perjantaina, kesäkuuta 05, 2009

Paholaisen hillo, toinen tuleminen

Varma kesän merkki on nähdä meikäläisen sulkeutuvan keittiöön kera tomaattimurskan, paprikan, chilin ja muiden paholaisen hilloon sisältyvien tarveaineiden. Kyseinen hillo nyt on vaan niin hyvää kaikenlaisten grillattujen juttujen kanssa, että sitä on pakko päästä tekemään tähän aikaan vuodesta.

Tosin tällä kertaa lopputulos oli meikäläisen makuun vähän turhan marmeladimainen. Kannattaisikohan seuraavalla kerralla kokeilla tavallista hillosokeria hillo-marmeladisokerin asemasta, mene ja tiedä.

Kirjoitusvireeni on näköjään tällä viikolla kokonaan kadoksissa. Mutta kesä on kiva.

12 Comments:

At 5/6/09 00:45, Blogger Nelle said...

oih, paholaisen hillo on kyllä yksi ehdottomista suosikeistani. Nam.

 
At 5/6/09 07:56, Blogger Virpi said...

Jos testaat joskus sitä Rossosta plagioimaani tomaatti-vuohenjuusto-pastaa, niin siinä oli alunperin muuten vuohenjuuston päälle loruteltu vielä paholaisen hilloa! Sopi tosi hyvin, mutten ole itse sitä tehnyt, niin kotiversiostani se jäi pois.

 
At 5/6/09 13:47, Anonymous Malla said...

Paholaisen hillon ad hoc muunnos - kokeilemisen arvoinen!

Olen itse kopioinut reseptin erään helsinkiläisravintolan menusta makuhermoja ym. aisteja käyttäen. Muistuttaa paholaisen hilloa, mutta tehdään aina samalla kuin itse muukin annos (esim. pihvien kanssa taivaallista!)

Kahden hengen reiluun annokseen pihvien kera:
- tilkka öljyä (esim. rypsi)
- 1 punainen normaalikokoinen paprika
- 1 sipuli pieneksi pilkottuna
- 1-2 valkosipulin kyttä pieneksi pilkottuna
- reilusti sweet chili-kastiketta 8esim. isosta Pirkka-sarjan pullosta kerralla 1/4 tai 1/5 pullollista
- 1 tl suolaa
- 1 dl sokeria (siis tosiaan desilitraa)

Sipulit kuullotetaan pehmeäksi öljyssä. Lisätään valkosipuli ja suikaloitu paprika. Anna paprikan pehmentyä hieman - älä ruskista. Lisää sweet chili kastike, suola ja sokeri. Keitä lientä kasaan ilman kantta n. 15-25 min, riippuen miten pehmeitä paprikoista haluat.

Tarjoile kunnon naudanpihvin (paksun) kera, perunavaihtoehdoksi suosittelen pannussa paistettuja pariisinperunoita.

Ei mikään light-ruoka mutta vie kielen mennessään.

 
At 6/6/09 18:08, Blogger Hanna Takala said...

Paholaisen hillo sopii pitsaan kuin nenä päähän.

 
At 7/6/09 19:45, Blogger Rosmariini said...

Nelle: Chilillä terästetty tomaattihillo on parhaimmillaan kyllä ylihyvää.

Virpi: Testasimme sitä vuohenjuustopastaa jo heti silloin toukokuun puolella, ja ajattelinkin, että vuohenjuuston päälle voisi loruttaa vielä jotain, jossa olisi aavistuksen verran makeutta mukana. (voi tätä kirjoittamisen kankeutta!)

Malla: Kiitoksia ohjeesta, tuo iskee takuulla meikäläisenkin makuhermoon.

Jams: Tuotapa en ole hoksannutkaan kokeilla. BBQ-pizzaa yritin kerran tehdä (siis semmoista pizzaa, johon tomaattisoosin tilalle laitettiin barbecuekastiketta), mutta se idea kaipaisi vähän jatkokehittelyä.

 
At 7/6/09 23:20, Anonymous Anonyymi said...

Tuossa alkuperäisessä ohjeessa on niinkin tarkka mitta marmeladihillosokerille kuin "paketti". Mitäköhän se olisi normaalina hillosokerina?

 
At 8/6/09 08:35, Blogger Rosmariini said...

Samaa ihmettelin itsekin. Muistaakseni hillosokeria myydään huomattavasti isommissa paketeissa kuin tuota hillo-marmeladisokeria, joten ainakaan ei kannata koko paketillista laittaa sekaan.

Hillosokeripussin kyljestä voisi hyvällä tuurilla löytyä jonkinlaista ohjeistusta (siis kuinka paljon sokeria tarvitaan tietylle määrälle kasviksia tms.).

 
At 9/6/09 11:16, Blogger Kaitsu said...

Miten nuo kuvat ovat niin epäselviä? Pitäisiköhän vaihtaa kameraa? Tai ehkä puhdistaa linssi?

Hillot ovat kyllä erinomaisia. Minä teen syksyisin puolukkahilloa. Ja jos ei hyydy, niin ainakin apteekista saa pektiiniä. Kannattaa tietenkin kerätä puoliraakoja puolukoita ennen kypsymistä, niin saa pektiinit luomuna.

 
At 9/6/09 23:12, Anonymous Anonyymi said...

2 dl hillosokeria maun puolesta tuntui olevan sopiva määrä, mutta vähän vetelähköksi tuo jäi.

 
At 10/6/09 13:04, Anonymous Tepias said...

yksi desi hillosokeria on n 65 grammaa. tein rosmariinin ohjeetta soveltaen hilloa kahden hengen tarpeisiin puolittamalla nerokkaasti kaikki mitat. hillosokeria laitoin kolmisen desiä. ehkä hyvä määrä vois olla 3,5 dl hillosokeria tällaiseen kahden hengen annokseen. käytin myös tuoreen chilin sijaan purkitettua chilitahnaa, ehkä noin kolme ruokalusikallista. toimii, kiitos reseptistä!

 
At 30/7/09 16:57, Anonymous Jossu said...

Kokeilin puolikkalla reseptillä ja hyvää tuli. Laitoin vain kaksi chiliä ja sekin antoi mukavasti potkua.

 
At 19/9/10 09:40, Blogger kioto said...

Tein juuri eilen paholaisen hilloa hillo-marmeladi-sokerilla. Sinulta vinkkiä ottaneena koitin välttää marmeloitumisen ja lisäsin lopussa puolikkaaseen annokseen noin desin vettä. Tuli todella hyvää. Rakenne on juuri oikea. Ehkä olet itsekin löytänyt tässä vuoden aikana paremman reseptin.

Tänään teen kermaista kanapastaa, johon tulee kyytipojaksi paholaisen hilloa ja parmesanlastuja. Ylihyvää.

Kiitos jollekin myös pizza-vinkistä.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails