sunnuntaina, tammikuuta 17, 2010

Sre:n vieraana

Pastanjauhajien karvalakkilähetystö suuntasi viime perjantaina Helsinkiin, kun Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelma oli kutsunut koolle vuoden 2009 aikana kuukauden ruokablogi -palkittuja bloggaajia. Meillä oli kunnia saada tunnustus vuosi sitten tammikuussa.

Iltaan sisältyi tutustuminen Helsingin Sanomien ruokatoimitukseen (ja Sanomatalon tiloihin yleisestikin), käynti Eat&Joy Maatilatorilla sekä kaiken huipentumana vielä hilpeä illallinen Ravintola Lasipalatsissa. Ruoka oli laadittu sopivasti sesonkeja sekä suomalaisia raaka-aineita kunnioittaen. Tarjolla oli näin tammikuussa muun muassa blinejä, poroa, kuhaa sekä appelsiinista laadittuja jälkiruokia.


Illan mittaan kävi ilmi, että maa- ja metsätalousministeriössä työskentelee suomalaisen ruokakulttuurin puolesta harvinaisen hauskoja ihmisiä, jotka ovat oikeasti vilpittömän innostuneita viemään hyvän syömisen asiaa eteenpäin. Lisäksi he ovat kiinnostuneita suomalaisten ruokabloggaajien blogeista, mikä tietenkin kertoo kaikin puolin erinomaisesta arvostelukyvystä (heh heh).

Näiden toimijoiden ajatuksiin on mahdollista tutustua muun muassa blogeissa Puolivirallista ruokaa sekä Sanoja lautaselta.

(Lisäys: Hyviä raportteja Sre:n tilaisuudesta löytyy esimerkiksi elokuussa tunnustuksen saaneesta Kulutusjuhlasta sekä Kokkaavilta siskoilta.)


Illan parasta antia oli hyvien ruokapuheiden ja kaiken muun mukavan ohella tietenkin muiden bloggaajien tapaaminen. Siskot kokkaa -blogin kirjoittajiksi paljastui aivan hulvaton sisaruskaksikko, jonka kanssa nauroi väistämättä mahansa kipeäksi.

Illemmalla oli luvassa lisääkin laatuisaa ruokabloggaajaseuraa, ja pääsin jututtamaan ensimmäistä kertaa esimerkiksi Herkun & Koukun ihastuttavaa edustajistoa (jauhantatiimimme toinen osapuoli ehti nimetä kyseisen blogin jälleen kerran uudelleen... tällä kertaa se oli Torkku & Koukku).

Monet paikalle tulleet olivat pitkän työviikon uuvuttamina ymmärrettävistä syistä hieman väsyksissä. Hatunnosto ja halaus Ylimuuli Mukkelikselle sitkeästä mukana sinnittelystä. Ehdin vaihtaa vähän kuulumisia myös Liemessä-Jennin kanssa ennen kuin velvollisuudet kutsuivat tuttavaamme toisaalle. Korianteri-Liinan ja Sorsanpaistajan kanssa toivon pääseväni jatkamaan juttua joskus vaikka täällä Oulussa. Muitakin oli menossa mukana: kaikkien kanssa ei valitettavasti vaan ehtinyt jutella juuri mitään.Kaikkein pisimpään iltaa jaksoivat juhlistaa Olutkellari Helsingissä kommentoija Emma (jonka ilahduttavat kuulumiset saivat aikaan runsaasti kylmiä väreitä), Ketun keittiön pariskunta (meikäläisellä oli kumpaisenkin kanssa harvinaisen paljon yhteisiä puheenaiheita), viiden tähden Äijä-Ari sekä tietenkin maailman mahtavinta seuraa tarjonneet Sillä sipulit.

Lauantaina teimme vielä uusintakäynnin maatilatorille, josta lähti mukaan muun muassa kovasti kehuttua Ahon vadelmajogurttia (harmi, ettei hoksattu pakata kotona lusikoita mukaan):


Kyyttö oli pakko jättää kylmäketjun katkeamisen pelossa kauppaan, mutta kyllä mekin sitä vielä joskus pääsemme (toivon mukaan) maistamaan. Luomutomaatteja ei tähän aikaan vuodesta ollut saatavilla (ruokasesongit olivat jälleen kerran kunniassa), mutta mukaan lähti muun muassa luomuvalkosipulia. Sekä tietenkin juomapuolta. Iltapuhteiksi hankituista oluista parhaiten maistui kuulemma pehmeä Malmgårdin Dinkel, jonka teossa kerrottiin käytetyn spelttiä.

Nyt olemme taas turvallisesti Oulussa kotilähiömme kätköissä. Täällä Perämeren rannikollakin on tapahtunut sillä välin vaikka mitä: kaupunkiin on avattu ihka oikea pannukakkuravintola, jossa monet tutut ovat kuulemma ehtineet vierailla jo viikonlopun aikana. Sinne siis mahdollisimman pian!

40 Comments:

At 17/1/10 19:25, Blogger Virpi said...

Itsekin kävin pannaripaikassa eilen, mukavalta vaikutti :) pitää käydä toistekin. Kun valiteltiin niitä mielenkiintoisten ei-ketjuloiden puutetta, niin heti tupsahti tämmöinen pannukakkuravintola huudeille, jee :)

 
At 17/1/10 19:29, Blogger Rosmariini said...

Olen aina vähän kadehtinut Tampereen mahtavaa vohvelikahvilaa, joten tuo on kyllä NIIN tervetullut uutuus.

Oliko hyvät pannarit?

 
At 17/1/10 20:55, Blogger Jytis said...

Torkku & Koukku, Herkku & Kurkku, you name it :) Oli tosi kiva tavata ja toivottavasti uutta miittinkiä puskee pian uudelleen!

 
At 17/1/10 21:01, Blogger Virpi said...

Kyllä mun ensikosketus pannareihin oli positiivinen. En odottanut ihmeitä, kun oli avajaispäivä ja kauhea ryysis. Ovat isoja, joten yksin tosiaan en jaksanut sekä suolaista (pekoni-juusto) että makeaa (suklaa) pannaria mahaani ahtaa. Kannattaa ehkä siis jakaa, jos haluaa maistella molempia :)

Tulee varmasti käytyä toistekin. Aukikin on viikonloppuisin puolilleöin, joten suolaista iltapalaa tuopposen ääressä voi tuollakin nauttia.

 
At 17/1/10 21:19, Blogger Merituuli said...

hmmm...kyllä sillä lisäsalamalla taitaa tosiaan OLLA oma merkityksensä ja ihan ok kuvia sillä Nikonilla saa ;).

suurkiitos mahtavasta seurasta. seuraavalla kerralla tiedetään että on ehkä turha hommata kahta hotellihuonetta tälle porukalle ;). tapaamisiin pian!

 
At 17/1/10 21:20, Blogger Merituuli said...

ja Jytikselle: Herkku & Peppu

 
At 17/1/10 21:31, Blogger Pippurimylly said...

Merituuli: joo, niillä harvoilla Nikoneilla, jotka on kannettu kaupan hyllyltä kotiin asti. Yksi hotellihuone menee ihan ok - kunhan on tilava vessa :) Kiitos vaan itsellenne seurasta ja meiningistä!

Jytis: oli kyllä kiva nähdä teidän jengiänne, leppoisaa porukkaa olette selvästi.

Virpi: pannaripaikka pitää koestaa ensi tilassa meidänkin. Siellä oli kuulemma ollut aivan järjettömät jonot avajaispäivänä.

 
At 17/1/10 21:41, Blogger Virpi said...

Joo, tunti piti oottaa sapuskaa muttei se haitannut kun oli seuraa ja oltiin varaudututtukin oottaan. Plus paikka tarjos sitten kahvia odotuksen ajaksi ja palvelu oli ystävällistä kiireestä huolimatta.

Sieltä ilmeisesti saa myös kotipakettiin. Eilen oli ruuhkaa niin eivät ottaneet puhelintilauksia, mutta käsitin että nekin onnistuvat jatkossa. Ihan kätevää!

 
At 17/1/10 21:42, Blogger Rosmariini said...

Herkku & peppu = rakkaalla lapsella on niin monta nimeä.

Lämpöisiä terveisiä vaan torkuttaja-Handepandelle.

(Nyt meikäläisen kaltaisten shokkiherääjien on hyvä kannattaa torkuttajia, koska toivon, että meillä siirrytään tosissaan unikäyränukkujiksi...)

 
At 17/1/10 21:48, Blogger Jytis said...

:) Hyvää unikäyrää! (mä meen nyt nukkumaan koska ihana maanantai-aamun shokkiherätys lähestyy..)

 
At 17/1/10 21:53, Blogger Rosmariini said...

Hyvää yötä. <3

Ja veikkaan, että meilläkin ensin unikäyräherätään ja sen jälkeen turvaudutaan torkkukytkimeen... eli kannattanee säätää itselle se aikainen shokkiherätys, että välttyy liian monelta peräkkäiseltä herätykseltä.

 
At 17/1/10 21:57, Blogger hanna said...

Täällä viritellään myös torkkukelloja parhaaseen iskuun aamuksi (unikäyräsysteemin hankkimista odotellessa...) Kiitos ihanaisesta seurastanne ja nukkukaahan makoisasti!

 
At 17/1/10 22:00, Blogger Pippurimylly said...

Hyvää yötä ja antoisia torkkuhetkiä!

Virpi, kotipakettipannari kuulostaa mahti-idealta :) Pakko kokeilla kyllä siinäkin muodossa.

 
At 17/1/10 22:05, Blogger Rosmariini said...

Kotipaketti kuulostaa hyvältä, mutta vielä mieluummin söisin pannukakkuni vaikka Virpin seurassa.

Hehei, blogimiitti pannukakkuravintolaan!

 
At 18/1/10 06:44, Blogger Nelle said...

Kiitos vielä seurasta meidänkin puolestamme! Oli ihan huippuhauskaa koko illan :)

Uusien ihmisten tapaaminen on aina vähän jännää ja sitä mukavampaa oli kun saimme kaikki nauraa retkottaa ihan sielumme kyllyydestä. :) Toivottavasti uusintaa seuraa myöhemmin:)

 
At 18/1/10 08:15, Blogger Virpi said...

Blogimiittiä pannariravintolassa kannatetaan! :)

 
At 18/1/10 08:31, Blogger Jael said...

Kauniita kuvia! Tosi mukavalta ja herkulliselta kuulostaa tuo bloggarien tapaaminen.

 
At 18/1/10 08:40, Anonymous Emma said...

Ihan mahtavaa oli nähdä teitä taas!

Onneksi en tänä aamuna muistanut torkuttelun mahdollisuutta, olisin saattanut sortua... ihanan leppoisan viikonlopun jälkeen maanantaishokki oli sitäkin kamalampi (Jytikselle kaikki sympatia...!)

 
At 18/1/10 09:40, Blogger Rosmariini said...

Nelle: Jotenkin veikkaan, että teillä / teidän seurassanne olevilla ihmisillä on aika useinkin hauskaa. :)

Virpi: Pannukakkuilusta voisi saada sopivan varasuunnitelman jo seuraavalle kohtaamiskerralle.

Yaelian: Oli kyllä kiva nähdä etelän porukkaakin pitkästä aikaa. Ja herkullista oli myös, vaikka blini ei mitään ihmeempiä elämyksiä tarjonnutkaan. Kaikkein parasta oli jälkiruokana toiminut veriappelsiinisorbetti, pitänee kokeilla semmoisen tekemistä itsekin.

Emma: Oli kyllä mahtavaa, niin kuin aina. Ja tällä kertaa oli vielä erityisen ihanaa, kun kuulumiset olivat niin mukavia.

Viikonloppua olisi voinut kyllä hyvin jatkaa vielä parilla päivällä...

 
At 18/1/10 18:10, Blogger Merituuli said...

ja niin muuten...meillä on kyytön entteriä muualta hankittuna pakkasessa, joten tervetuloa grillaamaan! :)

 
At 18/1/10 19:51, Blogger Rosmariini said...

Mepä lähdetään täältä tulemaan. :P (Mieli kyllä tekis ihan tosissaan!)

 
At 18/1/10 20:11, Blogger Rauna said...

Olipa todella hauska tavata. Jos tai siis kun meinaatte taas tänne etelään lähteä, ilmoitelkaa ajoissa ja laitetaan taas kunnon bileet pystyyn. Ehkä ensi kerralla kokkaillen? :)

 
At 18/1/10 20:44, Blogger Rosmariini said...

Kokkaillen ilman muuta! Päivämääränhän voisi sopia periaatteessa vaikka saman tien (esim. joskus huhtikuun puolenvälin paikkeilla voisi olla aika kiva tulla kurkkaamaan Helsingin kevättä), niin voisi sitten ruveta pikkuhiljaa järkkäileen.

Niin ja oli mahdottoman mukava tavata!

 
At 18/1/10 21:12, Blogger Meri, Helsinki said...

Halaus! <3

 
At 18/1/10 22:23, Blogger Virpi said...

Jospa tosiaan ajoissa rupeaisi järkkäileen, niin ois mahdollista itselläkin ajoittaa vapaata ja taloudellisia puitteita päästä mukaan etelän rientoihin! :)

 
At 18/1/10 23:01, Blogger Rosmariini said...

Ylimuuli: Vai vedetäänkö taas tupla(halaukse)na? <3 <3

Virpi: Pistin just sähköpostia aiheesta oululaisille + juhlanuori-Raunalle. Eli nyt vaan ajoittamaan!

 
At 19/1/10 02:24, Blogger Elsa said...

Pannariravintolasta pika-arviota :)

Otin Virpin kanssa saman pekoni-juustojutun (istuttiinkohan me muuten viereisissä pöydissä...) ja suklaa-mansikka-jätskipannarin. Suolanen hyvä, makea todella överi. Suklaata n.100g, mansikoita 3dl, 2 palloa jädeä JA kermavaahtokuppi viereen. Sanomattakin selvää, ettei pannari paljon makeuden alta maistunut, mutta hyväähän se oli joka tapauksessa!

 
At 19/1/10 09:06, Blogger Rosmariini said...

Ooh, aikamoinen annos! Onneksi sitä kermavaahtoa ei sentään ollut kokonaisuudessaan kipattu koko komeuden jatkoksi. :)

Suuret kiitokset pannariarviosta!

 
At 19/1/10 09:28, Blogger Virpi said...

Elsa: me oltiin alakerrassa nurkkapöydässä isommalla porukalla lauantaina puoli kahden jälkeen ja viivyttiin paikalla kai reilusti yli kolmeen, että kyllä ollaan voitu olla vierekkäisissä pöydissä :)

Ne jätskiannokset oli tosiaan övereitä, kun kaveritkin niitä ottivat, mutta jätski oli silti raikkaampaa kuin se pelkkä loputon suklaa+kermavaahto joka siinä suklaapannarissani oli. Ens kerran otan varmasti jäätelöversion, esim. lakkajäätelö kiinnostaisi :)

Rosmis: meenpä katteleen siis sähköpostia seuraavaksi!

 
At 19/1/10 10:11, Anonymous emma said...

Uutta tapaamista kannatan lämpimisti mutta sattuneesta syystä vähän vastustan tuota huhtikuun puolta väliä... :)

 
At 19/1/10 10:22, Blogger Rosmariini said...

Kuinka pitkään te meinaatte juhlistaa? :) Onko 17. ja 24. päiväkin pois laskuista?

 
At 19/1/10 23:07, Blogger Merituuli said...

tuli muuten vielä mieleen PMP:n sivuilta Maatiaistorilta löytyy kyyttö- ja maatiaistoimijoita yleensä. Ties vaikka kodin läheltäkin löytyisi jotain.

http://www.kiehuu.fi/maatiaistori

 
At 20/1/10 00:17, Blogger Rosmariini said...

Pitääpä käydä kurkkimassa.

Kyyttöähän kasvatetaan kai Kainuussa, joka on käytännössä ihan tässä meidän naapurissa! (ainakin Oulun kauppahallissa on aika paljonkin kainuulaisia tuotteita)

 
At 20/1/10 00:20, Blogger Rosmariini said...

...ja näyttääpä noita olevan lähempänäkin.

Kiitos vinkistä! (siitä huolimatta voitais tulla teille jolloinkin grillaamaan;)

 
At 20/1/10 08:15, Blogger Virpi said...

Mää oon haaveillut ylipäätään lähilihan tilaamisesta, mutten oo saanut aikaiseksi. Noita lähi/luomuruokapiirejäkin ois tässä ihan nurkillakin, mutta kanssaeläjän mielestä niissä TÄYTYY olla jotain epäilyttävää, joten mun pitäis ensin vakuuttaa se omatoimisen ruoanhankinnan moraalisista ja taloudellisista hyödyistä että pääsisin ihan konkreettisiin ostohommiin :)

 
At 20/1/10 11:48, Blogger Rosmariini said...

Kääk, missä nurkilla? Olisi kiva päästä mukaan rinkeilemään!

Tuohon asiaan pitäisi kyllä perehtyä tarkemmin, etenkin kun näin talviaikaan ei tule kovin usein käytyä hallissa & torilla.

Mainitsitko muuten jossain siitä teatteri-illan onnistumisesta? Ihan niin kuin olisin jossain nähnyt ohimennen siihen liittyvän viestin, mutta nyt en löydä semmoista mistään (näitä viestimiä alkaa olla niin paljon, kun on kaiken maailman naamakirjat ja kommenttilootat käytössä). Tai sitten näin viime yönä semmoista unta. :)

 
At 20/1/10 14:48, Blogger Virpi said...

Ruokapiireistä oli syksyllä Kalevassa juttua: http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=818544

Eli esim. Puokkarilla on yksi ruokapiiri ja Kuusiluodossa se meikäläistä lähellä oleva. Netistä löytynee lisää tietoa :)

Ja hmm, siis vastasin silloin facebookissa että voin hoitaa liput teille ja itselleni sinne näytökseen josta oli puhetta. Noudan sellaiset, kunhan tulevat myyntiin :) eli siis mun puolesta onnistuu kuten oli suunniteltukin!

 
At 20/1/10 14:50, Blogger Virpi said...

Oho aina unohdan tehdä linkin silleen hienosti ja oikein. Mutta jospa tuo tuosta pastettamallakin onnistuisi löytää! Jos ei niin, verkkokalevan arkistohaulla löytyy kun pistää hakusanaksi ruokapiiri*

 
At 20/1/10 15:20, Blogger Rosmariini said...

Jaahas, no sitten se viesti oli kyllä unta, kun luulin että sain sen eilen illalla. :) Ei selvästi kannattaisi mennä netistä suoraan nukkumaan, jos alitajunta jatkaa siellä vielä viestien & kommenttien vaihtamista.

Mutta siis meidänkin osalta suunnitelmat on ilman muuta ennallaan.

Kiitokset linkistä, se vaikuttaa ainakin ihan todelliselta. :D

 
At 21/1/10 09:19, Blogger Merituuli said...

juu, toi linkki ja meille grillamaan tulo ei siis mitenkään ollut tarkoitettu sulkemaan toisiaan pois :). lämpimästi tervetuloa edeleen!

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails