sunnuntaina, heinäkuuta 23, 2006

Grillihampurilaiset

Perinteinen juusto-pekonihampurilainen tuntui kesäkeliin liian tunkkaiselta, ja muutenkin teki mieli vaihtelua perinteisiin grilliburgereihin. Mainion brittikokki Ainsley Harriottin grillauskirjasta löytyi ohje näihin tavallista raikkaampiin purilaisiin:

Classic Brilliant Beefburgers

750 g jauhelihaa
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 pieni, hienonnettu sipuli
2 rkl kermaa
1 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

Lehtisalaattimajoneesi:
2 rkl majoneesia (kannattaa tehdä itse)
100 g hienonnettua lehtisalaattia
50 g viipaloituja cocktail-kurkkuja
2 rkl hienonnettua sipulia
1 rkl mietoa sinappia

Tarjolle myös:
4 halkaistua hampurilaissämpylää
2 ohueksi viipaloitua tomaattia

Kun grillataan, kannattaa pihviin valita jotain muuta kuin paistijauhelihaa. Liian rasvaton jauheliha johtaa kuivaan pihviin. Mehukasta jälkeä syntyy, kun lihassa on hieman rasvaa. Samoin taikinan turha veivaaminen vie mehukkuutta. Ainekset kannattaa toki sekoittaa huolella, mutta ylenmäärin massaa ei ole suotavaa leipoa. Sekoita siis pihvien ainekset nopeasti tasaiseksi massaksi ja tee massasta neljä sopivankokoista pihviä. Sivele pihvejä öljyllä ja grillaa viitisen minuuttia per puoli. Jos lämpömittari löytyy, noin 72 C:ssä on valmista.

Lehtisalaattimajoneesi tehdään sekin simppelisti sekoittamalla ainekset yhteen.

Paahda sämpylät nopeasti grillissä (1-2 minuuttia riittää). Rakenna purilaiset asettelemalla sämpylöille tomaattiviipaleet, pihvit ja päälle majoneesisalaatti.

2 Comments:

At 12/12/06 15:26, Anonymous Anonyymi said...

jatkan vanhempien reseptien penkomista..voisiko tuota piffin grillaamista korvata "talvi"keleillä uunissa tai pannulla? osaisitko heittää hatusta mikä paistomenetelmä takaisi maistuvimman lopputuloksen? :)

 
At 13/12/06 00:27, Blogger Pippurimylly said...

Suhtautuisin jauhelihapihviin kuten muuhunkin pihviin. Eli ensin kuumalla pannulla molemmin puolin hyvä rusketus ja sitten miedommalla loppukypsennys. Pihvin voi kypsytellä uunissakin, mutta rusketus kannattaa ensin ottaa pannulla.

Valurautapannu on tarkoitukseen paras - ja jos löytyy vielä parilapannu, niin asianmukaisen grillihenkiset rannutkin syntyvät samalla.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails