sunnuntaina, marraskuuta 06, 2016

BataattisalaattiMinulle käy aika usein niin, että jokin tietty raaka-aine juuttuu kokkailulistalle pitemmäksi aikaa. Viime aikoina jauhantakeittiössä on tavattu paljon bataattia, joka ei perinteisesti ole ollut suosiossani juuri ollenkaan (tämän linkin päästä löytyvän bataattikeitonkin ohje on peräisin kavereittemme keittiöstä).

Elokuvien ja tv-sarjojen kanssa on vähän sama juttu: Viime aikoina on tuntunut siltä, että Anthony Hopkins on esiintynyt jauhantapajan valkokankaalla toistuvasti siitä huolimatta, ettemme ole erityisesti pyrkineet valikoimaan hänen töitään katselulistalle (Westworld-sarjaa olemme tosin katselleet ihan tarkoituksella).

Bataattiin palatakseni, viikko sitten bataattia tarjoiltiin meillä kukkakaalin kanssa salaatin joukossa:

Bataatti-kukkakaalisalaatti (ohje CountryLiving-lehdestä)

vajaa kilo bataattia, pitkittäisinä lohkoina
kukkakaali, nupuiksi paloiteltuna
7 rkl oliiviöljyä (kahdessa erässä)
suolaa
mustapippuria myllystä
3 rkl sherryviinietikkaa
erilaisia vihreitä salaatteja
vajaa pari desiä granaattiomenan siemeniä

Sekoita bataatit, kukkakaalit, 3 rkl oliiviöljyä, suola + pippuri ja levitä kasvikset korkeareunaiselle pellille. Paahda 220-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia (kasviksia voi käännellä paistamisen aikana kertaalleen). Anna jäähtyä.
Sekoita kulhossa jäljellä oleva oliiviöljy, sherryviinietikka, suola ja pippuri. Lisää salaatinlehdet, granaattiomena sekä paahdetut kasvikset. Sekoita ainekset ja tarjoile heti.
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails