lauantaina, elokuuta 04, 2018

Kesän paras BBQ-kastike



Kuten edellisessä postauksessa mainitsin, kesäloma ei sujunut tänä vuonna ollenkaan suunnitellulla tavalla. Lopulta pääsimme kuitenkin viimein käynnistämään grillikauden. Järjestimme myös perinteeksi muodostuneen talkoopäivän (vanhalla maatilalla riittää aina tekemistä muillekin), jolloin pääsin maistamaan myös tämän kesän parasta BBQ-kastiketta.

BBQ-kastike oli siskoni Kiusauksessa-blogista talteen ottama luottoresepti. Kun päätimme tehdä talkoisiin hodaribuffan, hän kaiveli ohjeen esiin ja huolehti vielä kokkaamisestakin:

Olikin aika täydellinen hetki, kun koko päivän helteessä talkoiltuani ja vielä viimeisiä kottikärrykuormia illalla kuskatessani keittiön ikkunasta alkoi kantautua BBQ-kastikkeen yltiöherkullinen tuoksu. Maku oli vielä parempi: Teki melkein mieli itkeä onnesta, kun pääsin tomaattista soosia ensimmäisen hodarin välissä maistamaan.

Mahtava barbecuekastike

200 g paseerattua tomaattia
4 valkosipulinkynttä
3/4 dl fariinisokeria
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl nestesavua (liquid smoke)
1 tl chilihiutaleita
3/4 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen kuplien ilman kantta noin 10 minuuttia, kunnes seos on sakeutunut.

Muutama huomio:

-Hodaribuffan järjestäminen on nykyään aika helppoa, kun erilaisia hyvälaatuisia nakkeja on kauppojen valikoimissa vaikka millä mitalla. Myös sämpylävalikoima on parantunut.

-Hodaribuffaa emme ehtineet taaskaan talkookiireiden keskellä kuvata. Postauksen kuva on otettu vihoviimeisestä jääkaappiin jemmatusta jämänakista ja -sämpylästä.

-Kastikkeen jämät toimivat seuraavana päivänä oikein hyvin kukkakaaliwingsien mausteena.



2 Comments:

At 9/8/18 20:23, Blogger Virpi said...

Hodaribuffa on muutenkin ihan loistava idea kun pitää ruokkia isompaa porukkaa eikä kenellekään ole aikaa seistä koko päivää keittiössä valmistelemassa. Lisukkeilla ja nakkien valinnalla saa aina variaatiotakin aikaan, joten hodareihin ei pääse edes kyllästymään :)

 
At 13/8/18 13:37, Blogger Rosmariini said...

Olisipa muuten mahtava nähdä, mitä kaikkea lisukkeita Sinä saisit aikaiseksi. Veikkaan, että loihtisit hetkessä buffan täyteen kaikkea maistuvaa. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails