maanantaina, syyskuuta 24, 2018

Sapporo Autumn FestHokkaidolla järjestetään runsaasti tapahtumia, joissa keskitytään syömiseen ja juomiseen. Yksi niistä on vuodesta 2008 asti järjestetty Sapporo Autumn Fest, jossa hokkaidolainen ruokatarjonta kootaan muutamaksi viikoksi Sapporon Odori Parkiin. (Odori Parkissa hyvänä maamerkkinä on täkäläinen Eiffel-torni eli Sapporo TV Tower.)

Sadonkorjuuhenkisen syysjuhlan oli tarkoitus käynnistyä tänä vuonna jo syyskuun 7. päivänä, mutta avajaiset lykkääntyivät viikolla 6. päivänä sattuneen maanjäristyksen takia. Kaikki järjestelyt vaikuttivat joka tapauksessa toimivan erinomaisesti, ja maisteltavaa riittää aina syyskuun viimeiseen päivään saakka.Kävimme alueella kahtena päivänä ja pääsimme maistamaan muun muassa tainnuttavan herkullista tikkukalaa, makoisia sipuli-lammasvartaita, mukavan rapeaa tempuraa sekä juustolla päällystettyä grillattua sientä.Mukana on ruoantuottajien lisäksi myös paikallisia panimoita, ja esimerkiksi hokkaidolaisella Seicomart-kauppaketjulla oli festareilla ihan oma viininmaistelukojunsa, jossa pystyi maistelemaan ainakin Seicomartin espanjalaisia ja ranskalaisia viinejä. (Toim. huom. Täkäläiset ovat hyvin toiveikkaita, josko EU:n ja Japanin välinen vapaakauppasopimus toisi tänne lähitulevaisuudessa entistä runsaammin eurooppalaisia viinejä ja juustoja.)

Japanista on yleensä vaikea löytää roskiksia, mutta näillä ruokafestareilla oli huolehdittu hyvin myös roskista ja niiden lajittelemisesta:Hokkaido on herkullisimmillaan juuri tähän aikaan vuodesta, joten jos joku suunnittelee matkaa tänne, niin suosittelen tätä ajankohtaa (ja toki vähän myös hanami-aikaa huhtikuun lopun tienoilla). Myös Hokkaidon ruska alkaa olla parin seuraavan viikon aikana parhaimmillaan.
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails