keskiviikkona, elokuuta 12, 2009

Jamie teki sen taas

Joka kerta päätän, etten enää koskaan lankea niihin uudelleen. Alastomat kokit vielä menivät, mutta muita ei tosissaan ole ollut tarkoituksena hankkia. Ja jo kuudennen kerran jouduin pyörtämään päätökseni ja ostamaan Jamie Oliverin tuoreimman keittokirjan.

Kyseessä oli tällä kertaa Cook with Jamie, joka oli ihanan paksu ja ainoastaan 17 euroa maksava. Ja siinä on erityisen houkuttelevia kasvisreseptejä, joista koukutuin etenkin kukkakaalin käyttöohjeisiin. Kirjassa todetaan, että monet tyytyvät kukkakaalin kanssa vain keittämiseen tai gratinointiin, vaikka kyseisestä kaalista voisi tehdä vaikka mitä muutakin. Kuvassa kaalia maustettuna ja paistettuna.

Kirjan jälkiruokaohjeet olen myös tarkastellut moneen otteeseen. Kaikkein houkuttelevin taitaa olla kookos-banaani-passionhedelmäpavlova. Peribrittiläinen Eton mess voisi myös olla hyvää, jos kohta näin suomalaisittain olisi ehkä luontevampi tehdä pappilan hätävaraa. Tosin siihen ei taida yleensä tulla marenkia, ja minulla on tällä erää päällä marenkivillitys.

Jauhantatoimitus huomauttaa myös, että kirjassa on kokoelma kalmariohjeita, mikäli aihepiiri sattuu ketään kiinnostamaan.

--
Äh. Kävin Jamie Oliverin sivuilla etsiskelemässä postaukseen sopivia linkkejä ja huomasin, että herraltahan on ehtinyt tulla huomaamattani taas vaikka minkälaisia uutuuksia. Ehkä tämän nenäreseptikirjan voisi sentään jättää väliin. Mutta missä ihmeen välissä se on muka Amerikkaankin ehtinyt?

8 Comments:

At 13/8/09 09:47, Blogger Jael said...

Jamie-poika kyllä ehtii joka paikkaan,vikkelä kun on ;-)
Kukkakaali onkin ihanaa paistettuna ja maustettuna,nam!

 
At 13/8/09 11:02, Blogger Rosmariini said...

Suosituimmilla julkkiskokeilla saattaa mennä helposti hiukan överiksi noiden keittokirjojen julkaiseminen (vaikka mikäpä se on julkaistessa kun jengi ostaa kaiken mahdollisen:) - samoin kuin näköjään myös ravintoloiden perustaminen.

Nuo kukkakaalit maistuivat lopulta aika sitruunaisilta. Olisivat olleet ehkä johonkin kala-annokseen omiaan. Kukkakaali on kyllä mukava kasvis (jota tulee edelleen käytettyä ihan liian harvoin!).

 
At 13/8/09 11:18, Anonymous Anonyymi said...

Pakko kysyä, mistä löysitte ko. kirjan tuohon hintaan! Yleensä Jamien kirjoista joutuu maksamaan täyden hinnan paikassa kuin paikassa.

Iina

 
At 13/8/09 11:25, Blogger Rosmariini said...

Siinä se oli Akateemisessa kirjakaupassa uutuuskeittokirjojen joukossa (mistä syystä erehdyin pitämään sitä hyvinkin tuoreena tapauksena).

Edullinen hinta saattaa hyvinkin johtua kirjan englanninkielisyydestä ja pehmeäkantisuudesta.

 
At 13/8/09 11:27, Anonymous Anonyymi said...

Kiitos! Taidankin käväistä siellä..

Iina

 
At 13/8/09 12:38, Anonymous Anonyymi said...

Tilasin kirjan Adlibriksestä 18,40 euroa (sisältää lähetyskulut). Minussa on kyllä joku pehmeä kohta Jamien kirjojen suhteen. Kiitokset blogista, sen seuraamista en sentään pidä heikkoutena. Hyviä vinkkejä olen saanut, epäkäytännöllisyydestäni huolimatta syötävääkin on syntynyt!t. Leena

 
At 13/8/09 20:21, Blogger La fille du vent said...

Minäkin lankesin tuon hinnan takia kyseiseen kirjaan, mutta en selvästikään turhaan. Toimii hyvänä inspiraationa.

Ihana tuttavuus on myös Jamien lehti Jamie magazine, joka on täynnä hyviä juttuja, reseptejä ja kuvia.

 
At 14/8/09 19:58, Blogger Rosmariini said...

Jamie magazinea olen lukenut ainoastaan ihan ensimmäisen lehden verran. Yksi tuttu toi sen joulun aikoihin Englannista. En ole hoksannut katsoakaan, olisiko lehteä saatavilla ihan täkäläisistäkin lehtihyllyistä.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails