maanantaina, elokuuta 24, 2009

Mustikkamojito

Kuten aiemmin todettu, Jauhantapajassa ollaan melkoisia mojito-faneja: maukasta, mehukasta ja tuoreesta mintusta tehtynä oikeinkin raikasta juotavaa varsinkin lämpimiin keleihin.

Viritimme perinteistä mojitoa sen verran havumetsän huminan suuntaan, että lisäsimme heti alkuvaiheessa lasiin mintun, sokerin ja limelohkojen kaveriksi noin puoli kourallista mustikoita. Survottaessa näitä sekaisin särkyy suurin osa mustikoista ja lasin pohjalle muodostuu tumman sinipunainen, sokerinen kerros.

Kun lasin lopuksi (jäiden ja rommin lisäämisen jälkeen) täyttää soodavedellä, sokerinen mustikkamehu jää suurelta osin pohjalle ja lasiin muodostuu kaunis väriliuku hieman tequila sunrisen tyyliin. Muutaman mustikan voi pudottaa sekaan myös juomaa koristamaan.

19 Comments:

At 25/8/09 02:25, Blogger Annimaria said...

WAU!!!! Tama lahtee heti kokeiluun, kunhan loydan mustikoita jostain. Kuulostaa varsin taavaalliselta.

 
At 25/8/09 02:26, Blogger Annimaria said...

Taivaalliselta, piti sanomani. Taisin olla hiukan turhan innoissani tasta innovaatiosta.

 
At 25/8/09 09:07, Blogger Rosmariini said...

Ei tämä ihan meidän oma keksintömme ole. Blueberry mojitoja saa esim. Amarillosta, joten sieltä se idea sitten lähti. :)

Netistä löytyy aiheesta ainakin yksi opetusvideokin (en tosin suosittele mojitoon tummaa rommia, kun se hallitsee makua ihan liikaa).

Mutta olipahan vaan väriliukuineen harvinaisen kaunis juoma.

 
At 25/8/09 10:52, Anonymous Anonyymi said...

Makukysymys tämäkin. Itse suosin kourallista minttua, puolikasta limeä, raakaruokosokeria ja ehdottomasti tummaa rommia. =P

 
At 25/8/09 11:48, Blogger Virpi said...

Uuh! Näyttää aivan ihanalta. Pakko ehkä testata tämäkin, vielä kun tässä lomaakin on muutama päivä jäljellä ja noita tavallisia mojitoja on tullut lipitettyä aika monena iltana ainakin yksin kappalein :)

 
At 25/8/09 13:05, Blogger Ketsuppi said...

Aika hyvä! :) Nyt tiijän, mitä niille anopin tuomille mustikoille teen!

 
At 25/8/09 14:33, Blogger La fille du vent said...

Tätä täytyy kokeilla! Mojitot ovat myös minun makuun.

 
At 25/8/09 16:28, Blogger Eräs Saara said...

Vadelma toimii myös aivan loistavasti ja näyttää seksikkäältä.

 
At 25/8/09 20:23, Anonymous Anonyymi said...

Heippa! Taannoiseen (2,5 vuotta sitten tehtyyn) postaukseen koskien Rancilion Silviaa ja Rockya: ovatko pelittäneet hyvin? Suositteletteko kahvinistin ensikoneiksi kyseisiä laitteita, ja Rockya nimenomaan annostelijattomana, kuten lukuisilla kahvifoorumeillakin? Kamelin selkä on nyt katkeamassa, ja ensimmäinen oikea kahvikone hankinnassa piakkoin mutteripannun tilalle.

 
At 26/8/09 11:46, Blogger Pippurimylly said...

Anonyymi, kyllä on Silvia-Rocky -pariskunta pelannut ja voin suositella. Silvia on ilmeisesti hieman tarkempi jauhatuskarkeuden suhteen kuin esim. Gaggian vastaavan luokan keittimet eli myllyä saa opetella säätämään heti alusta lähtien - mutta pysyypä sitten tuntuma papuihin koko ajan. Höyrytyspuolella tuntuu myös paine riittävän ihan kelvolliseen maitovaahtoon.

Silvia on ymmärtääkseni yhä erittäin vertailukelpoinen tuossa yhden boilerin keitinten luokassa. Seuraava pykälä ylöspäin olisi jokin lämmönvaihtimellinen tai kaksiboilerinen laite, mutta niissä hyppää hinta jo taas helposti enemmän kuin tuplaksi. Merkittävin etu sellaisissa on, ettei tarvitse maitoa vaahdottaessa odotella boilerin lämpenemistä espressoshotin valmistamisen jälkeen. Sellaisilla voi vaahdottaa vaikka samaan aikaan, kun shotti valuu lasiin.

Annostelijaton versio Rockysta on varmasti parempi kotikäyttöön ja helpompi pitää puhtaana. Kahvia ei kannata jauhaa etukäteen, vaan aina juuri sen verran kuin kerralla menee. Annostelijasta on hyötyä lähinnä kahviloissa ym., joissa voi jauhaa useamman kupin verran säiliöön ja vetää sieltä sitten mitallisia espressoihin.

 
At 26/8/09 17:44, Anonymous Anonyymi said...

Kiitos vastauksesta! Minä ja mieheni olemme pitkäaikaisia bloginne lukijoita, mutta ensikertalaisia kommentoijia(tai kysymyshän tuo Silvia&Rocky-kommentointi oli). Teidän ja meidän makumielipiteet osuvat harvinaisen hyvin yksiin, ja bloginne onkin mielestämme paras ruokablogi, eikä pelkästään yhtenevistä mauista johtuen. Mielenkiintoisia ja kokeilun arvoisia ohjeita löytyy jo kunnioitettava määrä bloginne arkistosta. Myös matkajutut ovat tervetulleita lisiä blogissanne! Jatkakaa valitsemallanne tiellä :)

Terveisin kotikokkailijat Keski-Suomesta

 
At 26/8/09 22:45, Blogger Rosmariini said...

Näistä kommenteista tuli kyllä huvitus testata mojitoa vähän muunkinlaisilla marjoilla. Ja miksei yrteilläkin. (Vaikka perusmojiton ohje onkin toisaalta pyhä, niin joskus pieni vaihtelu ei tee ollenkaan pahaa.)

Niin ja tervehdys Keski-Suomeen minunkin puolestani: Tervetuloa vaan kommentoimaan useamminkin! <3

 
At 28/8/09 10:28, Anonymous Anonyymi said...

Hei..
Olen itse käynyt Turussa sellaisessa anniskeluravintolassa jossa Mojitoon laitettiin tuoretta basilikaa mintun sijaan, ja se oli kyllä yllättävän hyvää, joskin se ensin herätti minussa pieniä epäilyksiä. Mutta suosittelen testailemaan.

Myös olen kuullut että jos lakkaa löytyy niin olisi sekin kokeilemisen arvoista.

 
At 28/8/09 10:35, Blogger Rosmariini said...

Basilikaa pitää kyllä testata! Mietin itse alkuun rosmariinia, mutta sitä ei toisaalta saa ehkä oikein muusattua lasin pohjalle asiaankuuluvalla tavalla.

 
At 28/8/09 18:57, Blogger Virpi said...

Hmmm, mulla jäi piirakan teosta yli basilikaa ja tarkoituksena oli testata tänään noita mustikkamojitoja. Jos sit tekis yhden basilikaisenkin vaikka kokeeks :)

 
At 29/8/09 12:48, Blogger Rosmariini said...

Testasitko? Miten toimi? Me pääsemme vasta huomenna omien basilikapuskiemme ääreen, joten kokeilu taitaa mennä ensi viikonloppuun.

 
At 29/8/09 14:04, Blogger Virpi said...

No enhän mää sitte muistanu kokeilla, kun piti niitä mustikkamojitoja tehtailla vieraille :)

Että ehkä ens viikonloppuna itsekin sitten kenties paremmalla onnella, ellen tänään innostu vielä yömyssyksi moista tekemään. Karkoittaiskohan sellainen drinkki uhkaavasti nurkan takana vaanivan loppukesän flunssan?!

 
At 29/8/09 16:00, Blogger Rosmariini said...

Pitäisi kehitellä mojitosta myös jonkinlainen flunssankarkoitusversio. Jos vaikka puristaisi yrttien ja sitrusten lisäksi vähän valkosipulia sekaan. :D

Mutta kunpa et nyt sairastuisi!

 
At 30/8/09 17:26, Blogger Lila said...

Oi, näitä on pakko päästä kokeilemaan. Olen suuri mojito-fani! Olen muutenkin monta hyvää reseptiä teidän blogista löytänyt. Juuri lainasin paria reseptiä omaan blogiini, kiitos vain :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails