perjantaina, marraskuuta 04, 2005

Viinissä haudutetut sipulit

Tulossa on varsinainen superviikonloppu juhliensa puolesta. (Muistakaa rakkaat pupulit käydä ruokaostoksilla jo tänään, koska huomenna kaupat ovat kiinni. Nimim. vahingosta viisastuu.) Pastanjauhajien suosimat haudutetut sipulit istuvat monien syksyisten herkkuruokien kylkeen.

Kyseinen sipuliohje on peräisin ensimmäisestä Stockmannin mainoslehtisestä, joka postiluukustamme vuonna 2001 putosi. Ohje on sarjassamme niitä kiusallisia lehdistä repäistyjä lirpakkeita, joita ei löydä mistään siinä vaiheessa, kun ohjetta alkaa etsimään. Joitakin ohjeita olen uskomattomassa tarmonpuuskassa kyllä teippaillut kulmistansa kiinni ruutuvihkoon, mutta suurin osa kulkee keittiön laatikossa omia polkujaan. (Toista on kohta, kun saan blogattua rakkaimmat reseptit tänne hyvään järjestykseen.0:)

Haudutetut sipulit ovat herkkua, samoin kuin grillatut, pannulla paistetut sekä ihan käsittelemättömätkin sipulit. Punasipuli, hillosipuli, valkosipuli, salottisipuli, normisipuli - kaikki käy.
Punaviinisipulit
500 g salottisipuleita
8 sokeripalaa
punaviiniä
suolaa, timjamia ja pippuria

Kuori ensin sipulit. Paahda sitten kuumassa kattilassa sokeripalat ruskeiksi. Lisää sipulit ja pyörittele niitä sokerissa. Lisää punaviiniä niin paljon, että sipulit peittyvät. Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla. Hauduta hiljalleen 45 minuuttia.
Höh. Vaikka nyt sain kirjattua tuon sipuliohjeen vihdoin ja viimein muistiin, en voi siltikään heittää tuota paperinrepaletta menemään. Samalta sivulta löytyvien sveitsiläisten porsaanliharullien ja sieni-perunatimbaalin ohjeetkin näyttävät nimittäin harvinaisen testattavilta (mikäköhän siinä on, että liha on paljon parempaa, jos sen sisälle käärii vaikka juustoa ja aurinkokuivattuja tomaatteja). Kääks, kierre on alkanut. En uskalla edes vilkaista toiselle puolelle (sieltä löytyy yrttibroilerin, sienten ja lohkoperunoiden ohje samoin kuin punaviinissä haudutettu punakaali).

4 Comments:

At 6/11/05 13:10, Anonymous Anonyymi said...

Klara Vappen!

Näin sunnuntaikänneissä pällistelin noita sipuleita. Ihmettelin, että mikä lihaskimppu siinä alasti aerobiccaa. Mut jees! Sipuleitahan ne.

Nyt hakee tonnikalafilettä.

 
At 6/11/05 13:25, Blogger Rosmariini said...

Heh. Voipa olla, että vaihdan tuon kuvan vähän helpommin lähestyttäväksi. :)

 
At 6/11/05 21:52, Anonymous Anonyymi said...

Ei ollut kaapissa punkkua, mutta sipulit toimivat ihan hyvin valkkarinkin kanssa. Itse asiassa erittäin hyvin. Röyh.

 
At 7/11/05 00:57, Blogger Rosmariini said...

Jee, hyvä, että maistuivat! Minulla on aikomuksena kokeilla lähiaikoina hunajamarinoituja sipulirenkaita, eli vuoroin vieraissa. ;)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails