lauantaina, joulukuuta 20, 2014

Mangochutney ja leivät kalkkunapaistin tähteistä (rusinavaroitus)Taannoisesta kalkkunapaistista ei jäänyt paljon tähteitä, kun ruokailijoita oli niin paljon, mutta muutamiin kalkkunaleipiin sentään oli aineksia.

Pidän paljon perinteisestä kalkkunan ja karpalon yhdistelmästä, mutta tällä kertaa teki mieli jotain uutta. Reseptien etsiskelyn jälkeen päädyin tänne, ja päätin laittaa leipien väliin paitsi kalkkunaa myös punasipulia, rucolaa ja mangochutneytä.

Mangochutney

2 sipulia, hienonnettuna
5 mangoa, kuorittuna ja kuutioituna
3 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1,8 dl valkoviinietikkaa
2,4 dl ruskeaa sokeria
1/2 tl jauhettua neilikkaa (laitoin vähän vähemmän)
2,4 dl rusinoita (laitoin vähän vähemmän)

Yhdistä kaikki annokset laakeahkoon kattilaan. Jos tarpeen, lisää hiukan vettä. Kiehauta ja pienennä sitten lämpöä niin, että seos kuitenkin kuplii ja ainekset alkavat pehmentyä. Sekoittele usein ja painele mangopaloja puisella kauhalla lyttyyn niin pitkään, että chutney on sopivan paksua ja koostumukseltaan chutneymaista. Aikaa menee noin 40 minuutin verran. Purkita puhdistettuihin purkkeihin.

Seuraavalla kerralla voisin tehdä mangochutneystä vähän intialaisemman version.

Nyt ennen joulua voisin kuitenkin keitellä vaikka jonkinlaista chilihilloa. Nyt kun kerran säilömisen makuun pääsin.2 Comments:

At 21/12/14 08:45, Blogger Hannele said...

No joo! Tuommoista leipää söisin minäkin mielelläni. Mango <3

 
At 21/12/14 09:30, Blogger Rosmariini said...

Minä hoksasin, etten ole käyttänyt mangoa kokkailussa oikein ikinä. Reseptiarkiston perusteella sitä voisi laittaa pirun hyvään vuohenjuustosalaattiin, mutta en ole näköjään laittanut.

Olisi voinut luulla, että joskus olisin tehnyt esim. jotain mangolassia, kun olen kuitenkin pyytänyt ihmisiä syömään intialaista ruokaa, mutta ei - näköjään olen keskittynyt aina vähän tomaattisempiin ruokaohjeisiin.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails