perjantaina, helmikuuta 05, 2010

Vuokaruokaa (kesäkurpitsan äärellä)

Jos mielii kokata itse suurimman osan syömistään sapuskoista, pitää jemmassa olla aika paljonkin nopean ruuanlaiton mahdollistavia reseptejä. Yksi äskettäinen löytöni on katkarapu-limepasta, jota on kokeiltu jo ainakin Leipovan Lunnin ja Kurpitsamoskan keittiöissä.

Tämänkertaisen vuokaruokaohjeen nappasin puolestaan uutuusblogista nimeltään Nooras söta o saltiga. Ajallisestihan toki tämänkin ohjeen toteuttamisessa hetki vierähtää, kun reseptiin sisältyy uunin käyttöä, mutta kauhan varressa ei tarvitse varsinaisesti hääriä kovinkaan pitkään (etenkään, kun tortellineja ei tarvitse tehdä itse).

Niin tai no. Tietenkin tässä kuluu huomattavasti enemmän aikaa kuin jonkin valmiin aterian lämmittämisessä. Onneksi minulla ei ollut tällä kertaa kiire minnekään:
Kesäkurpitsa-herkkusieni-tortellinivuoka

1 paketti eli 250 g tuoretortellineja
1 suuri tai 2 pientä kesäkurpitsaa
300 g herkkusieniä tai portobelloja
2 rkl sherryä
oliiviöljyä paistamiseen
1 dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
suolaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa

Päälle:
2 dl ruokakermaa (minulla oli reilun desin verran oikeaa kermaa)
1 kananmuna
parmesaanijuustoraastetta

Kuutioi kesäkurpitsa ja suikaloi sienet. Paista kesäkurpitsakuutiot ja sienisuikaleet oliiviöljyssä ja anna sienistä irtoavan nesteen haihtua kokonaan. Lisää sherry, mausta suolalla ja pippurilla ja anna hautua hetki.
Keitä tortellinit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta vesi pois. Lisää keitettyjen tortellinien joukkoon tilkka oliiviöljyä, jotta ne eivät tartu toisiinsa.
Laita uunivuoan pohjalle puolet kesäkurpitsa-sieniseoksesta ja lisää päälle puolet tortellineista, aurinkokuivatuista tomaateista ja basilikasilpusta. Tee toinen kerros samalla tavalla.
Sekoita ruokakerma ja kananmuna keskenään ja kaada tasaisesti vuokaan. Ripottele pinnalle parmesaanijuustoraastetta. Paista 200 C°:ssa noin puoli tuntia.
Tämä ruoka oli muuten hyvää. Ja tuoksui paistuessaankin harvinaisen hyvältä (olisiko mukaan roiskitussa sherryssä ollut sen salaisuus?).

Kesäkurpitsan ystävien kannattaa muistaa, että sitä lajia voi laittaa myös linssikeittoon. Itse ajattelin viritellä kyseisestä vihanneksesta seuraavalla kokkauskerralla kesäkurpitsapihvejä (minulla on nimittäin hallussani ohje, joka sisältää fetajuustoa).

10 Comments:

At 5/2/10 08:07, Blogger Virpi said...

Tässähän täytyy kohta alkaa lämmittelemään välejään kesäkurpitsan suuntaan, kun herkun kuuloisia kesäkurpitsareseptejä on nyt sattunut vastaan useampikin. Ehkäpä kymmenen vuotta on kypsyttänyt sekä minut että kesäkurpitsan (no kymmenenvuoden takainen kesäkurpitsa saattaisi tosin olla jo aika extreme-elämys), jotta voisimme aloittaa suhteemme uudelta pohjalta :)

 
At 5/2/10 08:59, Blogger Rosmariini said...

Toisaaltahan tuo kesäkurpitsan äärelle hakeutumattominen alkaa olla teikäläiselle jo aikamoinen tavaramerkki. Joten kannattaa harkita, ettet nyt ainakaan hakeudu sen kymmenen vuotta kypsyneen kesäkurpitsan äärelle =D.

 
At 5/2/10 11:56, Blogger Pätkä said...

Näyttää ihanalta!

 
At 5/2/10 12:16, Blogger Rosmariini said...

Pinta vaan pääsi vähän kärähtämään, kun laitoin juustoa niin säästeliäästi. (Tosin ei ne kärähtäneetkään kohdat tietenkään pahoja olleet.)

 
At 5/2/10 16:05, Anonymous Anonyymi said...

Oi, kuulostaa ihan todella hyvältä! Täytyy testata tätä itsekin. Mitä täytettä käyttämissäsi tortellineissa oli?

-Ulrika-

 
At 5/2/10 16:24, Blogger Jael said...

Tykkään kesäkurpitsasta,ja tämä kuulostaakin kivalta reseptiltä!

 
At 5/2/10 17:59, Blogger Rosmariini said...

Ulrika: Niissä taisi olla täytteenä ihan vaan juustoa.

Yaelian: Oli vaihteeksi vähän erilainen vuokaruoka.

 
At 8/2/10 21:18, Blogger Noora said...

Hei! Voi miten ihana juttu ja suuri kunnia uudelle bloggarille, kun kokkasitte tortellinivuokaani! Kiitos! :) Tervetuloa uudetkin lukijat blogiini.

 
At 8/2/10 21:39, Blogger Rosmariini said...

No eihän noin ihanan näköistä ruokaa voi olla kokkaamatta! :) Suuret kiitokset siis reseptistä.

 
At 25/2/10 12:35, Anonymous Salla said...

Innostuin tekemään tätä, tosin puoliksi modattuna. Paistettujen kesäkurpitsasiivujen joukkoon sekoitin säilyketölkkijämät: marinoituja valkosipulinkynsiä, fetakuutioitu ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Toiseksi täytteeksi keitin ruskeita linssejä ja sekoitin joukkoon papuja (liotan, keitän ja pakastan papuja käyttövalmiiksi annoksiksi paljon). Maustoin molemmat seokset maun mukaan. Laitoin nämä täytteet uunivuokaa "raidoiksi", päälle täräytin purkillisen kermaviiliä (olisin sekoittanut siihen munan, muttei ollutkaan yhtään munia kaapissa) ja ison kasan parmesaaniraastetta. Hyvää tuli! Tosin suolaa olisin voinut laittaa vähän vähemmän, kun parmesaani ja säilykejutut olivat itsessään jo aika suolaisia.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails