perjantaina, marraskuuta 04, 2011

Facebook on ykkönen

Kävin katsastamassa kävijämittareitamme (vasen sivupalkki vaati nimittäin päivittämistä) ja kurkistin siinä samalla, miltä sivuilta Pastanjauhantaan on tultu viime aikoina eniten.

Listasin tällä kertaa mukaan myös keskustelupalstat:
  1. Facebook
  2. Blogilista
  3. Jauhantahakemisto
  4. Bloglovin
  5. Blogger
  6. Google (joka on aiemmin ollut aina ylivoimainen ykkönen?)
  7. makuhaku.fi
  8. Siskot kokkaa
  9. preppy casual
  10. Iltalehti.fi (siellä olleesta maininnasta on kyllä jo sata vuotta aikaa)
  11. Kaikki äitini reseptit
  12. Mimon ja Myyn menossa
  13. Saariston lapset
  14. lemmikkipalstat.net
  15. Sillä sipuli
  16. Lettupannu
  17. Salamatkustaja
  18. Keltaisessa keittiössä
  19. Suomi24-keskustelu
  20. Kaksplussan keskustelu
  21. Pieniä timantteja
  22. Hearts and Minds (oululainen blogituttavuus!)
  23. Kuukuppikunta (whoot?)
  24. Campasimpukka
  25. Kulinaristi
Kiitos kävijöistä kaikille (muillekin) linkittäjille!

(Kuvassa tomaattivuoka, joka ei odotusten vastaisesti maistunut yhtään miltään. Siitä huolimatta, että siinä oli puhvelimozzarellaakin mukana.)

14 Comments:

At 4/11/11 22:24, Blogger Sari - CampaSimpukka said...

Tuo Facebook on semmoinen mörkö minulle, eka kertaa olen harmitellut facebookittomuutta, kun en päässyt niitä makupareja äänestämään.

 
At 4/11/11 22:32, Blogger Mari Wee said...

Hei mutta mikäs se on tuo herkkuruoka tuossa postauksen kuvassa - tulin etsimään ruokaohjetta kuvan perusteella ja olikin vain kuivia tilastoja ;)

 
At 4/11/11 22:41, Blogger Rosmariini said...

Campasimpukka: Ja minä kun luulin olevani viimeinen muumio, kun siihen aikanaan liityin. :) En edelleenkään ole mitenkään erityisen innokas naamakirjailija, mutta on siinä rutkasti hyviäkin puolia.

Mariwee: Mietinkin, että pitäisikö panna tilastovaroitus päälle. Maltoin sentään olla listaamatta kävijälukuja ja käytettyjä selaimia. :)

Tomaattivuokaohje on Jamie's Italysta, mutta makua tuossa muonassa ei ollut ollenkaan. Siitä huolimatta, että siinä oli rutkasti tomaatteja ja mozzarellaa!

Onkohan tomaattien maku taas tälle vuodelle kadonnut. :(

Mutta toki voin virittää mukaan ohjeenkin, jos raati niin päättää.

 
At 4/11/11 23:06, Blogger Rosmariini said...

Käännöstyö käynnissä. :)

I ja O ovat näppiksessä vierekkäin. Vuokaruokaan ei siitä huolimatta tule "kahta sopulia, hienoksi pilkottuna".

 
At 4/11/11 23:32, Blogger Rosmariini said...

Jamien pasta al forno

1 sipuli, hienoksi pilkottuna
2 valkosipulinkynttä, ohuiksi siivuiksi leikattuna
1 tai 2 kuivattua chiliä, murennettuna
1,5 kg kypsiä tomaatteja tai 3 x 400g:n tölkkiä säilyketomaatteja
suuri kourallinen tuoreita basilikanlehtiä
(1 rkl punaviinietikkaa)
400g orrecchiette-kuivapastaa
4 suurta kourallista vastaraastettua parmesaania
3 x 150g:n mozzarellapalloa
merisuolaa, mustapippuria myllystä
oliiviöljyä

Laita uuni lämpenemään 200 C:hen ja iso kattila suolattua vettä kiehumaan. Kuumenna pannulla kunnon loraus oliiviöljyä ja paista sipulia, valkosipulia ja chiliä hissukseen 10 minuutin ajan miedolla lämmöllä. Älä paista niin kuumalla, että sipuli ottaisi väriä.

Jos käytät tuoreita tomaatteja, kalttaa ne: poista kannat terävällä veitsellä ja dippaa tomaatit kiehuvaan veteen 40 sekunniksi, kunnes kuori alkaa käpristyä irti. Nosta ne sitten reikäkauhalla kylmään veteen ja kuori. Kuoren pitäisi irrota kevyesti vetämällä.

Purista tomaattien sisus ulos ja pilko hedelmäliha rouheiksi paloiksi. Lisää palat (tai tölkkitomaatit, jos käytät niitä) paistetun sipulin sekaan ja kaada perään vielä pieni lasi vettä. Kiehauta ja anna hautua 20 minuuttia. Kaada keitos sen jälkeen tehosekoittimeen tai yleiskoneeseen ja aja tasaiseksi, löysäksi kastikkeeksi. Revi basilikanlehdet sekaan ja lisää suolaa, pippuria ja mahdollisesti pieni loraus punaviinietikkaa makusi mukaan. Kastiketta kannattaa tässä vaiheessa maistella ja säätää mausteiden määrä oman suun mukaan.

Kun kastike maistuu täydelliseltä, laita orrecchiette-pasta kiehuvaan veteen (jossa aiemmin mahdollisesti kalttasit tomaatit) ja keitä paketin ohjeen mukaan. Siivilöi pasta ja sekoita siihen puolet tomaattikastikkeesta ja kourallinen parmesaania.

Hiero sopivankokoisen uunivuoan pohja ja reunat oliiviöljyllä. Laita pohjalle kerros pastaa, päälle tomaattikastiketta ja kourallinen parmesaania sekä yksi mozzarella-pallo palasiksi revittynä. Toista tätä (pastaa-kastiketta-parmesaania-mozzarellaa), kunnes olet käyttänyt kaikki ainekset. Päällimmäiseksi on syytä jättää kunnon kerros juustoa.

Paista lopuksi 200 C:ssä 15 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea, rapea ja kupliva. Italialaiset ilmeisesti syövät tätä kylmähkönäkin, toisin kuin pastapohjaisia ruokia yleensä.

 
At 4/11/11 23:38, Anonymous Anonyymi said...

Ihania reseptejä on täältä löytynyt ja vardinkin Hirveä on kamala ikävä jälleen. Pari päivää sitten paistelin naudan maksapihvit ja puolen tunnin vedessä liotuksen jälkeen maistuivat aivan ihanilta sipulin ja kermaisen kastikkeen kera. Samoin olen jäänyt kaipaamaan teiltä kommenttia/omaa versiota Burgundinpadasta. (Viimeinen kielen mukanaan vienyt klassikko.)

T.Pastanjauhantaan sortunut

 
At 5/11/11 12:09, Anonymous Agatha said...

Campasimpukka, et kai tarkoittanut niitä Pauligin kisan makupareja? Kyllähän niitä ainakin pääsee äänestämään ilman naamakirjaakin:
http://makuparit.pauligcafe.fi/

 
At 5/11/11 13:40, Blogger Rosmariini said...

Anonyymi: Oi, kuinka herkulliselta kuulostaa tuo maksa.

Burgundinpadasta löytyy jonkinlaista postausta täältä.

Agatha: Minäkin luulin, että makuparikisa vaatii naamakirjatunnukset, mutta oivallista, jos niin ei ole.

(Muistelin just yhtenä päivänä lapsuusaikoja. Silloin kaikki tuommoiset äänestykset hoidettiin tyyliin postikortilla. :)

 
At 5/11/11 16:18, Blogger Sari - CampaSimpukka said...

Millä konstilla pääsee äänestämään ilman Facebookia sitä Paulig makuparia? Kokeilin saamani neuvon mukaan vaan ohittaa sen peukun ja laittaa sähköpostiosoitteeni, mutta ei äänestämäni ohjeen ääniluku muuttunut miksikään. Blondiini harmissaan:)

 
At 5/11/11 16:19, Blogger Sari - CampaSimpukka said...

Ai että nauroin tuota kahta pilkottua sopulia:)) Minun vakiotyponi on kirjoittaa paitsi-sanan tilalta paisti, mutta onhan ruoka aina mielessäni.

 
At 5/11/11 17:25, Blogger Rosmariini said...

No höh. Olisihan se hyvä, jos epänaamakirjailijatkin pääsisivät antamaan äänensä.

Äänensä voi muuten antaa useammallekin suosikilleen. ;)

 
At 6/11/11 12:59, Anonymous Agatha said...

Jaa, taisinkin olla väärässä sitten, silloin kun itse äänestin, laitoin vain sähköpostiosoitteeni siihen, enkä painellut mitään peukkuja, mutta en tajunnut katsoa muuttuiko äänimäärä miksikään.

Mutta muuten olen kyllä samaa mieltä tuosta facebookista, en tykkää yhtään että se liittyy joka paikkaan sivuston ulkopuolella ja keräävät tietoja missä muualla surffailet ja mainostavat sen mukaan facebookin puolella.

 
At 6/11/11 18:03, Blogger sansu said...

Hih, mäpäs oon linkkaillut teitä ahkerasti, kun oon päätynyt listallenne! Ihana blogi teillä onkin, ja useita kertoja Pastanjauhantaa on pelastanut minut klassisesta "mitä tänään syötäisiin" -pinteestä...! :) t. Sansu Hearst&Minds -blogista

 
At 10/11/11 09:18, Blogger Rosmariini said...

Sansu: Täytyy blogin muutenkin olla aika suosittu, jos sieltä noin paljon muualle klikkaillaan. Eli kiitokset superlinkityksestä! :)

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails