torstaina, huhtikuuta 20, 2006

Feta-täytteiset kanakääryleet

Katsastelin tuossa päivänä muutamana kuva-arkistojani ja huomasin, että meillä on jäänyt joistakin viime viikkojen sapuskoista kokonaan postaukset tekemättä. Tässä yksi unohtuneista resepteistä:
Täytetyt broilerinfileet

4 broilerinfileetä
oliiviöljyä

TÄYTE:
100 g fetajuustoa
1 pieni sipuli
1 pala paahtoleipää
n. 1 rkl valmista pestokastiketta
valkopippuria

KASTIKE:
2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 iso purkki maustamatonta tuorejuustoa
pestokastiketta
1 dl ruokakermaa
3 rkl parmesaaniraastetta
maizenasuurustetta
suolaa, valkopippuria

Valmista täyte. Valuta fetajuusto ja leikkaa se erittäin pieneksi hakkelukseksi. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa paahtoleivästä reunat pois ja hienonna. Sekoita aineet keskenään. Lisää pestokastike. Täytteen tulee olla riittävän kiinteää, että se pysyy fileiden sisällä. Mikäli se tuntuu löysältä, lisää leipää. Mausta valkopippurilla.
Leikkaa broilerinfileiden sivuihin terävällä veitsellä syvät viillot. Täytä ne ja sulje joko langalla tai cocktailtikuilla. Ruskista fileet pannulla oliiviöljyssä molemmin puolin. Pane ne kevyesti voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 200 asteessa 20-25 minuuttia.
Kiehuta kastiketta varten vesi kasarissa ja sulata siihen kasvisliemikuutio. Sulata joukkoon tuorejuusto. Sekoita kastike tasaiseksi. Lisää pesto, ruokakerma ja parmesaani. Kiehauta ja lisää suurustetta, kunnes saat sopivan paksuuden. Maista ja lisää suolaa ja valkopippuria tarvittaessa.
Ota broilerinfileet uunista ja ripota pinnalle vähän suolaa ja pippuria.
Tarjoa riisin ja salaatin kanssa.
Jos olet etsiskelemässä lähipäiviksi sapuskaideoita, niin tätä kannattaa ilman muuta kokeilla. Tai ainakin minä olen ihan ylipäänsä hulluna tuommoisiin kaikenlaisiin täytettyihin kääryleisiin, ja tässä murkinassa on lisäksi poikkeuksellisen maukas kastike. Nämä maistuvat hyvin paitsi riisin myös röstiperunoiden kanssa.

(Ohje on otettu kirjasta Hyvää ruokahalua! Parhaat kasvis-, kana- ja kalaruoat.)

8 Comments:

At 20/4/06 14:25, Blogger Myy said...

Olipa niin herkullisen tuntuinen ohje, että ostin ainekset kauppareissulla. Taidan tehdä huomenna ruuaksi. Kiitos vain! :)

 
At 20/4/06 21:49, Blogger Rosmariini said...

Toivottavasti maistuu. :)

 
At 21/4/06 19:55, Anonymous Anonyymi said...

Kiitos vinkistä, tämä oli tosiaankin kokeilemisen arvoinen! Helppoa, hyvää ja nopeaa :)

 
At 21/4/06 22:59, Blogger Rosmariini said...

Meikäläisen kannattaa selvästi silloin tällöin hieman kurkkia, onko joistakin sapuskoista unohtunut postausten teko kokonaan. ;) Onneksi melkein kaikista ruuista on kuvia muistuttamassa - muuten tästäkin ohjeesta raportoiminen olisi voinut unohtua kokonaan.

Tuossa kirjassa on rutkasti muitakin kokeilemisen arvoisia reseptejä (se on koottu Kirjakerhon lukijoiden lähettämistä ohjeista, eli ihmiset ovat niitä kotioloissaan jo testanneet ja hyviksi havainneet).

 
At 11/3/07 16:17, Blogger haavi said...

Kokkasin appivanhemmille
ensimmäistä kertaa pikaisen
lounaan ja tuntui onnistuneen. Vävykokelaan ruoanlaittotaidot todettu ilmeisesti kelvollisiksi. Oman perheen kasvissyöjä sai saman täytteen paprikoille.

Kiitos mainiosta blogista ja
kuvista!

 
At 9/6/08 13:01, Anonymous Anonyymi said...

Tämä oli HYVÄÄ!!! Mieheni, joka ei normaalisti syö fetajuustoa tykkäsi myös todella paljon. Täytyy kuulema tehdä uudestaan. Kiitokset myös tästä ohjeesta.

 
At 17/3/09 21:48, Anonymous Anonyymi said...

TÄMÄ OLI NIIIN IHANAA, VARSINKIN KASTIKE!!
Tämä ohje on jaettu todella monelle, uskon että lähipäivinä tai viimeistään pääsiäisenä monessa kodissa nautitaan näistä ihanista mauista!
KIITOS

 
At 12/10/09 14:19, Anonymous Anonyymi said...

Oli aivan yli hyvää!!! Kiitoksia todella paljon ohjeesta :)

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails