sunnuntaina, lokakuuta 09, 2016

Paahdetut perunatPastanjauhannan synttäreiden tienoille ajoittuvat perinteiset syysjuhlat vietettiin eilen, ja olipa taas hauska ilta. Uutena ruokatuttavuutena muun muassa sieni-pähkinäkeitto. Kokkailin itse iltaa varten muun muassa bataattiranskalaisia. Lopputulos ei ollut kovin vakuuttava (etenkin ensimmäinen pellillinen jäi melkoisen pehmeäksi), mutta jospa seuraavalla kokkailukerralla onnistuisin jo vähän paremmin. Jos jollakin on tiedossaan hyvä ohje, niin vihjaiskaa ihmeessä.

Pehmeistä bataattiranskalaisista tuli mieleen New York Timesin paahdettujen perunoiden ohje, jonka kanssa en ole myöskään saavuttanut kovin suurta menestystä. Etenkin ohjeistettu öljyn määrä on mielestäni aivan liian suuri, joten en tiedä, onko reseptissä kenties tavoiteltu jonkinsorttista puolittaista uppopaistamista. Perunoiden paahtaminen on joka tapauksessa mukavaa puuhaa ja mukavaa vaihtelua uunijuuresten paahtamiselle, mutta tätä ohjetta kannattaa kenties hiukan soveltaa:


Italian Roast Potatoes

reilu kilo perunoita, kuorittuina ja lohkottuina
12 valkosipulinkynttä, kuorittuna
2 tl kuivattua oreganoa
1,2 dl oliiviöljyä (vähempikin riittää)
suolaa

Kuumenna uuni 220 asteeseen. Yhdistä pannulle perunat, valkosipuli, oregano ja öljy. Sekoita perunoita niin, että niihin tulee tasaisesti öljyä. Levitä perunat pannulle tasaisesti. Aseta pannu uuniin ja paahda niin pitkään, että perunat ovat sopivan kypsiä ja rapeita (ja saavat kullanruskeaa väriä). Valmista pitäisi tulla noin 40 minuutissa, mutta alkuperäinen ohje suosittaa jopa tunninkin paistoaikaa (suosittelen itse vilkuilemaan uuniin aina välillä). Ota pannu pois uunista ja siirrä perunat ja valkosipulit tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle suolaa.

4 Comments:

At 10/10/16 14:27, Blogger Virpi said...

Juhlista iso kiitos isäntäväelle! Ja tietysti mitä parhaista rääppiäis-maailmanparannussessioista vielä eilen :)

 
At 10/10/16 18:11, Blogger Rosmariini said...

Kiitokset ovat kokonaan meidän puolellamme. Ylellistä herätä sunnuntaihin, kun tarjolla oli valmista aamupalaa ja hyvää seuraa.

 
At 10/10/16 19:19, Blogger Päivi / Kokkeillaan said...

Vaikka paahdetut perunat ovat huippuhyviä, on yhteinen illanvietto vielä huipumpaa :) Kiitos!

On kyllä reilu öljymäärä tuossa ohjeessa. Minä olen pärjännyt vähemmällä...

 
At 30/10/16 03:43, Anonymous Anonyymi said...

Oli muuten erityisen mukavat kekkerit jälleen, kiitokset niistä - erityisesti pastanjauhaja.hosteille mutta myös kaikille muille mukanaolleille! T. sienipähkinätyypit.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails