torstaina, marraskuuta 25, 2021

Pannukakku


Viime viikot ovat olleet sattuneista syistä ihan mahdottoman kiireisiä, ja viikonloputkin ovat kuluneet työmatkoilla. Sitäkin tärkeämpää on välillä pitää tauko ja tehdä pannukakkua.


Olen viime aikoina tehnyt pannukakkuni Valion ohjeella, jonka määrät puolitan omaan vuokaani sopivaksi. Tässä alkuperäinen mitoitus:


Pannukakku


4 kananmunaa

1 l maitoa

5 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

1 dl sulatettua voita (tai muunlaista rasvaa)

 

Aloita pannukakun valmistaminen vatkaamalla munien rakenne rikki.  Lisää maito. Vatkaa joukkoon kuivat aineet ja sulatettu rasva. Anna turvota 30 min.

Pirskota uunipannun pohjalle hiukan vettä ja aseta sille leivinpaperi (paperi pysyy näin hyvin paikoillaan). Kaada pannukakkutaikina leivinpaperin päälle.

Paista pannukakku 250 asteessa uunin keskiosassa ensin 15 min. Alenna lämpöä 225 asteeseen ja paista vielä n. 13 min tai kunnes pannukakun pinta ja pohja on saanut kauniin värin.

2 Comments:

At 4/12/21 00:17, Anonymous Kirsi V said...

Myöhästyneet onnittelut Finlandia-ehdokkuuden johdosta, vaikka palkinto menikin musiikkiaiheelle tällä kertaa :) Aloitin kirjan lukemisen e-kirjapalvelussa, mutta sitten alkoi tuntua, että tämä on sellainen teos jota haluan selailla ihan oikeasta kirjasta, joten kävin ostamassa kirjakaupasta oman. Valtavan työn olet tehnyt tuon teoksen eteen, kiitos lukijana, yritän vähän säästellä sitä joulunpyhiksi luettavaksi :)

Ja niin, Valion ohjeella olen itsekin tehnyt pannukakkua viime aikoina :D

 
At 6/12/21 22:20, Blogger Rosmariini said...

Kiitos! <3 Kirjassa on kymmenen viime vuoden ruokatutkimukset koottuna yksien kansien sisään, eli onhan siinä tosiaan melkoisesti töitä tehtynä.

Herkullisia (historia)hetkiä ja hyvää joulunaikaa!

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails