torstaina, kesäkuuta 28, 2012

Marinoitu kreikkalainen salaatti ja matkasuunnitelmia


Tervehdys pakkauspuuhien keskeltä. Parin viikon työreissu kutsuu, ja sen jälkeen on vielä viikon verran puurtamista, mutta sitten jään pariksi viikoksi lomalle ja ehdin toivoakseni viettää vähän enemmän aikaa bloginkin äärellä.

Jottei postaus menisi aivan reseptittömäksi, naputtelen näkyville ohjeen kavereiden muutama viikko sitten tarjoilemiin marinoituihin kasviksiin, joista minun oli arveltu kovasti pitävän. Otinkin lisää vaikka kuinka montaa kertaa sekä näitä että marinoituja katkarapuja (molemmat tarjoiltiin vihreän salaattipedin päältä):
Marinoitu kreikkalainen salaatti (noin 2 litran purkki)

noin 200 g punaista paprikaa
noin 500 g kesäkurpitsaa
noin 300 g munakoisoa
8 helmi- tai ryvässipulia
200 g kirsikkatomaatteja
200 g fetajuustoa
1/2 ruukkua minttua
1/2 ruukkua oreganoa
3 sitruunan mehu
2 dl valkoviiniä
noin 3 dl rypsiöljyä
2 tl suolaa
2 tl sokeria

Pese ja puhdista kaikki kasvikset huolellisesti. Paloittele paprikat, kesäkurpitsat ja munakoiso reiluiksi paloiksi. Levitä ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.
Kuori ja puolita pienet sipulit. Puolita myös tomaatit ja kuutioi fetajuusto. Hienonna minttu ja oregano.
Lado jäähtyneitä kasviksia, sipuleita, tomaatteja, fetaa ja yrttejä isoon noin 2 litran säilykepurkkiin tai kahteen litran purkkiin kerroksittain.
Vispilöi kulhossa sitruunamehu, valkoviini, rypsiöljy, suola ja sokeri sekaisin. Kaada liemi purkkiin ainesten päälle. Sulje purkki ja kääntele sitä pari kertaa ylösalaisin.
Laita purkki jääkaappiin ja anna marinoitua kahdesta kolmeen vuorokautta ennen nauttimista.
Ohjeen kaverini oli bongannut kampaajalla selailemastaan Kauneus&Terveys-lehdestä. Kauan eläköön kampaajakäynnit! Minulla on jemmassa ohje myös saman lehden marinoituihin katkarapuihin.

Missä naistenlehdessä mahtaa olla parhaat ruokaohjeet? (Minä en tilaa naistenlehtiä kotiini, mutta kampaajalla luen yleensä Annaa.)

--
Pssst. Jos jollakulla sattuu olemaan hyviä ruokavinkkejä Pohjois-Saksaan, niin antakaahan palaa. Tarkoituksena olisi ruokailla ainakin perinteikkäässä Schiffergesellschaftissa. Siitä onkin aikaa, kun olen viimeksi ollut reissussa tai edes syönyt kunnolla ravintolassa.

13 Comments:

At 28/6/12 22:12, Blogger Virpi said...

Hyvää matkaa ja koeta muistaa nauttia siellä, ettei mene pelkäksi puurtamiseksi! Nähdään sitten taas, kun tuut <3

 
At 28/6/12 22:27, Blogger Merituuli said...

Hauskaa matkaa! Menetkö Bremeniin? Schlaachtella hyviä paikkoja!

Minusta hyviä reseptejä on ET:ssä. Olen aprikoinut sen johtuvan siitä, että eläkeläiset (tai sen henkiset) ovat ehtineet kokata niin monenlaista, että resepteihin tuodaan kivaa uutta twistiä. Ja silti ne ovat ihan kotikutoista kamaa.

 
At 28/6/12 22:59, Blogger Tusla said...

Olivia-lehti on mun suosikki naistenlehtien reseptien suhteen.

Hauskaa matkaa, omat Saksan-kokemukseno rajoittuvat lähinnä Moselin ja Reinin rannoille.

 
At 28/6/12 23:36, Blogger Rosmariini said...

Kiitos toivotuksista!

Merituuli: Lyypekki - Hampuri -linjalla enemmän, mutta Bremeniinkin voisi tehdä retken, jos ehtii! Sinne ei kamalan pitkä matka näyttänyt olevan.

Hmmm, eläkeläisillä on tosiaan aikaa ja kiinnostusta kokeilla kaikenlaista (minullakin on lähipiirissä yksi semmoinen ruokaintoilija <3).

 
At 28/6/12 23:56, Blogger Rosmariini said...

(huh, kuinka paljon typoja)

 
At 29/6/12 04:30, Anonymous Jenni said...

Parhaat reseptit olivat pitkään Kotivinkissä, mutta sitten loistava ruokatoimittaja Ari Malmberg siirtyi muihin hommiin. Nykyään menisin itsekin tuohon Olivia/Trendi-linjalle, koska niissä on usein kokeilevaa ja kasvispainotteista.

 
At 29/6/12 12:50, Blogger Eve said...

Kodin Kuvalehdessä on ehdottomasti parhaat ruokaohjeet! Mulle se menee ihan ruokalehdestä!! Todella paljon ja toimivia reseptejä, monet suosikeistani ovat juuri tuosta lehdestä.

 
At 29/6/12 21:47, Blogger Hannele said...

Olivia ja Kodinkuvalehti on minunkin suosikkeja. Ja Etiketti, mutta se ei taida olla naistenlehti:)

 
At 30/6/12 17:52, Blogger eee said...

Voi kun kiva että teillä oli tämä Teresa Välimäen resepti! Minäkin nimittäin luin sen kampaajalla ja ajattelin että tuota pitää kokeilla. Kävi vaan niin että kun sen jälkeen kiertelin vielä kaupoissa niin kotiin päästyäni en muistanut reseptistä enää kuin muutaman aineksen...

 
At 6/7/12 07:08, Anonymous Anonyymi said...

Vinkkinä kampaajakäynneille: nappaa reseptistä kuva kännykällä!

 
At 12/7/12 20:37, Anonymous Anonyymi said...

Varmaan jo liian myöhäistä, mutta Hampurissa suosittelen ravintola Nil (kv-keittiö) http://www.restaurant-nil.de/ tai ranskalaista La Mirabelle http://www.la-mirabelle-hamburg.de/.

 
At 20/7/12 15:23, Blogger Rosmariini said...

Kiitosta kommenteista! Kodin kuvalehdestä löysin joskus aiempina vuosina monia suosikkireseptejä, että hyvä, jos linja on pitänyt.

eee: Ai tämä on Teresan resepti. Jostain arkistojen uumenista löytyvä lämmin tomaatti-fetasalaatti taisi myös olla hänen kehitelmäänsä. <3

Anonyymi: Pitäisikin perustaa tänne pieni niksinurkka!

Anonyymi2: EIköhän työ vie tuonne suunnalle toistamiseenkin, että seuraavalla kerralla sitten!

 
At 16/11/18 17:15, Anonymous E-World Cooking said...

I like this dish and especially to learn from your article thanks to introducing this great dish. I made it my home and enjoy with my family, they also loved it Cajun Chicken Pasta

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails