sunnuntaina, joulukuuta 27, 2015

Lemon possetJouluna täytyy päästä syömään aina tiettyjä ruokia. Kinkkua, lanttulaatikkoa, punajuuripaistosta, porkkanalantteja, graavattua lohta ja katajasilakkaa. Joka vuosi on kuitenkin hauska päästä kokeilemaan myös jotain kokonaan uutta.

Tänä vuonna jouluruokasuunnitteluun oli harmillisen vähän aikaa, kun sijoitimme pienen lomareissun kalenteriin juuri joulun alle muutenkin kiireiseen ajankohtaan. Ennätin kuitenkin selailla netin jouluruokasivustoja jonkin verran ja hoksata, että lemon posset (tai kotoisemmin sitruunavanukas) on monien mielestä myös oivallinen joulujälkiruoka. Päätin tehdä sitä myös itse, ja oikein mainiosti se toimikin.

Ohjeen otin luontevasti Peruspöperöä-blogista, koska olen syönyt kyseistä jälkiruokaa samaisella ohjeistuksella tehtynä joskus aiemminkin:

Lemon posset (8 annosta)

6,6 dl laktoositonta kuohukermaa
2 dl sokeria
1,5 dl sitruunamehua (3,5 isohkon sitruunan mehut)
marjoja koristeluun

Purista sitruunoista mehut kulhoon. Mittaa välillä, jotta saat oikean määrän.
Kaada kattilaan kerma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi jatkuvasti sekoittaen. Laske lämpötilaa ja keittele edelleen sekoittaen noin 2 minuuttia.
Ota kattila pois liedeltä ja kaada sitruunamehu joukkoon siivilän lävitse. Sekoita hyvin. Kermaseos on helpompi kaataa tarjoiluastioihin, jos kaadat sen ensin kannuun.
Kaada siis seos tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin hyytymään ainakin neljäksi tunniksi, yön ylikään ei haittaa mitään.

Reissussa pääsin maistamaan myös luumujäätelöä, josta niin ikään olisi saanut mainion jouluisan jälkiruoan. Ehkäpä sitä voisi tehdä vielä tulevina välipäivinä.

2 Comments:

At 30/12/15 23:48, Blogger Virpi said...

Ooh! Tämä on kyllä hyvää. Kiva että jaksoit kaivaa mun blogin esille pölykasasta :)

 
At 31/12/15 11:45, Blogger Rosmariini said...

Haha, minä onneksi tykkään kaikesta vanhasta ja pölyisestä. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails