keskiviikkona, marraskuuta 23, 2005

Lippu kupissa

Ystävääni Bronxia on jälleen kiittäminen mainiosta reseptistä. Tällä kertaa tyylilajina on alkupala/snack, johon aurinkokuivattu tomaatti antaa reunaa, mascarpone kermaista pehmeyttä ja pesto yrttisyyttä. Kokonaisuus on jännällä tavalla yhtä aikaa täyteläinen ja raikas.

Tricolore-kupposet

(Mielellään lasiseen/läpinäkyvään) purkkiin kasataan kerroksittain pienittyjä aurinkokuivattuja tomaatteja, mascarponea, pestoa, mascarponea, aurinkokuivattuja tomaatteja, ... Tätä toistetaan niin kauan kuin tarve vaatii. Valmista tuli niin että sujahti! Kun astiaa katsoo sivusta, siinä näkyy Bronxin sanoin "henkisen kotomaamme Italian värit". Komeus nautitaan kaapaisemalla lusikallinen sopivan digestive- tai tuc-sukuisen keksin tai hapankorpun päälle. Tavoitteena on kahmaista useamman kerroksen läpi niin, että keksille tulee jokaista sorttia. Tuskin olisi ihan väärin dipata purkkiin myöskään leipätikkua eli grissiniä.

Loppuun matkalla opittua: yritimme maksimoida kerrosten määrän kasaamalla ne mahdollisimman ohueen astiaan (=kapea juomalasi). Tämä oli ehkä hienoinen virhearvio. Lopputulosta olisi ollut helpompi kaapia keksille, jos astia olisi ollut laakeampi.

2 Comments:

At 26/11/05 00:08, Anonymous Anonyymi said...

PM, erittäin hyvä nimi tuo 'tricolore-kupposet' :-) En voi ottaa tästä krediittiä, minulle tarjoiltiin tätä tuttavien luona alkupalaksi, ja jäi jostain syystä mieleen. Mystisen hyvää keksin päällistä kyllä.

--bronx

 
At 26/11/05 11:43, Blogger Rosmariini said...

Kyllä tästä nyt sinulle kunnia annetaan, kun päästit meidätkin kyseisestä herkusta osalliseksi. ;) Oli kyllä mainiota apetta.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails