lauantaina, heinäkuuta 07, 2018

Hiilloksella paistetut sipulit



Tähän kesään on mahtunut harvinaisen monta yllättävää muuttujaa. Emme ole vielä päässeet avaamaan edes grillikautta, joten pitää fiilistellä yhden kuvan verran viime kesän kokkauksia.

Kyseessä on Jamie Purviancen hiiligrillaamisen klassikko-ohje Melted Onions, johon löytyy ohjeistusta netistä sekä kirjoitetun reseptin että videon muodossa:

Hiillossipulit

6 suurta keskikokoista keltaista sipulia (kuorineen)
n. 50 g suolatonta voita
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
1 tl sherryetikkaa
1 rkl persiljaa hienonnettuna

Aseta sipulit kuorineen grilliin hiilien päälle. Sulje kansi ja kypsennä sipuleita, kunnes ne ovat pinnalta mustuneita ja sisältä hyvin pehmeitä. Tähän menee aikaa 1-1,5 tuntia sipulien koosta riippuen. Sipuleita voi välillä käännellä, esimerkiksi liiaksi mustuneet kohdat kannattaa kääntää poispäin hiilloksesta.
Poimi pihtien avulla sipulit pois grillistä ja anna niiden jäähtyä. Puolita sen jälkeen sipulit, ota pois mustuneet kuoret sekä ehkä hiukan myös sipulin ulointa osaa.
Asettele puolitetut sipulit alumiinivuoalle yhdessä kuutioidun voin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita vuoka grilliin. Kun sipulit ovat karamellisoituneet, roiskuttele niihin hiukan etikkaa ja ripottele pinnalle persiljaa. Tarjoile grillatun ruuan lisukkeena.




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails