunnes pinta on rapea. Kääntele välillä jotta perunat maustuvat tasaisesti. Koristele persiljalla ja rosmariininoksilla.

 
At 26/7/06 17:37, Blogger Rosmariini said...

Tuo on kyllä sen verran kiinnostavan kuuloinen resepti, että pakko päästä kokeilemaan. Sitruunan on havaittu tämän kesän aikana toimivan perunasalaatissa sen verran hyvin, että miksei sitten valkosipuliperunoissakin. Ja valkosipulin määrä on tuossa reseptissä varsin kunnioitettava. Kiitokset!

 
At 31/7/06 16:49, Anonymous Anonyymi said...

siis mitä!!! Tuohan kuulostaa aivan hurjan hauskalta! Asun mieheni (italialainen) kanssa Italiassa, olen syntyjäni tamperelainen. Olemme menossa Tampereelle tällä viikolla lomalle, joten ihan pakko käydä katsastamassa putiikki. Missä se tarkalleen on?

 
At 31/7/06 17:04, Blogger Rosmariini said...

Tamperelaiset osaisivat varmasti neuvoa sijainnin paremmin - minun näkökulmastani puoti oli rautatieaseman ja Tammelantorin välimaastossa. :) Olisiko tästä apua:
http://www.sapori.fi/sijainti.html

 
At 31/7/06 17:44, Anonymous Anonyymi said...

Kartalla ollaan! Nyt tiedän tarkalleen =) Kiitos paljon, kartta auttoi ja selvensi hyvin! Ihanaa, en malta odottaa! =)

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails